۰۵ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۸
کد خبر: ۸۰۷۵۹۷
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان مطرح کرد؛

بودجه کشور متناسب با صحنه جنگ فرهنگی تنظیم شود

بودجه کشور متناسب با صحنه جنگ فرهنگی تنظیم شود
کاشان- حجت الاسلام والمسلمین بصیرتی گفت: اگر به صورت جدی به گام دوم و افق تمدن سازی می‌اندیشیم، باید آرایش بودجه‌ای کشور نیز متناسب با صحنه جنگ فرهنگی تنظیم شود.

حجت الاسلام و المسلمین مهدی بصیرتی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، با بیان اینکه امروز کشور در میانه یک جنگ فرهنگی و تقابل ایدئولوژیک گسترده قرار دارد، جنگی که میدان اصلی آن ذهن و دل مردم است، گفت: در چنین شرایطی نگاه هزینه‌ای به فرهنگ یک خطای محاسباتی است.

وی تأکید کرد: فرهنگ زیرساخت هویت ملی و دینی ماست و اگر از گام دوم انقلاب و حرکت به سمت تمدن سازی سخن می‌گوییم این مسیر بدون تقویت جبهه فرهنگی ممکن نیست هر میزان تضعیف در این حوزه در واقع تضعیف پشتوانه‌های نرم انقلاب است.

حجت الاسلام والمسلمین بصیرتی گفت: سرانه فرهنگی هر شهروند با حجم مأموریت‌هایی که بر دوش نهاد‌های فرهنگی قرار دارد تناسب کافی ندارد و از این نهاد‌ها انتظار می‌رود در برابر جنگ روایت‌ها بایستند و امید اجتماعی را تقویت کنند و به شبهات پاسخ دهند و انسجام ملی را تحکیم کنند.

وی با اشاره به روند کاهش برخی ردیف‌های فرهنگی در اصلاحات بودجه‌ای گفت: در میانه جنگ تبلیغاتی، حذف یا کاهش بودجه نهاد‌های درگیر بدون استراتژی و سناریوی مشخص کار هوشمندانه‌ای نیست.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی کاشان با تأکید بر اینکه درهیچ میدان نبردی سنگر‌های خط مقدم را بدون طراحی، تضعیف نمی‌کنند، اظهار داشت: اگر اصلاح لازم است باید با نقشه روشن و برنامه دقیق همراه باشد نه اینکه با تصمیمات دفعی و سلیقه‌ای اعمال شود.

وی همچنین به لزوم مردمی سازی فرهنگ تأکید کرد و افزود: امروزعمده اجرای برنامه‌های فرهنگی توسط مردم، هیئات مذهبی، تشکل‌های دینی و گروه‌های خودجوش انجام می‌شود.

به گفته وی بدنه فرهنگی کشور مردمی است، اما مردمی سازی به معنای رهاسازی نیست و اگر قرار است این مسیر تقویت شود دولت باید نقش حاکمیتی و پشتیبانی خود را ایفا کند و سیاست گذاری صحیح، تسهیل گری، حمایت هدفمند و ایجاد زیرساخت، وظیفه حاکمیت است.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان کاشان ادامه داد: بدون این پشتوانه فشار جنگ فرهنگی بر نیرو‌های مردمی فرسایشی خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین بصیرتی درباره هجمه‌ها به بودجه مراکز دینی و حوزوی نیز گفت: سهم این مراکز در مقایسه با بسیاری از بخش‌ها محدود است، اما به شکل معناداری در معرض فضاسازی قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه این مراکز نقش اساسی در تقویت معنویت، پاسخ به شبهات و صیانت از هویت اسلامی دارند، افزود: تضعیف آنها در شرایط تقابل ایدئولوژیک به سود جریان‌هایی است که به دنبال کمرنگ کردن مفاهیم انقلابی هستند.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی کاشان اظهار داشت: اگر به صورت جدی به گام دوم و افق تمدن سازی می‌اندیشیم، باید آرایش بودجه‌ای کشور نیز متناسب با صحنه جنگ فرهنگی تنظیم شود.

به گفته وی فرهنگ نباید نخستین گزینه در فهرست کاهش‌ها باشد و تقویت جبهه فرهنگی یک مطالبه بخشی نیست، بلکه ضرورتی راهبردی برای آینده انقلاب و حفظ انسجام ملی است. /۱۳۰۷/

خبرنگار: محمد ملک آبادی

ارسال نظرات