نگاهی به رویکردهای بین المللی و بین الادیانی آیت الله اعرافی
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه، پس از سفر به واتیکان در سال 1401 و سفر به نجف اشرف در سال 1402، هم اکنون به دعوت رسمی مفتی و رئیس اداره مسلمانان روسیه، با هدف تبادل نظر با علما و اندیشمندان مسلمان و ارتقای دیپلماسی علمایی و شرکت در پنجمین اجلاسیه علمای اوراسیا بامداد یکشنبه ۳۱ تیرماه ۱۴۰۳ عازم این کشور شد.
آیت الله اعرافی یک شخصیت بین المللی و شناخته شده در جهان اسلام و برخوردار از اندیشه تمدنی با رویکرد تقریبی و بین الادیانی است که همواره سفرهای بین المللی ایشان با بازتاب های گسترده ای روبرو بوده است.
کارشناسان در تشریح دستاوردهای سفر آیت الله اعرافی به واتیکان و چند کشور اروپایی، این سفر را یک سفر تاریخی و نقطهی عطفی در تعاملات اسلام و مسیحیت بویژه ایران و حوزه های علمیه با واتیکان دانسته اند.
همچنین کارشناسان نیز در مورد سفر ایشان به عراق و نجف اشرف بیان کرده اند که این سفر در حالی که برخی جریانات خاص حوزوی به دنبال دوقطبی سازی و تقابل حوزه علمیه قم و نجف بوده و هستند، دیدارهای جداگانه و متعدد وی با مراجع، علما، اندیشمندان و اساتید نجف و تجلیل ایشان از تاریخچه و افتخارات و دستاوردهای حوزه نجف خط بطلانی بر این تلاش های بیهوده کشید.
از نکات قابل توجه سفر مدیر حوزه های علمیه به نجف اشرف، ارائه دستاوردهای فقهی، علمی، پژوهشی و تحقیقاتی حوزه های علمیه ایران به اساتید و علمای نجف اشرف بود که این اتفاق و نیز تقدیم آثار و مکتوبات مرتبط با فقه معاصر حوزه تحسین و تجلیل علمای نجف را به همراه داشت.
مدیر محترم حوزه های علمیه در پنجمین اجلاسیه علمای اوراسیا با رهبران و نمایندگان دینی سایر کشورهای شرکت کننده، تبادل نظر خواهد داشت و زمینه های تعامل با آنان را دنبال خواهد کرد.
پنجمین اجلاس علمای اوراسیا و کشورهای عضو بریکس در شهر قازان روسیه در روزهای ۴ و ۵ مرداد برگزار میگردد و آیت الله اعرافی در این اجلاس که با عنوان معنویت در دنیای معاصر برگزار میگردد، سخنرانی خود را با موضوع «نظام واره معنویت در اسلام» ارائه خواهد کرد.
از این رو سفر آیت الله اعرافی به روسیه نیز دستاوردها و تأثیرات بسزایی در ارتباطات و تعاملات بین الادیانی خواهد داشت که به زودی از سوی مدیریت حوزه اطلاع رسانی خواهد شد.