ماجرای علامه و انقلاب
به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، موسسه انتشارات شهید کاظمی کتاب تاریخ شفاهی «ماجرای علامه و انقلاب، تقابل یا حمایت؟ » را در دو جلد به کوشش رضا اکبری آهنگر و وحید خضاب را روانه بازار نشر کرده است.
رضا اکبری آهنگر و وحید خضاب دو نویسنده ارزشمند انقلابی که پیشتر با آثاری چون حقایقی پیرامون انجمن حجتیه، تو زودتر بکش، از افغانستان تا لندستان، فرمانده در سایه و... به جامعه کتابخوان معرفی شدهاند اینبار بر اساس دغدغه، اهمیت موضوع و شبهاتی که مطرح شده است به سراغ نگارش این اثر ارزشمند رفتهاند.
مؤلفین در این کتاب سعی کردهاند با ارائه ۱۱ مصاحبه و یک پیوست تحقیقی به سؤالات و شبهاتی که مدتی است نسبت به علامه طباطبایی مطرح میشود را پاسخ داده و تصویری حقیقی از مشی علمی و عملی علامۀ طباطبائی در خصوص انقلاب و جمهوری اسلامی را ارائه نمایند.
معرفی کتاب
علامه طباطبایی عارف بزرگ معاصر، الگوی بسیاری از علما و مردم ایران بودند و شخصیتی استثنایی داشتند. این مرد مخلص خدا که هرگز به دنبال مرجعیت یا کسب شهرت نبود، بیشتر عمر خود را به تحقیق و تعمق در اسلام پرداختند و جهتگیری سیاسی خاصی نداشتند؛ اما کتاب «ماجرای علامه و انقلاب» به دنبال پاسخی صریح و روشن در این رابطه است. در طی زمان، شبهات و شایعاتی در باب بیطرفی ایشان نسبت به انقلاب اسلامی پیش آمد و به مرور، پخش شد که علامه با انقلاب مخالفت داشتهاند و با جمله «تنها شهید این انقلاب، اسلام بود» مشروعیت جمهوری اسلامی را رد کردهاند. حالا دو محقق باپشتکار و نویسنده باتجربه کتابی را گردآوردهاند که تلاش خود را پای ابطال این ادعا میگذارد. «رضا اکبری آهنگر» و «وحید خضاب»، که با کتابهای خود در ذهن خواننده تداعیگر نقد دینی و سیاسی معاصرند، در این کتاب با همسر، فرزند، نوادگان، دوستان و شاگردان این عارف برجسته مصاحبهای جامع صورت میدهند و از چندین مجتهد شناختهشده، درباره شخصیت ایشان میپرسند. یافتن پاسخ این سوالها در ابتدا غیرممکن به نظر میرسد و با هر جواب، چند سوال تازه شکوفا میشود. اما مؤلفان این کتاب به خاطرات شفاهی از اشخاص نزدیک اکتفا نمیکنند و پژوهشی همهجانبه را با رجوع به آثار، اندیشه، فلسفه و ردّ پایی که این دانشمند بزرگ اسلامی از خود به جا گذاشته، با هدف پاسخ به یک سوال اصلی رقم میزنند: «علامه یا انقلاب، کدام یک را اشتباه شناختیم؟!»
این کتاب تحقیقی است، به شبهات مطرح شده پاسخ میدهد و رابطه علامه طباطبایی با انقلاب اسلامی را به درستی و بر مبنای اسناد روایت میکند.
برشی از کتاب
نویسنده در صفحه 161 از کتاب، به ارتباط علامه با انقلابیون پرداخته و در ادامه چنین می آورد:
در طول سالهای قبل از پیروزی انقلاب، اسلامی نیروهای انقلابی اعم از روحانی و دانشجو همواره با علامه در ارتباط بودند و این ارتباط دو سویه هیچگاه قطع نشد. علامه طباطبایی حتی به ملاقات زندانیان سیاسی نیز رفته بودند. جناب آقای سید محمد صادق قاضی که یکی از زندانیان سیاسی بوده است، این ملاقات را اینگونه به یاد میآورد: «در سال ۱۳۴۳ که به همراه آقای طالقانی در زندان قصر بودم پدرم و مرحوم علامه طباطبایی به دیدن من آمدند. در آنجا متوجه شدم که آقای طالقانی چه انس دیرینه ای با این عزیزان دارد.» بر کسی پوشیده نیست که انس علامه با آیت الله طالقانی نیز انس با یک عالم سیاسی و علاقه به یک مفسّر انقلابی است.
خواندن کتاب تاریخ شفاهی ماجرای علامه و انقلاب را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به پژوهشگران تاریخ معاصر ایران و کسانی که علاقمند به شخصیت شناسی علامه را دارند پیشنهاد میکنیم.
همچنین خواندن این کتاب را به کسانی که درصدد پی بردن به حق و حقیقت درباره نظر علامه در مورد انقلاب هستند پیشنهاد می شود.
موسسه انتشارات شهید کاظمی کتاب «ماجرای علامه و انقلاب، تقابل یا حمایت؟ » را در دو جلد به کوشش رضا اکبری آهنگر و وحید خضاب و در 214 و 320 صفحه و با شمارگان 1000 نسخه روانه بازار نشر کرده است.
علاقهمندان میتوانند جهت تهیه دو جلد این کتاب از طریق سایت nashreshahidkazemi.ir و یا ارسال نام کتاب به سامانه ۳۰۰۰۱۴۱۴۴۱ اقدام یا به آدرس قم، خیابان معلم، مجتمع ناشران، طبقه همکف، فروشگاه انتشارات و یا طبقه اول، واحد 131 مراجعه و یا با شماره تلفن: 37840844-025 تماس حاصل کنند.
گفتنی است خبرگزاری رسا برای مخاطبان خود 20 درصد تخفیف لحاظ کرده است. علاقه مندان برای خرید کتاب های انتشارات شهید کاظمی می توانند با استفاده از کد تخفیف rasanews از 20 درصد تخفیف در خرید کتاب بهره مند شوند.