۲۰ آذر ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۵
کد خبر: ۸۰۰۰۵۵
آیت الله حسینی قزوینی:

انقلابی شدنم را مدیون آیت الله یزدی هستم

انقلابی شدنم را مدیون آیت الله یزدی هستم
آیت الله حسینی قزوینی با بیان خاطراتی از مبارزات نهضت اسلامی علیه رژیم ستم شاهی از نقش تعیین کننده آیت الله یزدی سخن گفت.

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیت الله حسینی قزوینی پیش از ظهر امروز در همایش ملی «پیشتازان نهضت اسلامی؛ آیت الله محمد یزدی» که در مجتمع عالی تربیت مجتهد مدیر محمدیه برگزار شد با اشاره به نقش پررنگ مرحوم آیت‌الله یزدی در سال‌های مبارزه و روزهای منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی گفت: هر آنچه از روحیه انقلابی در من وجود دارد، مرهون تربیت و هدایت‌های آیت‌الله یزدی است. من انقلابی بودن خود را مدیون آیت الله یزدی می دانم.

وی در تشریح بخشی از خاطرات خود افزود: در همان سال‌ها، آیت‌الله یزدی مرا مأمور کرد پیام‌های امام خمینی را به چهره‌هایی همچون آیت‌الله پسندیده ـ که در خمین در تبعید به سر می‌بردند ـ و همچنین آیت‌الله ربانی شیرازی در سردشت برسانم و این مسئولیت‌ها از نخستین تجربه‌های من در مسیر مبارزه بود.

آیت الله حسینی قزوینی ادامه داد: پس از آنکه امام در بهبوهه پیروزی انقلاب فرمان دادند سربازان و افسران از پادگان‌ها خارج شوند، من زیر نظر مستقیم آیت‌الله یزدی مسئول جذب نیروهای فراری بودم. برای اسکان دادن به آن‌ها حدود ۴۰ تا ۵۰ منزل اجاره کرده بودیم و آن‌ها را در این خانه‌ها پناه دادیم. حتی روزی آیت‌الله یزدی شخصاً به منزل ما آمدند و خبر دادند که دو افسر ژاندارمری با خودرویی پر از اسلحه و بی‌سیم به ایشان پناه آورده‌اند و من این افراد را در خانه خود سکونت دادم.

وی با اشاره به فضای پرتلاطم آن روزها خاطرنشان کرد: از سوی آیت الله یزدی به من پیامی رسید که احتمال درگیری نظامی جدی با رژیم وجود دارد و باید برای مقاومت مردمی آماده شویم. بر همین اساس، برای تأمین سلاح اقدام شد. در خاطره ای یادم هست که آیت‌الله شرعی را نیز با سلاح ژ۳ آموزش تیراندازی دادیم.

آیت الله حسینی قزوینی همچنین به ساعات پرالتهاب منتهی به پیروزی انقلاب اشاره کرد و گفت: در ۲۰ بهمن خبر رسید که گروهی از اراذل و اوباش از اصفهان برای سرکوب همافران در تهران اعزام شده‌اند. ما در واکنش، پشت‌بام‌ها را به سنگر تبدیل کردیم تا از نیروهای انقلابی دفاع کنیم؛ آیت الله یزدی اوضاع را از من جویا شدند که گفتم بسیار مطلوب است و کسی نمی تواند خود را به تهران برساند حتی اگر 10هزار نفر هم باشند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سرانجام آیت‌الله یزدی با من تماس گرفتند و خبر دادند که حکومت سقوط کرده است و باید فوراً سلاح‌ها را از پادگان ها جمع‌آوری و تحویل بگیریم.

ارسال نظرات