لزوم کمک رسانی همگانی به نظام آموزش و پرورش کشور
مدیر حوزه های علمیه ادامه داد: حوزه های علمیه، آموزش و پرورش و دانشگاه ها اضلاع علمی کشور هستند پس باید دولت و مردم و قوای نظام، برای این نهادها به خصوص آموزش و پرورش که مهمترین اصل آموزشی نظام است ، پیوست نرم افزاری و سخت افزاری قوی متناسب با مبانی الگوی اسلامی داشته باشند.
وی در ادامه افزود: ارکان نظام و عموم مردم و خیرین باید به آموزش و پرورش به عنوان کانون محور علم در جامعه خدمت بدهند و این امر مهم باید یک راهبرد کلی نظام باشد، چه بسا این بار سنگین آموزش و پرورش در بحث سخت افزاری و بحث های نرم افزاری که بی انتها در امر نیاز و تقاضا می باشد بسیار سنگین است.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه تصریح کرد: باید در زمینه گفتمان سازی و توجه به مبانی آموزشی آموزش و پرورش کار جدی صورت بپذیرد و همچنین توجه و نگاه به دستگاه تربیت کشور در سطح کلان مهمتر دیده شود.
وی در بیان ساخت و ساز در عرصه نظام آموزشی کشور خاطرنشان ساخت: متأسفانه رویکرد معماری ایرانی و اسلامی در مدارس ایران اهمیت چندانی داده نمی شود، باید به این مورد که در کالبد نظام آموزشی عجین است توجه شود، چرا که الگوهای اسلامی در روح و روان یادگیری نظام آموزشی تاثیر گذار است.
آیت الله اعرافی در ادامه با بیان این که در نظام شهرسازی و نیز ساخت و ساز، دولت باید در ساخت مدرسه دقت داشته باشد گفت: چه بسا این امر مهم نیازمند توجه جدی مجامع علمی همچون دانشگاه ها در عرصه تولید محتوا باشد و در این مورد پایان نامه ها و تحقیق ها مورد توجه قرار گیرد، چرا که لازم است الگویی برای مدرسه ایرانی اسلامی که در آن سنت و شاخص های نو و جدید باشد و در آن ابعاد تربیت جامع و متوازن شکل بگیرد، مورد توجه باشد.
مدیر حوزه های علمیه افزود: توجه به منابع پایدار و وقف باید مورد توجه باشد، لذا تولید منابع پایدار شدنی است، چرا که خیرین پای کار هستند و شکل گیری این امر نیازمند نگاه و توجه به مقوله آموزش می باشد، البته نظام آموزشی کشور مورد توجه آحاد مردم است و قطعا در این امر خیرین و مردم کمک حال نظام آموزشی خواهند شد.
خاطرنشان می شود، در این دیدار رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور نیز گزارشی از اقدامات و برنامه های این سازمان ارائه داد.