قم کانون توجه جهانی شده است

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در دیدار سقائیاننژاد شهردار قم و معاونین مجموعه شهرداری قم سخنانی درباره ارتقای سطح شهری قم ایراد کرد.
آیت الله فاضل لنکرانی در بخشی از این دیدار بیان کرد: واقعاً قم الآن کانون توجه جهانی شده، یعنی این عنایت را باید داشته باشید که طرف شما فقط قمیها نیست، باید بدانید مجموعه هدفتان مجموعه دانشمندان و مسئولین کشورهای دنیاست، بالأخره مسئولین دنیا به قم میآیند، از سفرای وزارتخانهها میآیند وقت میگیرند و خدمت علما و بزرگان میرسند، قم یک چنین وضعیت بین المللی پیدا کرده لذا دشمن هم برای قم در قسمتهای مختلف در حال سرمایهگذاری است.
متن کامل سخنان رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در دیدار با شهردار قم بدین شرح است:
از گزارش جنابعالی و برخی از آقایان، انسان نشاط پیدا کرده و احساس میکند که چقدر فعالیت و کار دردست انجام است، هرچند اگراین گزارش را هم نمیفرمودید من که به عنوان یک شهروند در این شهر حرکت میکنم، فعالیت های مجموعه شهرداری، به خوبی برایم مشهود است. در غیاب شما هم گفته ام یادمان نمیآید در قم شخصیتی با چنین مدیریت قوی در میدان کارحضور داشته باشد و این از نعمتهای خداست که در این دهه با تلاش جنابعالی ما تحول را در قم مشاهده می کنیم.
در همین جهات عمرانی وساخت تقاطعها، در گذشته ساخت یک تقاطع بیش از ده سال طول میکشید و آخر هم به جایی نمیرسید، حالا در چند ماه ساخت همین تقاطع فردوسی در زنبیلآباد یا در جاهای دیگرکاملا برای همه مشهود است و مابه سهم خود از زحماتتان تقدیر و تشکر میکنیم، کار خیلی کار وسیعی است، برخی از این آمارها که ارائه گردید نشان می دهد از استان هابه مراتب جلوتر هستید و این خیلی مسئله مهمی است.
تقدیر دوم نسبت به جامعیت برنامه شماست که به همه ابعاد شهر توجه دارید، الآن مسیر همین رودخانه چقدر آباد شده است. بحمدالله در فضای سبز بسیار موفق بوده اید، در اسفالت معابر هم همینطور.
در مورد کارهای فرهنگی که فرمودید، ما در مناسبتها حضور شهرداری را خیلی خوب میبینیم حتی در ماه مبارک رمضان. شنیدم بعضی ائمه جمعه یا مجریهای صدا و سیما از شهرداری تهران انتقاد کرده اند که درماه رمضان فعالیتشان نمودی نداشته، اما در قم میبینیم که در مناسبتهای مختلف موالید و شهادت ائمه که آخرینش همین سالروز تخریب قبور ائمه بقیع بود در چند جای مهم مجموعه شما فعال بود. اینها فعال بودن شهرداری را در همه زوایا نشان میدهد هم در بخش عمرانی، هم در بخش فرهنگی، در بخش اجتماعی، خصوصا احداث این مکان های بهداشتی وگرمخانه که برای اعتبار شهر وجودش لازم است.
بحمدالله شما و دوستانتان و همه افرادی که در این مجموعه تلاش میکنند به قم آبرو دادید، قمی که دنیا به او نگاه میکند.
در مورد همین ساختمان مرکز فقهی وقتی مرحوم آقا خواستند اینجا را بسازند، یکی از آقایان پیغام داد که به آقا بگوئید دراین زمین که موقعیت خوبی دارد یک مجتمع تجاری بسازید که با فروش دو سه تا از مغازههایش خواهید توانست در کوچه پس کوچه ها یک مدرسه درست کنید، ایشان فرمود من چه فکری میکنم اینها چه فکری میکنند، من در ذهنم هست امروز که براثرانقلاب اسلامی، قم کانون توجه اندیشمندان دنیا قرار گرفته یک ساختمانی درآن ساخته شود که آبرویی برای شیعه و حوزه علمیه و شهرقم باشد بطوری که اگریک روزی علمای الازهر و علمای مسیحیت به قم آمدند، یک جای آبرومندی برای دیدار آنها وجود داشته باشد. در همین اتاق تاکنون چندین نفر از علمای الازهر و اسقف های مسیحی و حتی گروهی از اندیشمندان مسکو که معروف به اتاق فکر پوتین بودند به ملاقات ما آمده اند و درست مطابق همان آینده نگری مرحوم والد از قسمتهای مختلف پژوهش و آموزش و کتابخانه بازدید کردند. یکی از اساتید الازهربصراحت گفت در این سفرنظر من راجع به مرجعیت شیعه عوض شد!
