مروری بر روند برگزاری و اهداف سومین دوره آموزشی نظام جامع اندیشه اسلامی
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، طرح و دوره آموزشی نظام جامع اندیشه اسلامی به همت معاونت تهذیب حوزه های علمیه و با اهدافی همچون: آشنایی هرچه بیشتر طلاب با طرح کلی و نظاممند معارف اسلامی، آشنایی با تاریخ و تحولات فکری جهان اسلام و مسائل نو پدیده جامعه اسلامی و تعمیق و تحکیم دینداری و ارزش های معنوی از سال پیش آغاز شده و همچنان هر ساله ادامه دارد.
در حال حاضر سومین دوره آموزشی نظام جامع اندیشه اسلامی در مشهد مقدس در حال برگزاری است و چندی قبل مراسم افتتاحیه آن با پیام تصویری حضرت آیت الله جوادی آملی و با حضور حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری، معاون تهذیب حوزه های علمیه برگزار شد.
به گفته حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری کسب توانایی فکری و علمی برای مواجهه مستدل و منطقی با شبهات و اندیشه های باطل و انحرافی، تاثیرگذاری فکری و گفتمان سازی فرهنگی از جمله ثمرات و نتایج این طرح می باشد.
همچنین معاون تهذیب، هدف از برپایی این دوره را آشنایی طلاب با طرح کلی و نظاممند از معارف اسلامی دانست که آشنایی با تاریخ و تحولات فکری جهان اسلام و مسائل نو پدیده جامعه اسلامی و تعمیق و تحکیم دینداری و ارزش های معنوی از مهمترین اهداف این دوره ارزشمند آموزشی است.
جهتبخشی به برنامه درسی از ویژگی های این دوره و مطالعات طلاب در راستای نقش آفرینی تمدنی عنوان شده که با بهرهمندی از مدرسان فرهیخته حوزوی و حضور ۳۰ روزه در جوار آستان ملکوتی حضرت ثامن الحجج امام علی بن موسی الرضا(ع) اجرا شده است.
بهرهگیـری طلاب از اندیـشه ها و متـون اصلی ۹ متـفـکر نـظام سـاز و تـمدن گـرای مسـلمان شامل امام خمینی(قدس سره)، مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، علامه طباطبایی(ره)، علامه مصباح(ره)، علامه جعفری(ره)،علامه جوادی آملی(ره)، شهید صدر(ره)، شهید مطهری(ره)، شهید بهشتی(ره)،و بهرهمندی از مدرسان فرهیخته حوزوی و حضور ۳۲ روزه در جوار آستان ملکوتی حضرت ثامن الحجج امام علی بن موسی الرضا (ع) از ویژگی های این دوره است.
با توجه به حجم ثبت نام کنندگان در این دوره، متقاضیان جهت شرکت در دوره، مورد گزینش قرار گرفتند.
سخنران افتتاحیه این دوره نیز حضرت آیت الله جوادی آملی بود؛ وی با اشاره به کارآمدی حوزه ها در فقه و اصول گفت: اگر با محوریت قرآن کریم حوزه ها سامان بپذیرد هم فقه و اصول تامین می گردد و هم اخلاق و حقوق تامین می شود.
وی همچنین از لزوم احیای عقلانیت سخن گفت و بر ضرورت تمدن سازی برای کشور انقلابی و نظام اسلامی از یک سو و توجه به برنامه های علمای بزرگوار و مراجع گرانقدر که در پیشبرد اهداف اسلامی سهم وافری داشته و دارند تأکید کرد.
آیت الله اراکی نیز در این دوره سخنرانی داشت و با تأکید بر اصول اندیشه ای بزرگانی مانند حضرت امام خمینی، شهید آیت الله صدر و شهید آیت الله تأکید کرد که آنچه برای سعادت دنیا و آخرت بشر نیاز است در اسلام فروگذار نشده است.
وی با اشاره به توجه همزمان دین و آیات الهی به نظام فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در زندگی فردی و اجتماعی انسان اذعان کرد که این احکام، مخصوص جامعه خاصی نیست و همه جوامع را در بر می گیرد.
آیت الله اراکی همچنین با اشاره به اینکه بسیاری از نیازهای بشر امروز توسط فقها تشریح شده تأکید کرد: وظیفه ماست تا این احکام فقهی را بر اساس نیاز و ادبیات روز عرضه کنیم.
وی با تاکید بر این که فقه نظام سیاسی و اقتصادی اسلامی در بستر فقه فرهنگ مورد بحث قرار می گیرد گفت: نباید فراموش کرد که قانون اساسی انقلاب اسلامی یکی از دستاوردهای عظیم حوزه های علمیه است که باید نظیر این اقدام هم برای تدوین فقه نظام اقتصادی و مانند آن متناسب با وضع فعلی و با حضور فقهای باتجربه و آشنا به مسائل شکل بگیرد.