فتوای جهاد اتحادیه جهانی علمای مسلمان با رژیم صهیونیستی و لزوم کنشگری علمای اسلام

مقدمه:
پس از گذشت حدود دو سال از عملیات طوفان الاقصی و شهادت بیش از 50 هزار انسان که بیشتر آنان زنان و کودکان هستند، رژیم اشغالگر با حمایت دولت آمریکا مانند همیشه پیمان آتش بس را شکست و به کشتار بی رحمانه مردم بی دفاع و محاصره شده غزه ادامه می دهد. در این میان صدایی از دولت های عربی منطقه بلند نشد و حتی برخی از این کشورها همچنان درحال کمک رسانی و تسهیل امور رژیم صهیونیستی هستند. ملت های منطقه هم با اینکه تحت فشار حکومت های دست نشانده غربی هستند، هر از چندگاهی اجتماعاتی دارند اما هنوز نتواستند اثرگذاری محسوسی در جلوگیری از نسل کشی صهیونیست ها داشته باشد.
عامل اصلی این رخوت در میان ملت ها و دولت های منطقه و عدم اثرگذاری اجتماعات را می توان ناشی از عدم کنشگری خواص و خصوصا علمای مسلمان منطقه دانست. علمایی که طبق آیات قرآن وظیفه جهاد و مبارزه با ظلم و ظالم را برعهده دارند.
اتحادیه جهانی علمای مسلمان که از سال 2004 توسط جمعی از علمای اهل سنت کشورهای مختلف تشکیل شد، هرچند بسیار دیر اما به تازگی در 17 فروردین طی بیانیه ای، فتوای وجوب جهاد مسلحانه و تشکیل ائتلاف نظامی علیه رژیم صهیونیستی را صادر کرد و از مسلمانان و کشورهای مختلف خواست تا ظلم و کشتار را یک بار برای همیشه ریشه کن کنند.
این بیانیه دارای 15 بند وجوب جهاد نظامی علیه رژیم صهیونیستی، حرمت کمک به دشمن، حرمت تأمین انرژی و صدور کالا به رژیم اشغالگر، وجوب تشکیل ائتلاف نظامی اسلامی، لزوم بازنگری در معاهدات با رژیم اشغالگر، وجوب جهاد مالی، حرمت عادیسازی روابط با رژیم اشغالگر، مسئولیت علما، وجوب تحریم رژیم اشغالگر، خطاب به دولت آمریکا، ادامه تحریم شرکتهای حامی رژیم صهیونیستی، وظیفه مردم مسلمان در تأمین نیازهای مردم غزه، وحدت صفوف مسلمانان، دعای دستهجمعی و قنوت نازله و تشکر از حامیان غزه است.
تفصیل برخی بندهای بیانیه:
۱. وجوب جهاد علیه رژیم صهیونیستی
جهاد علیه اشغالگران و مزدورانشان در فلسطین، بر هر مسلمان توانمند واجب است. این وجوب نخست بر مردم فلسطین، سپس بر کشورهای همجوار مانند مصر، اردن و لبنان و در مرحله بعدی بر تمامی کشورهای عربی و اسلامی واجب است. بیتفاوتی حکومتهای اسلامی در برابر نسلکشی در غزه، از نظر شرعی جنایتی بزرگ و خیانت در امانت است.
۲. حرمت کمک به دشمن
هرگونه کمک به رژیم اشغالگر (اعم از تسلیحاتی، لجستیکی یا تسهیل عبور از مسیرهایی مانند کانال سوئز، باب المندب و...) حرام است و باید محاصره هوایی، زمینی و دریایی بر دشمن اعمال شود.
۳. حرمت تأمین انرژی و صدور کالا به رژیم اشغالگر
تأمین نفت، گاز، خوراک و نوشاک رژیم صهیونیستی یا هر گونه کالایی که به جنگ علیه مردم غزه کمک کند حرام است. کسی که با انگیزه دوستی با دشمن این کار را انجام دهد، مرتد محسوب میشود. حتی اگر انگیزهاش مالی باشد، مرتکب بزرگترین گناهان شده است.
۴. وجوب تشکیل ائتلاف نظامی اسلامی
بر کشورهای اسلامی واجب است که هر چه سریعتر ائتلافی نظامی برای دفاع از امت اسلامی تشکیل دهند، چرا که در غیر این صورت، فتنه و فساد بزرگتری در زمین رخ خواهد داد.
با توجه به این اقدام قابل تحسین جمعی از علمای اهل سنت، سراغ آیت الله محمود رجبی رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) رفتیم تا نظر و تحلیلشان را پیرامون این بیانیه و چگونگی کمک موثر به مردم مظلوم غزه بیان کنند.
آیت الله رجبی در گفتوگو با خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، با اشاره به وظیفه و جایگاه علمای اسلام بر این دست بیانیه ها و کمک به مردم مظلوم را واجب شرعی دانست و بیان داشت: وظیفه تک تک مسلمانان است که بر طبق مبانی قرآنی در مقابل ظلم بایستند و با تمام امکانات مظلومان عالم را نجات دهند اما علمای اسلام به سبب جایگاه و مسئولیت سنگینی که برعهده دارند واجب است که مواضع اسلام را بیان و زمینه حرکت مردم برای اجرای احکام اسلام را فراهم کنند.
وی افزود: این بیانیه و فتوای جهاد در واقع وظیفه دینی عالمان بوده و باید زمینه سازی شود تا سایر علمای اهل سنت نیز اینچنین به وظیفه شرعی و اسلامی خود عمل کنند و نباید چنین اقدامات مبارکی محدود به یک جمع محدود شود؛ همه باید در این زمینه فعالیت کنند.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) بر لزوم استفاده خواص از تریبون های مختلف برای ایجاد جریان اجتماعی به نفع اجرای احکام الهی جهاد علیه ظالم تأکید کرد و گفت: هرکس در هر جایگاهی است باید از تریبون هایی که در دست دارد احکام الهی را فریاد بزند و مردم و دولت ها را نسبت به وظیفه شان آگاه کند؛ کسانی که در جایگاه های مختلف دینی، سیاسی و حقوقی هستند باید از این جایگاه استفاده کنند و اگر کوتاهی در این زمینه صورت بگیرد همه در پیشگاه خداوند و البته در پیشگاه وجدان انسانی خودشان و جامعه جهانی مسئول و محکوم هستند.
استاد درس خارج حوزه علمیه در انتها تصریح کرد: باید به طرق مختلف کاری کنیم که در دیگر کشور ها و مراکز اسلامی مانند الازهر مصر و مانند آن، کنشگری فعلانه ای نظیر بیانیه اتحادیه علمای مسلمان صورت بگیرد.