۲۶ شهريور ۱۳۹۰ - ۱۸:۴۴
کد خبر: ۱۱۲۹۱۲
دبیر کارگروه جریان شناسی فرهنگی معاصر:

الگوی حکومتی فقه شیعی تضمین کننده آزادی‌های انسانی است

خبرگزاری رسا ـ دبیر کارگروه جریان شناسی فرهنگی معاصر موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) اظهار داشت: دموکراسی غربی یک نوع دیکتاتوری است چرا که سران غربی با ایزارهای جنگ نرم، انقلاب های مخملی و استعمار فرانو مردم را به سمت آنچه خود می پسندند می کشند
فقه سياسي


حجت الاسلام مجتبی کاظمی، دبیر کارگروه جریان‌شناسی فرهنگی معاصر موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر برگزاری درس‌های خارج فقه حکومتی و اهتمام افزون‌تر حوزه های علمیه به این مطالعات گفت: فقه اسلامی بهترین نمونه حکومت‌داری را ترسیم کرده است.

محقق حوزه علمیه ادامه داد: دموکراسی غربی یک نوع دیکتاتوری است چرا که سران غربی با ایزارهای جنگ نرم، انقلاب‌های مخملی و استعمار فرانو مردم را به سمت آنچه خود می پسندند، می کشند و با ترسیم فضا، خواست خود را بر مردم تحمیل می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه آزادی به معنای واقعی در الگوی مردم سالاری دینی محقق می‌شود، بیان داشت: مردم سالاری دینی الگویی است که به اراده مردم در تحت فرامین الهی اهمیت می‌دهد و مردم نقش زیادی در فرایند تصمیم‌گیری کلان دارند.

این محقق علوم اسلامی با بیان اینکه اندیشه سیاسی اسلام با فقه سیاسی اسلام دارای رابطه عام و خاص است، گفت: اندیشه سیاسی اعم از کلام سیاسی، فلسفه سیاسی و فقه سیاسی است.

وی با بیان اینکه اندیشه سیاسی یک نوع تفکر را دنیال می کند و متنوع بحث می کند، ادامه داد: فلسفه سیاسی هم در روش و هم مساله با فقه سیاسی متفاوت است.

محقق حوزه علمیه قم اظهار داشت: عدالت و چیستی آن باید در اندیشه سیاسی تبیین شود و فقه به دنبال آن، مصادیق عدالت را روشن می‌کند و نمونه‌های ظلم یا عدل را مشخص می سازد.

این محقق علوم سیاسی با بیان اینکه دائره اندیشه سیاسی عام است، افزود: اندیشمند سیاسی متکلم سیاسی، فقیه سیاسی و حتی مصلح سیاسی را شامل می شود.

وی گفت: در طول تاریخ می‌بینیم که اندیشمندان اسلامی به مساله سیاست و حکومت حساس بوده‌اند و افرادی همچون خواجه نظام‌الملک برای پادشان اندرزنامه نوشته‌اند.

این محقق علوم اسلامی اظهار داشت: فقه سیاسی در صدد است تا با مکانیسمی تعریف شده، خود به بیان احکام جزئی برای پدیده‌ها بپردازد و نحوه صحت و بطلان، حرام و حلال و دائره هر کدام را مشخص سازد.

وی بیان داشت: فقیهان در دوره‌های تاریخی مختلف، مسائل اجتماعی را مد نظر داشته‌اند و به بحث و بررسی پیرامون آن پرداخته‌اند و در کتاب الجهاد، کتاب القضاء و ... به نمونه‌هایی از ولایت فقیهان در اداره جامعه اشاره کرده‌اند.

این محقق علوم اسلامی گفت: محققان علوم اسلامی باید کمر همت ببندند و اندیشه سیاسی اسلام را در ابعاد گوناگون مورد واکاوی قرار دهند. /909/ت303/ع

ارسال نظرات