شخصیت های بزرگ تاریخ اسلام را به دانش آموزان بشناسانیم
به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، آیتالله علیرضا اعرافی مدیرحوزههای علمیه در دیدار اعضای شورای سیاستگذاری کنگره بینالمللی حضرت حمزه(ع) گفت: از اهتمام جامعةالمصطفی العالمیه، مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی و شخص حجتالاسلام والمسلمین رفیعی که نسبت به احیای نام بزرگان دین و شخصیتهای اثرگذاری صدر اسلام اهتمام دارند تشکر و قدردانی میکنم.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه، علمیه، افزود: تمام این کارها و اهتمامی که وجود دارد در راستای تبلیغ و ترویج دین و با انتخابی هدفمند و کاملاً دقیق در حقیقت بازسازی تاریخ را رقم میزنید. این کار و تلاش کاملاً دینی و حوزوی است، ما بهعنوان حوزه در ابعاد مختلف با این برنامهها همراه هستیم.
آیتالله اعرافی با اشاره به اقدامات ارزشمند صورت گرفته تصریح کرد: اتفاق ارزشمندی که با ابتکار جامعةالمصطفی و مجتمع آموزشی عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی در حال انجام است، احیای نام و ایجاد یک جریان علمی پیرامون شخصیتهای تراز اول صدر اسلام همچون حضرت خدیجه(س)، حضرت ابوطالب(ع) و حضرت حمزه(ع) که کنگره ایشان در ایام پیش رو برگزار میشود، هرکدام دارای آثار و برکات علمی و فرهنگی ارزشمندی است که باید نسبت به انعکاس و تبلیغ آن در فراتر از مرزهای کشور و جهان اسلام باشید.
وی افزود: نگاه شما نباید معطوف به برگزاری باشد که البته تاکنون چنین نبوده است، اصل کار شما بعد از برگزاری این کنگرهها و نشستهای علمی ارزشمند است تا همگان را نسبت به شخصیت این حضرات بزرگوار آشنا سازید.
عضو فقهای شورای نگهبان تأکید کرد: با برگزاری چنین برنامههای ارزشمند، به تولید علم، دانش و تفکر کمک کردهایم، لذا باید این دانشافزایی را از زمان کودکی و دوران دانشآموزی شروع کنیم، با آموزش و پرورش تعاملات اثرگذاری داریم و باید این شناخت به سطح دانشآموزان کشاند تا نسبت به شخصیتهای بزرگ تاریخ اسلام آشنایی کامل داشته باشند.
وی، تصریح کرد: اول و آخر کار، آموزش است، حضور ۲۰ میلیون دانشآموز بدون احتساب خانوادههایشان و فعالیت قریب به دو میلیون معلم سرمایه ارزشمندی است که با همکاری آموزش و پرورش و به تبع آن دانشگاه میتوانیم حرکت جدیدی را نسبت به معرفی و شناساندن این حضرات در متن جامعه و داشته باشیم.
آیتالله اعرافی با اشاره به عرصه تاریخپژوهی در قم اظهار کرد: امروز به برکت بارگاه حضرت فاطمه معصومه(س) و حوزه علمیه که در آستانه یکصدمین سال احیای آن هستیم، مراکز و مؤسسات حوزوی و دانشگاهی تاریخنگاری در قم وجود دارد که میتوان در قالب گفتوگوهای مشترک، همافزایی و برنامهریزی در راستای یک افق علمی بلند و متقن گام برداشت.
وی تصریح کرد: اگر در سایه این تعامل و تشکیل هیئتهای اندیشهروز در عرصههای مختلف تاریخی اقدام به طراحی برنامهای جامع و منظومهای در قالب معرفی ۲۰- ۳۰ شخصیت بزرگ اسلام زعامت کار را داشته باشید و برگزاری برنامههای آتی را به مراکز و مجموعههای از قبل بررسی شده بسپارید تا در یک حرکت عظیم علمی و دانشی موسوعه شخصیتهای بزرگ اسلام را تدوین کنید.
مدیرحوزههای علمیه با بیان اینکه حوزهعلمیه همانند گذشته با همه توان خود در خدمت کنگره حضرت حمزه(ع) است، اضافه کرد: همانطور که مستحضرید در برنامه تحولی حوزه، قریب به ۵۰۰ رشته / گرایش جدید طراحی شده است و ما میتوانیم با ارائه طرح از سوی کمیته علمی کنگرههای گذشته و پیش رو نسبت به ارائه یک سرفصل علمی آن را وارد گرایشهای آموزش حوزه کنیم.