۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۸
کد خبر: ۷۷۸۰۷۵
مدیر حوزه علمیه طالبیه تبریز در گفتگو با رسا:

آموزه‌ های دینی، سرمایه‌داران را به ایفای مسئولیت اجتماعی و کمک به نیازمندان تشویق می‌کنند

آموزه‌ های دینی، سرمایه‌داران را به ایفای مسئولیت اجتماعی و کمک به نیازمندان تشویق می‌کنند
حجت الاسلام صادقیان با تاکید بر ترویج مسئولیت اجتماعی ابراز داشت: آموزه‌ های دینی، سرمایه‌داران را به ایفای مسئولیت اجتماعی و کمک به نیازمندان تشویق می‌کنند.

حجت الاسلام محمدعلی صادقیان مدیر مدرسه علمیه طالبیه برادران تبریز در گفت‌وگو‌ با خبرنگار خبرگزاری رسا از آذربایجان شرقی، با اشاره به راهکار های تحقق شعار سال اظهار کرد: برای تحقق سرمایه‌گذاری مولد در چارچوب آموزه‌ های دینی، که توسط رهبری معظم انقلاب در قالب"سرمایه گذاری برای تولید" بعنوان شعار سال ۱۴۰۴ مطرح فرمودند، می‌توان راهکار های متفاوتی استفاده نمود همانند ترویج آموزه‌ های دینی بر اهمیت کار و تلاش برای کسب روزی حلال و ترویج این فرهنگ می‌تواند افراد را به فعالیت‌ های مولد و سرمایه‌گذاری در بخش‌ های تولیدی تشویق نماید و فرهنگ کارآفرینی و تولید علم نیز می‌تواند به رونق تولید کمک بسزایی داشته باشد.

وی ادامه داد: ایجاد و تقویت نهاد های مالی اسلامی که بر اساس اصول مشارکت در سود و زیان (مضاربه) و سایر روش‌ های سرمایه‌گذاری مشروع فعالیت می‌کنند، می‌تواند جایگزین مناسبی برای نظام مالی ربوی باشد و توسعه ابزار های مالی اسلامی مانند صندوق‌ های سرمایه‌گذاری اسلامی می‌تواند منابع مالی لازم برای سرمایه‌گذاری در بخش‌ های تولیدی فراهم کند.

مدیر حوزه علمیه طالبیه بیان کرد: آموزه‌ های دینی بر همکاری و تعاون تأکید دارند و تقویت بخش تعاون و ایجاد شرکت‌ های تعاونی تولیدی، می‌تواند به افزایش مشارکت مردم در فعالیت‌ های اقتصادی و ایجاد اشتغال کمک کند و همچنین تقویت بخش تعاون می‌تواند از تمرکز ثروت در دست عده‌ای خاص جلوگیری کند.

آموزه‌ های دینی، سرمایه‌داران را به ایفای مسئولیت اجتماعی و کمک به نیازمندان تشویق می‌کنند

حجت الاسلام محمدعلی صادقیان با تاکید بر ترویج مسئولیت اجتماعی ابراز داشت: آموزه‌ های دینی، سرمایه‌داران را به ایفای مسئولیت اجتماعی و کمک به نیازمندان تشویق می‌کنند و ترویج این فرهنگ می‌تواند باعث شود که بخشی از سرمایه‌ ها در جهت رفع مشکلات جامعه و ایجاد اشتغال صرف شود و پرداخت زکات و خمس، به عنوان دو فریضه مالی اسلامی، می‌تواند منابع مالی لازم را برای کمک به نیازمندان و رفع مشکلات جامعه فراهم کند.

وی با اشاره به یکی دیگر از راهکار تحقق شعار سال تصریح کرد: فساد اقتصادی، یکی از موانع اصلی سرمایه‌گذاری مولد است و آموزه‌ های دینی، فساد اقتصادی را به شدت نهی می‌کنند و مبارزه با فساد اقتصادی و ایجاد شفافیت در فعالیت‌ های اقتصادی، می‌تواند اعتماد سرمایه‌گذاران را جلب و زمینه را برای سرمایه‌گذاری مولد فراهم کند.