واقعاً قم الآن کانون توجه جهانی شده، یعنی این عنایت را باید داشته باشید که طرف شما فقط قمیها نیست، باید بدانید مجموعه هدفتان مجموعه دانشمندان و مسئولین کشورهای دنیاست، بالأخره مسئولین دنیا به قم میآیند، از سفرای وزارتخانهها میآیند وقت میگیرند و خدمت علما و بزرگان میرسند، قم یک چنین وضعیت بین المللی پیدا کرده لذا دشمن هم برای قم در قسمتهای مختلف در حال سرمایهگذاری است.
حال که قم یک جایگاه ویژه در سطح بین الملل پیدا کرده، باید بهترین امکانات در آن باشد، بهترین هتلها را در قم درست کنید، هتلی که وقتی به عربستان میرویم بگوئیم بیائید از قم یاد بگیرید. به این حرفی که گاهی بعضی میزنند توجه نکنید که می گوینددر قم مردم میآیند یک شب یا چند ساعت میمانند و می روند، لذا سرمایهگذار در آن سرمایهگذاری نمی کند. این حرف اشتباه است، شما اگر یک هتل با امکانات بسیار عالی درست کنید او به جای یک شب، پنج شب میماند و جنبه توریستی قم خیلی قوی میشود. بنابراین بهترین هتلها را در قم درست کنید، الان در کربلا با وجود این حوادثی که در عراق بوده، خیابانهای ورودی شهر آن چنان عریض هستند و مغازههایی میبینیم که شاید در شمال تهران هم نبینیم، باید همینطور باشد، آنها میبینند کربلا یک جای بین المللی هست، مسلمان، مسیحی و ... میآیند، قم را هم باید اینطور نگاه کرد، آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها در قم هست.
اینجا هم یادی کنیم از مرحوم والدمان رضوان الله علیه. درزمان حیات ایشان چون تاریخ ولادت و فوت حضرت معصومه مشخص نبود، حرم هم هیچ برنامه ای نداشت، تا اینکه آقا در پاسخ نامه مرکز اسناد آنجا نوشتند اختصاص دادن روزی بعنوان ولادت وروزی بعنوان وفات حضرت نیاز به سندومدرک ندارد بالاخره این بیبی یک روز به دنیا آمده و یک روز هم ازدنیا رفته، ولو مشخصا ندانیم چه روزی است. از آن زمان به بعد زوار قم چندین برابر شده، و در آینده قطعاً بیش از این خواهد شد. ، حتماً جنابعالی هم با این خبرویت و تجربه و تدبیر و این سرمایه علمی اینطور به قم نگاه می کنید، همه مسئولین باید این نگاه را داشته باشند ولی در عمل نسبت به دیگران این را نمیبینیم ولی بحمدالله در شهرداری این نگاه وسیع مشهود است که در تلاشند از قم شهری بسازند که نمونه نداشته باشد، مراکز آموزشی، تفریحی، پارکها، هتلها، و آنچه که از لوازم این مسئله هست.
به نکتهای در مورد سرمایه گذاری اشاره فرمودند که مورد تاکید رهبری معظم انقلاب هم هست. در این مسئله یکی از نگاهها به شهرداری قم است. شما قمیهایی که بیرون قم مثل تهران هستند را دعوت کنید. همین زمین مرکز فقهی را دو سه تا از برادرهای قمی که مقلد آقا بودند خریداری کرده و در اختیار آقا قرار دادند. افراد علاقمند به سرمایهگذاری درقم هستند از آنها دعوت کنید و به آنها اطمینان بدهید و ارتباط داشته باشید به نظرم اگر بودجه آنها را جذب کنید خیلی کارهای وسیعتر میشود انجام دادان شاءالله.
دعا میکنیم حضور جنابعالی ادامه پیدا کند. ما بسیار خوشحالیم که این کارهای اساسی برای قم انجام می شود. شهری که در آن پایگاه مذهبی شیعه و حوزه مقدسه علمیه قرار دارد و این خیلی مسئله مهمی است. شهرداری هم باید به حوزه علمیه یک توجه ویژه کند، نمیدانم در برنامههایتان چه ارتباطی با حوزه تعریف شده، در همین مسیر حرم به حرم که مرکز ثقل تردد زائرین حرم و جمکران است مراکز فرهنگی متعدد در نظر بگیرید، همان طورکه مراکز درمانی و آتش نشانی در نظر گرفته اید. مراکز فرهنگی را آماده کنید و به حوزه بگویید طلبه ها را بفرستید تا اینجا فعالیت کنند، خصوصا درشبهای چهارشنبه ومناسبتها این امکان برای مردم فراهم بشود، همینطور کمک درتشکیل کتابخانهها و تقویت و تجهیز آنها به تجهیزات روز، اینها کارهایی است که شایسته است انجام شود.
گفتنی است، در ابتدای این دیدار شهردارودو تن ازمعاونین گزارش فعالیت و عملکرد ده ساله مجموعه شهرداری قم ارائه کردند.