۲۱ فروردين ۱۳۸۹ - ۱۷:۰۹
کد خبر: ۷۸۹۸۵

راهنمای 25 جلسه عملی شناخت درمانگری گروهی

خبرگزاری رسا ـ کتاب راهنمای 25 جلسه عملی شناخت درمانگری گروهی نوشته دکتر مایکل فری با ترجمه دکتر مسعود جان بزرگی به همت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شد.
شناخت درمانگري گروهي


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، ویرایش دوم کتاب راهنمای 25 جلسه عملی شناخت درمانگری گروهی که باید آن را دومین نسخه راهنمای عملی «شناخت درمانگری گروهی» مایکل فری به حساب آورد، شامل یک برنامه کامل 25 جلسه ای در زمینه درمانگری گروهی است.
 
این برنامه درمانگری شناختی در پنج بخش تنظیم و به گونه ای طراحی شده است که برای درمان گروهی با چارچوب روانی ـ تربیتی به آسانی قابل استفاده است، اما آن را به عنوان درمان انفرادی نیر می توان به کار برد، ‌این برنامه برای درمانگرانی که بخواهند آن را در زمینه کاری و تخصصی خود استفاده کنند قابل انعطاف است آن قدر روشن و مشخص نگاشته شده که به صورت محاوره ای و کلمه به کلمه برای طیف وسیعی از کسانی که مشکلات عاطفی و رفتاری رنج می برند قابل استفاده است.

این کتاب شامل دو قسمت اصلی است. قسمت اول به مباحث نظری این موضوع پرداخته است. فصل نخست این قسمت برنامه درمانگری گروهی را معرفی کرده و شرط درمان و ماهیت آن را توضیح داده است.

فصل دوم بنیادهای نظری را بررسی کرده و در فصل سوم به آماده سازی برای درمان پرداخته است.

قسمت دوم این کتاب به راهنمای درمان اختصاص دارد که 25 جلسه شناخت درمانگری گروهی در پنج بخش سامان دهی شده است. بخش اول آن با عنوان افکار و فرایند های سطحی به پنج جلسه باعناوین اصول گروه، تفکر واحساس، خطاهای منفی، منطق متناسب و مخالف ورزی خطاهای منطقی می پردازد.

بخش دوم لایه های زیرین افکار سطحی را در پنج جلسه مورد بررسی قرار داده است. عناونین این جلسات شامل مدل عمومی اختلالات هیجانی، رفتاری واختلالات شخصیت، شناسایی محتوای روان بنه های منفی با استفاده از روش پنکان عمودی، پیکان های عمودی پیشرفته و سنجش واحدهای ذهنی اختلال، مفهوم سازی باورها و معنادهی به باورهایتان است.

بخش سوم به آزمون باورهای خود اختصاص دارد و چهار جلسه با عناوین باورها می توانند تغییر کنند و تحلیل هماوردی، پنجه درافکنی با باورهای خود، تحلیل علمی و تحکیم اطلاعات در آن گنجانده شده است.

تغییر دادن تفکر و حال عنوان بخش چهارم این کتاب است که شش جلسه با عناوین مخالف ورزی و مباحثه هماوردی ، تغییر پیش فرض های ادراکی، تغییر هیجانی و تغییر محتوای روان بنه، بازتعادل یابی وتصویر پردازی روان بنه، تصویر پردازی روان بنه منفی و خود توانمند سازی ذهنی در آن آورده شده است.

بخش پایانی این کتاب با عنوان تغییر رفتارهای ناکارآمد به پنج جلسه پرداخته و ازعناون آمده در این بخش می توان به انتخاب رفتار برای تغییر، برنامه ریزی برای خود تغییردهی رفتار، حل مسئله ، تمرین مرور ذهنی شناختی ـ رفتاری و ماندگاری دست آوردها اشاره کرد.

گفتنی است یازده پیوست، منابع و ماخذ، واژه نامه و نمایه در انتهای این کتاب گنجانده شده است.

کتاب راهنمای 25 جلسه عملی شناخت درمانگری گروهی نوشته دکتر مایکل فری با ترجمه دکتر مسعود جان بزرگی در 410 صفحه و با شمارگان 1000 نسخه برای نخستین بار به همت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شده است./916/ن601/ع

ارسال نظرات