۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۵
کد خبر: ۷۸۱۵۸۲

برگزاری میزگرد علمی تخصصی ضوابط و معیارهای انتصاب در مشاغل حساس نظام اسلامی

برگزاری میزگرد علمی تخصصی ضوابط و معیارهای انتصاب در مشاغل حساس نظام اسلامی
میزگرد علمی تخصصی ضوابط و معیارهای انتصاب در مشاغل حساس نظام اسلامی به همت گروه حکمرانی و مدیریت مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برگزار شد.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، میزگرد علمی تخصصی ضوابط و معیارهای انتصاب در مشاغل حساس نظام اسلامی به همت گروه حکمرانی و مدیریت مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و با حضور اساتید و محققان حوزوی و دانشگاهی برگزار شد.

در این میزگرد علمی که در راستای تحلیل و بررسی ابعاد مختلف «قانون نحوه انتصاب در مشاغل حساس» و ارائه پیشنهادات احتمالی در خصوص تکمیل یا اصلاح آن برگزار شد، دکتر محمد تقی دشتی معاون پژوهشی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با ذکر این مقدمه که هدف جلسه، شناسایی معیارها و شاخص‌های عملیاتی و کاربردی جهت ارائه به نمایندگان مجلس است، با مفروض دانستن شاخص‌های ایمانی و ارزشی در انتصاب مدیران نظام، به بیان برخی ابعاد و شاخص‌های توانمندی مدیریتی مدیران پرداخت.

حجت الاسلام والمسلمین ولی الله نقی پور فر عضو شورای علمی گروه حکمرانی و مدیریت نیز به بیان گوشه‌ای از مبانی اسلامی مرتبط با موضوع «انتصاب» تحت عنوان «مراتب مدیریت و الزامات آن از منظر اسلام» پرداخت و با توسعه معنای «مشاغل حساس»، جایگاه تمامی کارگزاران نظام اسلامی اعم از مدیران و کارمندان را مشمول این عنوان دانست.

وی همچنین بر اهمیت برخورداری از معیارها و شاخص‌هایی که در نوشته‌ها و پژوهش‌های معتبر مدیریت اسلامی به طور گسترده مطرح و تبیین شده است، تأکید کرد.

دکتر علی نقی امیری عضو هیات علمی دانشگاه تهران نیز با اشاره به اینکه ابتدا باید مشخص شود مشکل و مسأله موجود در رابطه با طبقه‌بندی مشاغل به ویژه مشاغل حساس چیست؟ به دسته‌بندی امور بر اساس قانون خدمات کشوری شامل امور حاکمیتی، اجتماعی، فرهنگی، خدماتی، زیربنایی و اقتصادی پرداخت و مفهوم مشاغل حساس، ابعاد حساسیت و «معیارهای تعیین حساسیت مشاغل»، «نظام مشاغل حساس»، ویژگی‌‌های و برخی مصادیق آن را تشریح کرد.

وی شاخص‌های مختلف انتصاب در مشاغل حساس را به شاخص‌‌های «سلبی»، «ایجابی»، «عمومی» و «اختصاصی» تقسیم بندی کرد و در توضیح شاخص‌های اختصاصی، ده دسته از مشاغل شامل مشاغل «قضایی»، «اقتصادی و مالی»، «آموزشی و فرهنگی»، «پزشکی و سلامت»، «رسانه‌ای و ارتباطی»، «مدیریتی و سیاسی»، «دینی و تبلیغی»، «فناوری اطلاعات، سایبری و داده‌های بزرگ»، «محیط زیستی و منابع طبیعی» و «بین المللی و دیپلماسی را مورد بررسی قرار داد و شاخص‌های حساسیت آنها را ارائه کرد.

حجت الاسلام والمسلمین سعادتی نیز در این میزگرد با اشاره به ترکیب «نظام اسلامی» در عنوان بحث، گفت: معیارهای دینی و ارزشی مقدم بر معیارها و شاخص‌های مهارتی و تخصصی دارای اهمیت بوده و باید مبنای انتصابات به ویژه در مناصب حساس قرار گیرد.

وی ادامه داد: مناصب ولایی از منظر اسلام شامل ده عنوان از جمله نبوت، امامت، ولایت فقیه، قضاوت است که برای هر کدام از مناصب، معیارهای متعددی از منابع اسلامی استخراج گردیده که گاه به بیش از 60 مورد می‌رسد، و این یافته‌ها کاملاً کاربردی و قابل استفاده است.

در ادامه اساتید حاضر در این میزگرد به برخی سوالات پاسخ و در جمع‌بندی بر لزوم ادامه این‌گونه مباحث تا حصول نتیجه مورد نظر، تاکید کردند.

دبیری علمی این نشست بر عهده غلامرضا مظلوم مسئول کارگروه مدیریت گروه حکمرانی و مدیریت مرکز تحقیقات اسلامی مجلس بود.

ارسال نظرات