۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۱
کد خبر: ۷۷۴۲۵۳
حجت الاسلام ایزدهی تشریح کرد؛

گزارشی از فعالیت های بیست و ششمین همایش کتاب سال حوزه

گزارشی از فعالیت های بیست و ششمین همایش کتاب سال حوزه
دبیر علمی همایش کتاب سال حوزه با اشاره به رشد کیفی و کمی آثار ارسال‌شده، بر اهمیت ترویج پژوهش‌های علمی متناسب با نیازهای جامعه تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام سید سجاد ایزدهی، دبیر علمی همایش کتاب سال حوزه، در نشست خبری بیست‌وششمین همایش کتاب سال و جشنواره مقالات علمی حوزه که صبح امروز در ساختمان انجمن های علمیه حوزه برگزار شد، اظهار داشت: این همایش بستری برای تقدیر از محققان و اندیشمندان ایجاد کرده و فضایی جهت رقابت علمی فراهم آورده است. 

دبیر علمی همایش کتاب تاکید کرد: هدف اصلی این رویداد، گسترش و تعمیق پژوهش‌های مربوط به حل مسائل نظام و چالش‌های بین‌المللی است.

حجت‌الاسلام ایزدهی با تاکید براینکه در فرآیند ارزیابی آثار، امکان انتخاب اثری نامناسب وجود ندارد، تصریح کرد: یکی از ویژگی‌های برجسته کتاب سال حوزه، پایبندی به امانت‌داری و جلوگیری از هرگونه تعارض منافع است، در این فرآیند، افراد ذی‌نفع نقشی در رأی‌گیری برای انتخاب آثار نخواهند داشت؛ روندی که نتیجه تلاش‌های ارزشمند پیشینیان این رویداد بوده است.

دبیر علمی همایش کتاب سال حوزه با تأکید بر این نکته که هر فعالیتی که در خارج از محیط علمی انجام شود، در صورتی که بر پایه پژوهش نباشد، تأثیر چندانی نخواهد داشت، بیان کرد: حوزه علمیه نیز به منظور هدایت علوم انسانی اسلامی، اقدام به برگزاری همایش‌های علمی و پژوهشی کرده و امیدوار است که این پژوهش‌ها به سمت تحقق عینی و حل مسائل جامعه هدایت شوند.

حجت‌الاسلام ایزدهی همچنین افزود: محور اصلی بیشتر پژوهش‌ها، رفع مشکلات است و امید می‌رود که این فعالیت‌ها به مرحله پاسخگویی به نیازهای واقعی برسند.

دبیر علمی همایش کتاب سال حوزه اظهار داشت: همایش کتاب سال حوزه تلاش کرده است تا فارغ از جنبه صرفاً تقدیری، بستری برای ارائه ایده‌ها، معرفی نویسندگان برجسته و توجه به فعالیت‌های پژوهشی فراهم کند.

حجت‌الاسلام ایزدهی، افزود: طی 26 دوره این همایش، آثار ارسالی در 19 گروه تخصصی به‌صورت دقیق ارزیابی شده‌اند. نتیجه این ارزیابی‌ها شامل 215 اثر برگزیده، 350 اثر شایسته تقدیر و 515 اثر شایسته تحسین بوده است.

دبیر علمی همایش کتاب سال حوزه، تصریح کرد: در مجموع، طی 26 دوره این رویداد، تعداد آثار ارسالی برادران به 22 هزار و آثار ارسال‌شده توسط خواهران به 1400 رسیده است، همچنین در 14 سال اخیر، 1700 اثر از پژوهشگران خارجی دریافت شده که از میان آن‌ها 75 اثر در زمره آثار برتر قرار گرفته است.

حجت‌الاسلام ایزدهی با اشاره به اینکه گزارش آماری بیست و ششمین دوره همایش کتاب سال حوزه به وضوح نشان‌دهنده پیشرفت و توسعه فعالیت‌های علمی در این زمینه است، اظهار داشت: در مجموع، ۱۶۳۶ اثر شامل کتاب، پایان‌نامه و مقاله در این دوره ثبت شده که نسبت به دوره قبلی، ۳ درصد افزایش را نشان می‌دهد. از این تعداد، ۱۴۲۷ اثر به کتاب‌ها و پایان‌نامه‌ها اختصاص دارد.

دبیر علمی همایش کتاب سال حوزه افزود: تعداد کتاب‌های این دوره به ۱۰۰۲ اثر می‌رسد که نشان‌دهنده غنای محتوایی و تولید علمی در این حوزه است، همچنین، ۴۲۵ پایان‌نامه نیز به این مجموعه اضافه شده است، در بررسی آثار تألیفی، مشخص می‌شود که ۸۸۵ کتاب توسط نویسندگان مرد و ۱۱۷ کتاب توسط نویسندگان زن تألیف شده است، این آمار نشان‌دهنده مشارکت قابل توجه زنان در عرصه تألیف و نشر کتاب و همچنین روند رو به رشد تنوع و گسترش فعالیت‌های علمی در حوزه کتاب می‌باشد.

ارسال نظرات