مسؤول دبیرخانه کانون مساجد چهارمحال و بختیاری:
پرداختن به سوژههای ناب هنری در مبانی اسلامی ضروری است
خبرگزاری رسا ـ مسؤول دبیرخانه کانونهای مساجد چهارمحال و بختیاری گفت: در مبانی اسلامی عرصه برای سوژه های ناب هنری و خلق آثار ارزنده بسیار فراخ است که هنرمند باید به آنها توجه کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، حجت الاسلام مراد یوسفی، مسؤول دبیرخانه کانون های مساجد چهارمحال و بختیاری، روز گذشته در جمع فعالان فرهنگی استان خراسان شمالی، اظهار داشت: هنرمند کسی است که با دیدگاهی ظریف و دقیق پیرامون خود نظر کند و با اندیشه ای زلال، برداشت خود را از آفرینش خداوند به تصویر بکشد.
وی با بیان اینکه هنر یک هنرمند با زبانی خاموش اما گیرا بیان می شود، افزود: هنرمند در آثار هنری خود حرف نمی زند؛ اما مفاهیم بسیاری را به مخاطب خود منتقل می کند که افق جدیدی را فراروی مخاطبان قرار می دهد.
وی اضافه کرد: هنرمند اگر در دامان ولایت پرورش یابد و همواره ذهن خود را به دین و اعتقادات معطوف کند، اندیشه اش در هنرش متجلی شده و این اندیشه ناب با زبان گویای هنر به دیگران انتقال می یابد.
مسؤول دبیرخانه کانون های فرهنگی، هنری مساجد چهارمحال و بختیاری، پیدایش هنر متعهد را مرهون پرورش هنرمندان متعهد دانست و اظهار داشت: در مبانی اسلامی عرصه برای سوژه های ناب هنری و خلق آثار ارزنده بسیار فراخ است که هنرمند باید به آنها توجه کند.
حجت الاسلام یوسفی با بیان اینکه انقلاب اسلامی از همان ابتدای آغاز با هنر سر و کارداشت و نمونه آن شعارهایی بود که به صورت خودجوش توسط مردم ساخته می شد و تأثیرگذاری آن به عینه ثابت شد، افزود: شاعران در آن زمان با سرودن اشعار آزادی خواهانه و همچنین نوشتن طنز و هجو بر ضد رژیم ستم شاهی کمک شایانی به بیداری مردم کردند.
وی افزود: پس از انقلاب، هنر به گونه ای رشد یافت که امروز حتی افراد عام جامعه نیز حداقل با یکی از رشته های هنری ارتباط نزدیک دارند و همواره از آن لذت میبرند.
وی اضافه کرد: در دهه سوم انقلاب زمینه برای پرورش هنرمند متعهد و آثار فاخر هنری بسیار بهتر فراهم شد که نمونه آن برگزاری جشنوارههای مختلف هنری با موضوعات دینی و آیینی در کشور است.
حجت الاسلام یوسفی دیندار بودن را خود یک هنر بزرگ برشمرد و خاطرنشان کرد: پایبندی هنرمندان به دین یک ارزش است که باید هرچه بیشتر در جامعه هنری پر رنگ شود.
مسؤول دبیرخانه کانون های فرهنگی، هنری مساجد چهارمحال و بختیاری جشنواره ها را فرصت مناسبی برای اشاعه فرهنگ دینی به خصوص در بین جوانان دانست و افزود: میتوان با دادن سوژه های جدید، عمیق و کلیدی به هنرمندان جوان، آن ها را به خلق آثار هنری فاخر در حوزه دین ترغیب کرد.
حجت الاسلام یوسفی با اشاره به اینکه سینما فرصت بهتری برای انتقال ارزش ها به مخاطب دارد اما باید مراقب بود که فیلم یا تئاتری که ساخته می شود محتوایی منطبق بر ارزش های دینی داشته و اندیشه های ناب اسلامی را ترویج کند، اظهارداشت: جشنواره های سینمایی به منزله غربالی برای شناخته شدن آثار فاخر است که ترغیب هنرمندان به تولید این گونه آثار از نظر پرداختن آنان نسبت به مسائل دینی را فراهم می کند.
وی با اشاره به فعالیت 241 کانون فرهنگی هنری در مساجد این استان، گفت: در این کانون ها ظرفیت بالایی برای فیلم سازی و تشکیل گروه تئاتر فراهم شده که تعداد 2 فیلم، 6 اثر نمایشنامه و 4 اثر تئاتر از این استان به این جشنواره ارسال شده است.
وی اضافه کرد: با توجه به کمبود امکانات در کانون ها، تئاترها و فیلم های تولید شده در این زمینه قابل قبول است.
گفتنی است، ششمین جشنواره سراسری هنرهای نمایشی جوانان مساجد در سه بخش تئاتر، فیلم کوتاه و نمایشنامه نویسی 9 آذر آغاز شده و تا 11 آذر به میزبانی استان خراسان شمالی ادامه دارد./966/پ202/س
ارسال نظرات