۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۴
کد خبر: ۷۸۶۸۹۴
حجت الاسلام والمسلمین طائب:

بصیرت، رمز ماندگاری حضرت ابوالفضل است

بصیرت، رمز ماندگاری حضرت ابوالفضل است
کاشان- رئیس شورای قرارگاه راهبردی عمار از بصیرت، رمز ماندگاری حضرت ابوالفضل(ع) نام برد و گفت: تفاوت علم و بصیرت در این است که علم شناخت از راه تعریف محسوب می‌شود، اما بصیرت یعنی توانایی تشخیص مصادیق در میدان عمل است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، حجت الاسلام والمسلمین مهدی طائب یکشنبه شب در مراسم عزاداری حوشقان مرکزی کاشان گفت: بصیرت، رمز ماندگاری حضرت ابوالفضل(ع) است.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین دلیل ماندگاری حضرت عباس(ع) در تاریخ، بصیرت ایشان بود که در دو عرصه بروز داشت، افزود: نخست اینکه مرگ را حق می‌دانست و دوم اینکه دنیا و آخرت را به‌خوبی می‌شناخت.

حجت الاسلام و المسلمین طائب با اشاره به جایگاه والای حضرت عباس(ع)، بصیرت را مهم‌ترین دلیل ماندگاری ایشان در تاریخ دانست و اظهار کرد: تفاوت علم و بصیرت در این است که علم شناخت از راه تعریف محسوب می‌شود، اما بصیرت یعنی توانایی تشخیص مصادیق در میدان عمل است.

وی افزود: قرآن کریم منافق را فردی معرفی کرده است که ظاهر و باطن یکسانی ندارد، اما تا زمانی که انسان توانایی مصداق شناسی نداشته باشد، منافقان واقعی جامعه را نخواهد شناخت.

رئیس شورای قرارگاه راهبردی عمار گفت: حضرت ابوالفضل العباس(ع) قمر بنی‌هاشم بود و همچون ماه در آسمان پرستاره، در میان قبیله بنی‌هاشم از دور نخستین چهره‌ای بود که دیده می‌شد.

وی ادامه داد: حضرت ابوالفضل العباس(ع) همواره بر انتساب خود به حضرت علی(ع) تأکید داشت و می‌خواست «عباس بن علی» خوانده شود، چراکه در آن دوران حتی در نماز جمعه به امیرالمؤمنین(ع) جسارت می‌کردند و حضرت عباس(ع) این آزار‌ها را سرمایه‌ای برای آبادانی آخرت خود می‌دانست.

حجت الاسلام والمسلمین طائب در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آیه شریفه «یُقاتِلونَ فی سَبیلِ اللهِ وَ لا یَخافونَ لَومَهَ لائِم» گفت: حضرت عباس (ع) با درک این حقیقت، عمر را سرمایه‌ای فناپذیر می‌دانست و فهمیده بود که جان انسان یا به خدا واگذار می‌شود یا به شیطان فروخته خواهد شد، چنانکه خداوند می‌فرماید: «إِنَّ اللهَ اشْتَرى‏ مِنَ الْمُؤْمِنینَ أَنْفُسَهُمْ.» حضرت عباس(ع) نیز با درک این معنا، با وجود فشار دشمنان، هرگز از امام حسن (ع) و امام حسین (ع) جدا نشد و تا آخرین لحظه در کنار امام خود ایستادگی کرد.

همچنین در حاشیه آن، «مهد حسینی مکتب‌الشهدا» ویژه نونهالان برپا شد و کودکان در قالب برنامه‌هایی، چون قصه‌های عاشورایی، شعر و سرود، بازی‌های مناسب و آموزش مفاهیم محرم به زبان کودکانه در حسینیه سیدالشهدا (ع) با فرهنگ عاشورا آشنا شدند./۱۳۰۷/

خبرنگار: محمد ملک آبادی

ارسال نظرات