۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۱۵:۴۷
کد خبر: ۱۰۳۷۹۴
عماد افروغ:

مکتب ایرانی با اغراض سیاسی مطرح می‌شود

خبرگزاری رسا ـ استاد دانشگاه با انتقاد از ترویج مکتب ایرانی به جای مکتب اسلام، گفت: در حال حاضر هویت ایرانی با اغراض و نیت های سیاسی مطرح می شود.
عماد افروغ


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، عماد افروغ نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی روز سه شنبه در همایش الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت که در دانشگاه باقرالعلوم قم برگزار شد، به تشریح دیدگاه‌های آیت‌الله مرتضی مطهری در رابطه با ماهیت ایرانی و اسلامی پیشرفت پرداخت.

وی از شهید مطهری به عنوان روشنفکری اسلامی و آشنا به درد و نیاز مردم یاد کرد و با اشاره به بخش هایی از بیانات این استاد در خصوص ایران و اسلام، ادامه داد: در حال حاضر بحث هویت ایرانی که در جامعه راه افتاده است، با یک سری اغراض و نیات سیاسی مطرح می شود.

عماد افروغ گفت: یکی از مشکلات ما در این سی سال شتاب زدگی و رفتارهای روزمره بوده است، در حالی که باید نگاه مبنایی و اصولی به الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت داشت.

این استاد دانشگاه در ادامه بیان داشت: ایرانیان هیچ گاه بت پرست نبوده اند و تندیسه ای نداشته اند، بلکه همواره یکتاپرست بوده اند و شهید مطهری نیز تاکید می کند که تشکیکی در توحید ذاتی و صفاتی ایرانیان ندارد، بلکه ایشان در توحید افعالی ایرانیان تردید دارد.

افروغ ادامه داد: شهید مطهری ملی گرایی را یکی از آفات انقلاب اسلامی می دانستند و ایشان با وجود اینکه عشق به وطن را تایید می کنند، اما مخالف ملی گرایی بودند و این مساله در کلمات و آثارشان نیز برجسته است.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: شهید مطهری ملیت پرستی را خلاف تعالیم اسلامی می دانند و البته ایران را بذر مناسبی برای تشیع می دانستند.

وی ادامه داد: عاطفه، مهربانی، مهمان نوازی و تیزهوشی از جمله ویژگی ها و شاخص هایی است که مرحوم شهید مطهری برای ایرانیان ذکر می کنند.

افروغ در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه انسان در دیدگاه شهید مطهری جایگاه برجسته و والایی دارد، بیان داشت: جایگاه شکوفایی روح نیز در نظر این استاد و علامه فرزانه بسیار برجسته است.

وی گفت: اگر تکلیف جایگاه شناخت شناسی را مشخص نکنیم، همین می شود که برخی اوقات درکشور مسائلی را می بینیم و حرف هایی را می شنویم.

این استاد دانشگاه تبعیت حوزه از دانشگاه را مشکل آفرین دانست و با اشاره به برخی از آسیب های مترتب بر این مساله، ابراز داشت: مدرک گرایی و مدرک زدگی از جمله این آفات است که البته این مساله نیز جای تامل دارد.

افزوغ همچنین شناخت شناسی را از جمله عواملی دانست که به فهم دین کمک می کند و گفت: متاسفانه بنا به دلایل مختلف سیر وادادگی را در دانشگاه ها مشاهده می کنیم که باید برای این مساله فکری کرد. /924/پ202/ع

ارسال نظرات