۲۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۹
کد خبر: ۷۴۳۸۹۷
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی مطرح کرد؛

عملکرد بانک‌ها در حمایت از جوانی جمعیت ضعیف و ناکافی

عملکرد بانک‌ها در حمایت از جوانی جمعیت ضعیف و ناکافی
سید کریم حسینی با اشاره به مشکلات اقتصادی مانع از ازدواج و فرزندآوری و رشد موالید، گفت: عملکرد بانک‌ها برای حمایت از این امر بسیار ضعیف و ناکافی و در مواقعی صفر است.
به گزارش گروه جمعیت و تعالی خانواده خبرگزاری رسا، سیدکریم حسینی، نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ، درباره کاهش موالید در کشور عنوان کرد: توجه به رشد و جوانی جمعیت را در چند سال اخیر بارها مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری هشدار داده بودند، در چند مورد هم اجرا کردند، اما قطعاً دستگاه‌های مسئول و نهادهای مربوط باید ورود جدی‌تری می‌داشتند.
 
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: یکی از اقداماتی که از طرف این نهادها انجام شد، تصویب قانون جوانی جمعیت از طرف مجلس شورای اسلامی بود که می‌توانست تأثیر خوبی در این امر داشته باشد؛ کمااینکه شاهد بودیم آن تمهیداتی که‌ در قانون جوانی جمعیت پیش‌بینی شده بود، موثر هم بود؛ اما از آنجا که مسئله رشد موالید و جوانی جمعیت یک مسئله چندوجهی است، باید یک همراهی، همکاری و هم‌فکری و عمل مشترکی بین دستگاه‌ها و نهادهای مختلف باشد.
 
به گفته حسینی قانون جوانی جمعیت پیش‌بینی شده اما لازم است دستگاه‌های فرهنگی که باید در موضوع ورود داشته باشند، بسته‌های حمایتی را ارائه و اجرا کنند، که متأسفانه در برخی موارد اصول آن اجرا نشد؛ نماینده مردم اهواز در مجلس یازدهم با اشاره به اهمیت مسائل اقتصادی در موضوع تشکیل خانواده و رشد موالید، عنوان کرد: قضیه مشکلات اقتصادی را ما باید یا یک مأموریت‌ یا مستمسکی برای برخی از افراد ببینیم که در هر دو صورت می‌توانست توسط دستگاه‌هایی که باید ورود می‌کردند، رفع و حل شود. به عنوان نماینده مردم و مرجع برخی از شکایات مردم، به‌ویژه در این حوزه، شاهدیم که مثلاً عملکرد بانک‌ها برای حمایت از این امر بسیار ضعیف و ناکافی و در مواقعی صفر است.
 
جوان‌هایی داریم که ماه‌ها پشت نوبت وام ازدواج مانده‌اند
وی با تاکید بر اشاره درصد بالایی از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی‌های مربوط به ازدواج و فرزندآوری به مسائل اقتصادی؛ عنوان کرد: بانک‌های ما حتی از پرداخت وامی که می‌تواند برای ابتدا و شروع این راه موثر باشد هم دریغ می‌کنند که مطمئناً تاثیر منفی از خود بر جای می‌گذارد. الان جوان‌هایی داریم که ماه‌ها پشت نوبت وام ازدواج مانده‌اند و علی‌رغم پیگیری چندباره، هیچ تسهیلاتی دریافت نمی‌کنند.
 
این عضو کمیسیون اجتماعی با اشاره به اینکه میزان وام ازدواج، مبلغ قابل توجهی هم نیست، اضافه کرد: این مبلغ حتی به اندازه‌ای نیست که بتواند به تشکیل خانواده کمک کند اما بسیاری از جوان‌هایی که به کمک همین مبلغ می‌توانستند بخشی از نیاز خود را رفع و زندگی خود را شروع کنند، پشت نوبت ایستاده‌اند. یقینا این مسئله تاثیر خود را در مسائل بعدی جمعیتی مانند رشد موالید و جمعیت خواهد گذاشت.
 
حسینی با اعلام اینکه تعداد افراد پشت نوبتی دریافت وام ازدواج از بانک‌ها، بعضاً به چندین هزار هم می‌رسد، اظهار کرد: یقیناً بنده این امر را شرط کافی برای تشکیل یک خانواده نمی‌دانم اما شرط کافی است و می‌توانست کمک‌کننده باشد. در کنار آن قطعاً دیدگاه‌ها و نگاه به امر ازدواج و تشکیل خانواده هم باید تغییر کند که در این مسیر، مراکز علمی و پژوهشی و فرهنگی می‌توانند تاثیر مستقیم بر مسئله داشته باشند و کمک کنند.
 
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بخشی از راهکار حل مسئله جمعیتی کشور در حوزه استحکام نهاد خانواده است، اضافه کرد: خانواده‌هایی که تشکیل می‌شوند و بعد از گذشت یک یا دو سال به بهانه‌های مختلف یا اجبار برخی مشکلات به جدایی ختم می‌شود در این امر موثر هستند.
 
حسینی با بیان اینکه جدایی زوج‌ها هم علل و عوامل مختلفی دارد که بخشی از آن فرهنگی و بخشی حتی درمانی و پزشکی است؛ افزود: در حال حاضر بچه‌دار نشدن زوج‌ها جوان یکی از مشکلات اصلی است که باید در حوزه درمان به آن پرداخت و تسهیلات لازم در اختیار زوج‌ها قرار داده شود.
 
وی با تاکید بر اینکه بخش‌های مختلفی با درجات متفاوتی می‌توانند در بحث فرزندآوری و رشد موالید تاثیر داشته باشند، عنوان کرد: باید به بحث تشکیل خانواده و مسئله جوانی جمعیت به عنوان پکیجی از عوامل نگاه کنیم که هر نهاد و دستگاهی که ورود می‌کند، ورود و فعالیت خود را به‌طور مشخص، با برنامه و حتی زمانبندی برای اجرا ارائه دهد که بتوانیم عملاً در این مسیر گام برداریم.
 
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم در پایان تاکید کرد: کاهش یا عدم افزایش جمعیت یک معضل جدی است که قطعاً ضرر و آسیب آن در آینده کشور بیشتر نمایان می‌شود؛ لذا توجه به آن باید در اولویت باشد.
ارسال نظرات