۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۱:۰۱
کد خبر: ۸۱۴۱۹۶
حجت‌الاسلام رضا خانجانی:

حضور مردم در نظام اسلامی، ضامن بقا و اقتدار ولایت فقیه است

حضور مردم در نظام اسلامی، ضامن بقا و اقتدار ولایت فقیه است
استاد سطوح عالی حوزه علمیه، با تأکید بر جایگاه محوری مردم در نظام جمهوری اسلامی اظهار داشت: در نظام اسلامی مبتنی بر ولایت فقیه، نقش مردم یک نقش ویترینی، حاشیه‌ای یا جنبی نیست، بلکه نقشی بسیار محوری دارد که در شرایط کنونی، برجسته‌تر از همیشه است.

حجت‌الاسلام رضا خانجانی، استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیره امامین انقلاب خبرگزاری رسا، با تأکید بر جایگاه محوری مردم در نظام جمهوری اسلامی اظهار داشت: در نظام اسلامی مبتنی بر ولایت فقیه، نقش مردم یک نقش ویترینی، حاشیه‌ای یا جنبی نیست، بلکه نقشی بسیار کلیدی و محوری دارد که در شرایط کنونی و فضای تهاجم دشمن، برجسته‌تر و شفاف‌تر از همیشه نمایان است.

وی با بیان اینکه حضور مردم یکی از پایه‌های اصلی مشروعیت و مقبولیت اجتماعی ولایت فقیه محسوب می‌شود، افزود: حضور مردم یا در ذاتِ مشروعیت اثرگذار است و یا در اعمال آن نقش دارد. به عبارت دیگر، بدون حضور مردم، ولایت فقیه نمی‌تواند به رسالت‌های خود یعنی «اقامه دین» و «تحقق تمدن اسلامی» برسد. بازوهای پیاده‌سازی اسلام و تحقق آرمان‌های ولایت، بازوی مردمی هستند؛ بنابراین حضور مردم نه تنها نشانه مقبولیت اجتماعی است، بلکه حقیقت و جانِ ولایت فقیه را به عینیت زندگی جمعی گره می‌زند و از تبدیل شدن آن به یک ساختار انتزاعی و بی‌اثر جلوگیری می‌کند.

بازدارندگی در برابر دشمن و خنثی‌سازی فتنه‌ها

حجت الاسلام خانجانی در ادامه به بحث بازدارندگی اشاره کرد و گفت: وقتی جبهه استکبار مشاهده کند که مردم به طور قاطع پشت سر ولی فقیه صف‌بندی کرده‌اند، از ادامه توطئه‌ها مایوس می‌شود. حضور گسترده مردم، توطئه دشمن را در برابر حملات ترکیبی و فتنه‌ها خنثی می‌کند. این نگاه هم‌راستا با تأکیدات حضرت امام خمینی (ره) و نیز بیانات امام شهید (حضرت آیت‌الله خامنه‌ای) است که فرمودند هرگاه فتنه‌ای شکل بگیرد، زیر پای ملت له شده و با برانگیختگی و مبعوث شدن مردم، از بین خواهد رفت.

شتاب در تحقق آرمان‌ها و تقویت دیپلماسی

این استاد حوزه علمیه در خصوص تحقق آرمان‌ها بیان کرد: وقتی مردم پای کار باشند، تحقق آرمان‌های مکتب امام راحل و امام شهید با شتاب بیشتری محقق می‌شود. اگرچه حضور مردم در رویدادهایی مانند راهپیمایی ۲۲ بهمن و نهضت‌های همدلی همواره دیده می‌شد، اما اکنون این حضور شتاب بیشتری گرفته است.

وی با تأکید بر نقش مردم در دیپلماسی اضافه کرد: دفاع مردم از ولی فقیه، الهام‌بخش جبهه مقاومت در جهان اسلام است و قدرت نرم نظام را توسعه می‌دهد. این حضور پرشور، دیپلماسی سیاسی را نیز تقویت می‌کند؛ زیرا وقتی مردم در خیابان‌ها به جای مطالبات شخصی، مطالبات ولی فقیه را فریاد می‌زنند، فضای چانه‌زنی در میز مذاکره برای نمایندگان نظام شکل می‌گیرد. این اقتدار مردمی، فضای تسلیم و سازش را غیرممکن کرده و قدرت چانه‌زنی دیپلماتیک را افزایش می‌دهد.

نفوذناپذیری در برابر جنگ ترکیبی و انتقال نسلی معارف

حجت‌الاسلام خانجانی با اشاره به مقایسه نظام ولایت فقیه با سایر نظام‌های جهان گفت: بسیاری از کشورها در قاره‌های آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین، در برابر بحران‌ها یا تهاجم جبهه استکبار دچار فروپاشی سیاسی، نظامی یا اقتصادی شده‌اند. اما در نظام ولایت فقیه، همین تجمعات پرشور و حضور حماسی مردم، کارآمدی سیستم را نشان داده و از فروپاشی ناگهانی نظام جلوگیری می‌کند. حضور مردم با بصیرت، مهم‌ترین حربه دشمن یعنی ایجاد شکاف بین مردم و ولی فقیه را خنثی می‌سازد.

وی در پایان به ویژگی منحصر‌به‌فرد حضور مردم در تجمعات اشاره کرد و افزود: این حضور یک حضور خانوادگی و چندلایه است که تمام اقشار سنی، از نوزادان تا سالمندان، و نسل‌های مختلف (از نسل اول انقلاب تا دهه هشتادی‌ها و نودی‌ها) را در بر می‌گیرد. این امر منجر به انتقال سینه‌به‌سینه معارف اسلامی و انقلابی می‌شود. حضور نسل جوان و نوجوان در دفاع از ولایت فقیه، گواهی بر این است که انقلاب ما یک پدیده گذرا نیست، بلکه نسل‌های جدید با تضمین آینده انقلاب، به تداوم و زنده نگه داشتن آن کمک می‌کنند.

ارسال نظرات