حجت الاسلام محمدعلی صادقیان با تاکید بر حمایت از تولید داخلی اظهار داشت: باید با سیاست گذاری های درست از تولید داخلی در برابر واردات بی رویه حمایت کرد و با توجه به بیانات مقام معظم رهبری، باید موانع تولید را از سر راه تولید کنندگان برداشت و یکی از راهکار های اساسی برای حمایت از تولید داخلی اجرایی کردن عدالت اقتصادی است و اسلام به دنبال ایجاد یک نظام اقتصادی عادلانه است که در آن، فرصت‌ های برابر برای همه افراد جامعه فراهم باشد و سرمایه گذاری در تولید و ایجاد اشتغال یکی از راه‌ های تحقق عدالت اقتصادی در جامعه است.

مدیر حوزه علمیه طالبیه عنوان کرد: با عمل به این راهکار ها، می‌توان زمینه را برای تحقق سرمایه‌گذاری مولد در چارچوب آموزه‌ های دینی فراهم کرد و به توسعه اقتصادی عادلانه و پایدار دست یافت.

دیدگاه اسلام در مورد تولید، بسیار جامع و گسترده است

حجت الاسلام محمدعلی صادقیان با اشاره به تولید از نگاه اسلام بیان کرد: دیدگاه اسلام در مورد تولید، بسیار جامع و گسترده است و ابعاد مختلفی را در بر می‌گیرد و در این دیدگاه، تولید صرفاً یک فعالیت اقتصادی برای کسب سود بیشتر نیست، بلکه وظیفه‌ای اجتماعی و اخلاقی است که باید در راستای رفاه و سعادت جامعه و با رعایت اصول و ارزش‌ های اسلامی انجام شود.

استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: تولید باید از منابع حلال و پاکیزه انجام شود و از تولید کالا های حرام و مضر اجتناب گردد و تولید باید در راستای رفع نیاز های ضروری و مفید جامعه باشد و از تولید کالا های غیرضروری و اسراف‌ کارانه پرهیز شود.

وی در ادامه ابراز کرد: اسلام بر عدالت و انصاف در تولید تأکید دارد و از استثمار و بهره‌کشی در فرآیند تولید جلوگیری می‌کند و نیز اسلام به کیفیت و مرغوبیت کالاها و خدمات تولیدی اهمیت می‌دهد و از تولید کالا های بی‌کیفیت و تقلبی منع می‌کند.

اسلام حقوق کارگران را محترم می‌شمارد

مدیر حوزه علمیه طالبیه تصریح کرد: اسلام حقوق کارگران را محترم می‌شمارد و بر پرداخت دستمزد عادلانه، تأمین شرایط کار مناسب و رعایت ایمنی و بهداشت کار تأکید می‌کند و تولید با حفظ محیط زیست اسلام به حفظ محیط زیست اهمیت می‌دهد و از تولیدی که منجر به آلودگی وتخریب محیط زیست می‌شود، جلوگیری می‌کند.

حجت الاسلام محمدعلی صادقیان با اشاره به اهمیت تولید در اسلام اظهار کرد: اسلام، خواهان عزت و اقتدار مسلمین در تمامی عرصه ها، از جمله عرصة اقتصادی است و تولید مقدمه رسیدن به این هدف بزرگ است و تولید، نقش مهمی در تأمین نیاز های جامعه ایجاد اشتغال، کاهش فقر و توسعه اقتصادی دارد و تولید زمینه‌ ساز خودکفایی و استقلال اقتصادی جامعه اسلامی است.

