روان شناسی دین از دیدگاه ویلیام جیمز
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مسعود آذربایجانی نویسنده اثر«روان شناسی دین از دیدگاه ویلیام جیمز» در سال 1342 در اصفهان متولد شد. وی تحصیلات کلاسیک خود را تامقطع دکتری و تحصیلات حوزی را تا سطح خارج ادامه داد. آذربایجانی در زمنیه تخصصی روان شناسی مطالعه داشته واز محضر بزرگانی چون آیت الله شبیری زنجانی، آیت الله جوادی آملی و آیت الله محقق داماد به تلمذ پرداخته است. از آثار وی می توان روانشناسی اجتماعی و تهیه و ساخت آزمون جهت گیری را نام برد.
کتاب «روان شناسی دین از دیدگاه ویلیام جیمز» به بررسی پدیده دینداری از منظر روانشناسی می پردازد. از ویژگی های این اثر، گزارش، تحلیل و نقادی آرای ویلیام جیمز در موضوعات کتاب است.
در مقدمه این کتاب تعریف، تاریخچه و اهمیت روانشناسی دین بررسی شده و گزارشی از زندگی نامه، آثار، مبانی فکری و نظری ویلیام جیمز و روش شناسی وی اراده شده است.
فصل اول کتاب به چیستی دین و دینداری اختصاص دارد. در فصل دوم خاستگاه دین و منشأ دینداری در رویکردهای مختلف جامعه شناسان و مردم شناسان، روان شناسان، الهیدانان و فیلسوفان مورد بحث و بررسی و نقد قرار گرفته است.
ایمان در اندیشه اسلامی، الهیات مسیحی و ایمان از دیدگاه ویلیام جیمز مطالب فصل سوم کتاب را تشکیل می دهد.
نویسنده در فصل چهارم کتاب به چیستی تجربه دینی از دیدگاه های گوناگون پرداخته و انواع تجربه دینی را از نگاه جیمز بر می رسد. فصل پایانی کتاب به آثار دینداری از نگاه جیمز اشاره می کند و آثار معنوی، اخلاقی، شناختی، عاطفی و هیجانی آن را مورد توجه قرار می دهد. نویسنده علاوه بر بیان خلاصه هر فصل در پایان آن، در خاتمه کتاب هم به جمع بندی نتیجه گیری مطالب اقدام می کند.
کتاب روان شناسی دین از دیدگاه ویلیام جیمز نوشته مسعود آذربایجانی در 328 صفحه برای نخستین بار در سال جاری از سوی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر و در یازدهمین همایش کتاب سال حوزه بع عنوان یکی از آثار برتر، برگزیده شده است./916/ن601/ع