۲۵ فروردين ۱۳۸۹ - ۱۳:۳۲
کد خبر: ۷۹۲۹۱
عضو مجلس خبرگان رهبری:

بزرگداشت علمای دین باید ‌فضای جامعه را متحول کند

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در خراسان در دیدار اعضای کنگره بزرگداشت آیت الله سید عبدالاعلی سبزواری گفت: تکریم، تجلیل و بزرگداشت از یک فقیه، مجتهد و مرجع، یک حرکت و اقدام مبارک فرهنگی است که می‌تواند بر فضای جامعه‌ تأثیرگذار باشد.
آيت الله واعظ طبسي
به گزارش خبرگزاری رسا، آیت الله واعظ طبسی، نماینده ولی فقیه در خراسان و تولیت آستان قدس رضوی، در دیدار اعضای کنگره بزرگداشت آیت الله سید عبدالاعلی سبزواری  گفت: تکریم، تجلیل و بزرگداشت از یک فقیه، مجتهد و مرجع، یک حرکت و اقدام مبارک فرهنگی است که می‌تواند بر فضای جامعه‌ تأثیرگذار باشد.

وی تصریح کرد: همایش‌ها و نکوداشت‌ها دو جنبه دارد؛ یک جنبه، صرفاً تکریم از یک چهره‌علمی و شخصیتی برجسته و فقیه است که کار خیلی دشوار و مهمی نیست و فقط به مضمون و مفاد بعضی از روایات که بر احترام به مقام و منزلت فقاهت و مرجعیت علمای دین تأکید شده، عمل کرده‌ایم، اما آنچه که بسیار مهم است، نوع برنامه‌ریزی و نگاه به چنین همایش‌هایی است برای این‌که بتواند در فضای سیاسی و اجتماعی و فکری جامعه‌ ما اثر بگذارد. یعنی ما باید با بیان یک سری واقعیت‌ها و برشمردن امتیازاتی که در این سرمایه‌های بزرگ اسلام و تشیع داشته و داریم، بتوانیم فضای جامعه را متحول بکنیم و این شدنی است.

مدیر عالی حوزه علمیه خراسان اظهار داشت: واقعیت این است که هنوز کم نیستند کسانی که خصوصیات علمای دین و شخصیت‌های برجسته‌ی عالم تشیع و اسلام را نمی‌دانند و نمی‌شناسند؛ ما سخن از شیخ مفید، شیخ طوسی، علامه‌حلی و مقدس اردبیلی‌ها می‌گوییم؛ اما این‌ که این‌ها چه مجموعه‌ای بودند، چه سرمایه‌ای بودند، چه تأثیری در داخل کشور و خارج کشور داشتند، نگاه مراکز علمی و فرهنگی دنیا به این شخصیت‌ها چگونه بوده و الآن چگونه است، آن روشن‌بینی و روشن‌اندیشی و نونگری که در فقهای شیعه وجود داشته و دارد، آن پویایی و آن شتاب همراه با منطق و عمق در رسیدن به قله‌های کمال علمی چقدر بوده، در زمینه‌های روحی و روانی، اخلاقی، معنوی و جامعه‌شناسی فقهای ما چه نقشی داشتند، چه اطلاعاتی داشتند، اینها چیزهایی است که هنوز به آن نرسیدیم.

عضو مجلس خبرگان رهبری ابراز داشت: وظیفه فقهاء، علماء و روحانیت معظم تقویت انگیزه‌های معنوی، روشنگری، مبارزه با ظلم و ستم، صیانت و حفاظت از مرزهای فکری و اسلام ناب و حفاظت از مکتب نورانی تشیع و البته عمل به وظیفه است؛ اما اینکه دیگران جایگاه فقاهت و منزلت یک عالم اسلامی و یک فقیه و مرجع را و خصوصیات و امتیازات او و نقش او را در جامعه بدانند، این‌ها چیزهایی است که ضروری است و فوق‌العاده هم می‌تواند مؤثر باشد.

آیت الله واعظ طبسی افزود: یکی از بهترین کارهایی که در این کنگرها و نکوداشت‌ها انجام می‌شود، همین تدوین و انتشار کتاب است. ولی در مورد کتاب، خیلی روی حجم و کمیت فکر نکنیم. به محتوای فقهی، اصولی، کلامی، معرفتی و سیاسی و اجتماعی توجه کنیم.

وی توصیه کرد: همواره حرکت‌، گفتار و رفتارمان در جهت رضای خدا باشد که اگر چنین بود، حرکت‌ها و فشارهای سیاسی و تبلیغاتی که بعضی از آن هم معلول ناآگاهی‌هاست، نه تنها تأثیر منفی نمی‌گذارد، بلکه انگیزه انسان را برای کار تقویت می‌کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در شرایطی که دنیای امروز به‌شدت دچار فقر معنوی و فرهنگی است، خدا را سپاس می‌گوییم که در سایه نظام اسلامی ملت ما یک ملت بزرگ و فضای کشورمان فضایی کاملاً دینی و اعتقادی است.

وی تأکید کرد: هنوز فاصله ما تا رسیدن به آرمان‌های مورد نظر اسلام و نظام، فاصله کمی نیست و با تلاش و کوشش و همت و اراده و اتکاء به خدا و ایمان‌مان باید این مسیر را ان شاء الله به‌خوبی طی بکنیم.

وی گفت: امیدوارم سال 1389 همان‌گونه که مقام معظم رهبری فرمودند، سالی مبارک، مفید، پرثمر و سال تلاش مضاعف و همت مضاعف باشد که مهم‌ترین کار و تلاش و تصمیم و تدبیر، مسائل فرهنگی این کشور است، اگر ما در زمینه‌های فکری و معرفتی و مسائل فرهنگی به طور عام، خوب بیاندیشیم و یک مجموعه‌ی فکری قوی بنشینند و تصمیم بگیرند، با نگاهی به دور، قطعاً در فضای سیاسی و مدیریتی کشور بسیار مؤثر و پرنقش خواهد بود./917/د102/س
ارسال نظرات