استاد حوزه علمیه قم:
داشتن تخصص رسانهای برای متدینین ضروری است
خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قم با اشاره به نقش رسانه در دنیای معاصر، داشتن تخصص رسانه ای را در دنیای کنونی برای متدینین یک ضرورت دانست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام و المسلمین هادوی تهرانی امروز در مراسمی در دانشکده صدا و سیمای قم گفت: هدف از راه اندازی این مجموعه تربیت افرادی بود که با داشتن تخصص و دیانت در مسیر ارزشهای اسلامی و دفاع از آن حرکت رسانه ای داشته باشند.
وی ارتقای دانش دینی عمیق و تسلط بر دانش رسانه ای را نیاز امروز رسانه ملی دانست و ادامه داد: اگر تولید کننده اثر رسانه ای بدون تسلط بر مبانی دینی اقدام به تولید آثار رسانه ای کند، نتایج زیانباری در بر دارد، چرا که ممکن است به جای دین، عقایدی خرافی و غیر دینی را به جامعه انتقال دهد.
حجت الاسلام و المسلمین هادوی با بیان اینکه فضای رسانه ای برای فعالیت متدینین هموار نیست، ابراز داشت: متدینی که واردی عرصه رسانه می شوند، اگر بنیه قوی علم دینی نداشته باشند، به جای تاثیر گذاری دینی، خود از فضای رسانه ای متاثر خواهند شد.
وی با اشاره به وارداتی بودن رسانه از کشورهای غربی، گفت: هر چند فضای رسانه ملی ما در بعد از انقلاب اسلامی از زمین تا آسمان با فضای رسانه ای غرب متفاوت است ولی باید متوجه بود که بستر تولد رسانه در فضا های غیر دینی و حتی ضد دینی بوده است.
این استاد حوزه علمیه قم افزود: بر همین اساس مشکلات مفهومی و رفتاری رسانه در کشور ما نیز وجود دارد و از این رو اگر متخصص دین در این فضا وارد شود با نوعی نگاه تحقیر آمیز با او برخورد خواهد شد و اگر فاقد توان شخصیتی کافی باشد، متاثر از این فضا می شود.
وی خاطر نشان کرد اگر رسانه دینی و تولید کننده با نام دین همان تولیدات رسانه های ضد دینی را تولید کند بسیار خطر ناک است چرا که مخاطب آن را با اسم دین می پذیرد.
حجت الاسلام و المسلمین هادوی تهرانی بیان داشت: داشتن تخصص رسانه ای نیز در دنیای کنونی برای متدینین یک ضرورت است چرا که زبان بیان جهان امروز است.
وی اظهار داشت: هر چند رسانه از نظر فقهی با زندگی روزمره اجتماعی ما تفاوتی ندارد؛ ولی به لحاظ گستره پیام تولید شده درآن و فراگیری مخاطبان آن که از خصوصیات رسانه است، دارای حساسیت ویژه ای است.
این استاد حوزه علمیه افزود: صداقت و پرهیز ازدروغ، غیبت و تهمت از ویژگی های مورد انتظار مردم در ارتباطات فردی است ولی وقتی کار به رسانه های جمعی می رسد ویژگی هایی چون مراقبت بر جلوگیری از اشاعه فحشا نیز در خبری که ممکن است صادق باشد، به آن اضافه می شود.
وی ادامه داد: اگر خبر کارهای گناه منتشر شود، اشاعه فحشا نیز خواهد بود و برهمین اساس انتشار چنین خبری جرم خواهد شد و از این رو می بینیم مسؤولین مملکت بر این مسائل توجه خاصی دارند.
حجت الاسلام والمسلمین هادوی تهرانی با بیان اینکه پیام تولید شده در رسانه علاوه بر معنای ظاهری دارای باطنی خواهد بود، افزود: اگر در رسانه فرد متدین، بی سواد و بی انضباط نشان داده شود و افراد بی دین منضبط و دارای تحصیلات به نمایش کشیده شوند، رسانه نا خواسته تبلغ ضد دینی دارد هر چند که در قول ادعای حمایت از دین داشته باشد.
وی تصریح کرد: صحنه رسانه همانند صحنه جنگ است و بر همین اساس باید قبل از ورود به این میدان بر دانش آن تسلط کافی داشت چرا که در حین جنگ فرصتی برای آموختن نیست.
استاد حوزه علمیه قم خاطر نشان کرد: دانش پژوهان این رشته ها باید تلاش کنند در آینده هم در عرصه دین و هم در عرصه رسانه حرفی برای گفتن داشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: امروز با حجم عظیمی از محصولات رسانه ای مواجهیم و اگر محصولات دینی از استاندارد لازم بر خوردار نباشند در لابلای انبوه این تولیدات محو خواند شد. /965/پ201/ص
ارسال نظرات