۱۲ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۵:۱۰
کد خبر: ۱۰۶۰۶۱
مدیر گروه علوم اجتماعی جامعه المصطفی:

امام خمینی مبدع مناسبات اجتماعی دینی در قرن معاصر است

خبرگزاری رسا ـ مدیر گروه علوم اجتماعی جامعه المصطفی العالمیه گفت: امام خمینی توانست فقه سیاسی را به عمل تبدیل و با ارائه راهکارهای عملیاتی یک نظام سیاسی را تاسیس کند.
حجت الاسلام خيري


حجت الاسلام حسن خیری، مدیر گروه علوم اجتماعی جامعه المصطفی العالمیه در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا بیان داشت: اساسی‌ترین شاخصه تفکر امام خمینی(ره) توجه دادن به ابعاد اجتماعی اسلام و فقه اجتماعی اسلام است.

وی ادامه داد: امام خمینی توانست فقه سیاسی را از نظر به عمل تبدیل و با ارائه راهکارهای عملیاتی، یک نظام سیاسی را تاسیس کند.

این استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: امام خمینی(ره) زمان و مکان را در فقه باور داشت و یکی از بزرگترین زمان‌شناسانی بود که در تحقق فقه در دوره معاصر کوشید.

وی با اشاره به اینکه امام خمینی(ره) دریافته بود در عصر جدید تعاملات و ارتباطات با گذشته متفاوت شده است، ادامه داد: در دوران گذشته ملیت، قبیله و غیره تعیین کننده بود و دولت نقشی جز برقرای امنیت و دفاع از ملت نداشت.

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: در دوران معاصر با توسعه ارتباطات، تعلقات اجتماعی به مفهوم قدیمی کمرنگ شده و هویت‌های جدیدی به وجود آمده است که امام خمینی با درک این مناسبات جدید، تعلقات اسلامی و دینی را مورد تاکید قرار داد.

این محقق حوزه علمیه قم بیان داشت: آنچه می تواند در جمهوری اسلامی ایران کارساز باشد و تعالی و تکامل اسلام را در پیش بگیرد، توجه دادن به عنصر اسلام به عنوان تعلق اجتماعی انسان ها است.

وی بیان داشت: اینکه انسان ها بر اساس دین و بر مبنای قواعد دینی، روابط خود را تنظیم کنند و در شاخه‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی واقتصادی دین را محور قرار دهند.

این محقق حوزه علمیه قم بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران فقط تشکیل دولت نیست بلکه یک رویکرد فرهنگی و اجتماعی در دوران معاصر است که در هیچ زمان دیگیری قابل تحقق نبوده است.

وی بیان داشت: در گذشته به دلیل زندگی های قومی و قبیله ای، زمینه تحقق ولایت فقیه و تشکیل دولت دینی وجود نداشته است.

این استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه امام خمینی(ره) زمان را به خوبی شناخت و الگویی مطابق زمان ارائه داد: گفت: امام خمینی توانست نسخه حیات بخش اسلام را به عنوان یک الگو با خواست مردم به جامعه تزریق و مناسبات اجتماعی دینی را پدید آورد. /909/ت302/ع

ارسال نظرات