اسلام تولید را یک وظیفه اجتماعی می‌داند و از مسلمانان می‌خواهد که در این زمینه فعال و کوشا باشند

استاد حوزه بیان کرد: اسلام تولید را یک وظیفه اجتماعی می‌داند و از مسلمانان می‌خواهد که در این زمینه فعال و کوشا باشند و اسلام، تولید را با اخلاق و ارزش‌ های انسانی پیوند می‌دهد و از تولیدی که منجر به فساد و تباهی جامعه می‌شود، جلوگیری می‌کند و اسلام، برای تولید اهمیت ویژه‌ای قائل شده است و مسلمانان و پیروان خود را به فعالیت‌ های مختلف تولیدی همچون تولیدات کشاورزی، دامداری، صنعتی و نیز تجارت تولیدات این بخش ها در راستای توزیع و ترویج این سه بخش دعوت می‌کند.

حجت الاسلام محمدعلی صادقیان با اشاره به خود کفایی از منظر سنت و سیره نبوی تصریح کرد: خودکفایی در سنت و سیره نبوی، مفهومی چند وجهی است که ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی را در بر می‌گیرد و پیامبر اکرم(ص) همواره به کار و تلاش برای کسب روزی حلال تأکید داشتند ایشان خود نیز به کار مشغول بودند و دیگران را نیز به این امر تشویق می‌کردند و احادیث متعددی از ایشان در مذمت تنبلی و بیکاری و در فضیلت کار و تلاش وجود دارد؛ به عنوان مثال ایشان فرمودند: دست بالای دهنده، بهتر از دست پایین گیرنده است.

وی در ادامه ابراز داشت: ایشان همچنین به مسلمانان توصیه می‌کردند که از دسترنج خود ارتزاق کنند و به دیگران وابسته نباشند و پیامبر اکرم(ص) جامعه اسلامی را به سمت خود اتکایی و استقلال سوق می‌دادند، ایشان تلاش می‌کردند تا مسلمانان در زمینه‌های مختلف، از جمله اقتصادی، به خود متکی باشند و به دیگران وابسته نباشند و ایشان همچنین به مسلمانان توصیه می‌کردند که از اسراف و تبذیرپرهیز کنند و در مصرف منابع، اعتدال را رعایت کنند.

حجت الاسلام محمدعلی صادقیان با اشاره به تولید و خودکفایی در سنت و سیره نبوی اظهار کرد: پیامبر اکرم(ص) به تولید و خودکفایی در زمینه‌ های مختلف، از جمله کشاورزی، دامداری و صنعت، اهمیت می‌دادند و ایشان مسلمانان را به کشت زمین، پرورش دام و تولید محصولات مختلف تشویق می‌کردند و ایشان همچنین به مسلمانان توصیه می‌کردند که از دانش و فناوری‌ های موجود برای بهبود تولید و افزایش بهره‌وری استفاده کنند.

وی در ادامه گفت: پیامبر اکرم(ص) به همیاری و تعاون در جامعه اسلامی تأکید داشتند و ایشان مسلمانان را به کمک به یکدیگر در زمینه‌ های مختلف، از جمله اقتصادی، تشویق می‌کردند و ایشان همچنین به مسلمانان توصیه می‌کردند که با یکدیگر همکاری کنند و از توانایی‌های خود برای بهبود وضعیت جامعه استفاده کنند.

استاد حوزه در ادامه بیان کرد: پیامبر اکرم(ص) مسلمانان را از مفاسد اقتصادی مانند ربا، احتکار، و غش در معامله منع می‌کردند و ایشان با مفاسد اقتصادی که باعث از بین رفتن عدالت و برابری در جامعه می‌شد، مبارزه می‌کردند و با توجه به این موارد، می‌توان گفت که خودکفایی در سنت و سیره نبوی، مفهومی جامع است که ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی را در بر می‌گیرد، این مفهوم مسلمانان را به کار و تلاش، خوداتکایی، تولید، همیاری و تعاون دعوت می‌کند و آنان را از مفاسد اقتصادی برحذر می‌دارد.

ارسال نظرات