سفارتخانههای عربستان و آمریکا برای انتخابات لبنان لیست انتخاباتی میدهند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری رسا، شیخ نبیل قاووق عضو شورای مرکزی حزبالله لبنان گفت که کسانی که سال 1982 همدست دشمن اسرائیلی بودند، امروز هم کسانی هستند که مترصد فرصتی برای حمله و طعنه زدن به مقاومت از پشت هستند که با پشتیبانی و حمایت مالی و تشویق سفارتها هستند.
او ادامه داد که معادله از سال 1982 تغییر نکرده است و این افراد و اسرائیلیها در یک خندق واحد با اهداف واحدی هستند و چیزی تغییر نکرده است و از تجربه سالهای قبلشان هم درس نگرفتهاند.
شیخ قاووق گفت: «برخی از سفرای خارجی مسئولان رسمی و ارشد لبنان را احضار میکنند که نقض آشکار اصول دیپلماتیک و نقض حاکمیت لبنان است.»
وی ادامه داد: «مسئله فاحش در انتخابات میزان مداخلات بیسابقه سفارتهای خارجی است. آیا کسی باور میکند که در اینجا انتخابات پارلمانی وجود دارد؟ و ما لیستهای انتخاباتی پیدا میکنیم که از سوی سفارتخانههای سعودی و آمریکا مورد حمایت هستند. ما شاهد هماهنگی بین آنها در حمایت از این لیستهای انتخاباتی هستیم.»
شیخ نبیل قاووق پرسید: «در کدام کشور به سفارتخانهها اجازه میدهند که اقدام به تشکیل لیست انتخاباتی کند و از آن حمایت کند؟ هیچ چیزی بدتر از این نمیشود.»
به گزارش شبه الجدید لبنان، عضو شورای مرکزی حزبالله این کشور گفت: «مسئولان جرئت ایستادن در برابر این سفارتها را ندارند و سفیران بهصورت علنی در انتخابات پارلمانی مداخله میکنند و لیستهای انتخاباتی و سیاستمداران و احزاب و مؤسسات رسانهای و اهل رسانه را حمایت مالی میکنند.»
او گفت که هدف از این کار برخی از سفارتهای خارجی، مقابله با حزبالله و تحریک برای ایجاد فتنه داخلی در لبنان است.
شیخ قاووق تأکید کرد: «بزرگترین دروغ در انتخابات آتی (25 اردیبهشت) این است که عربستان سعودی در یک مسافتی نسبت به همه لبنانیها ایستاده است (نگاه برابری به همه دارد) و سفارت آمریکا در این انتخابات دخالت نمیکند، زیرا که نیت و اقدامات آنها برای همه عیان است، میخواهند کشور را بهسمت فتنه سوق دهند و اختلافات و دودستگی داخلی را بیشتر کنند.»
عضو شورای مرکزی حزبالله در پایان گفت: «ما بهدنبال انتخاباتی برای نجات کشور هستیم ولی آنها میخواهند معبری برای مقابله با مقاومت باشد و این یعنی سوق دادن کشور بهسمت فتنه.»
قرار است انتخابات پارلمانی لبنان 15 ماه می (25 اردیبهشت ماه) برگزار شود. ثبتنام نامزدهای انتخاباتی پایان یافته است و نامزدها برای رسیدن به پارلمان لبنان تبلیغات انتخاباتی را آغاز کردهاند.
پارلمان لبنان 128 کرسی دارد که بهصورت مساوی میان مسلمانان و مسیحیان این کشور تقسیم میشود؛ 64 کرسی در اختیار مسیحیان و 64 کرسی نیز در اختیار مسلمانان قرار میگیرد که میان مسلمانان نیز 27 کرسی به اهلتسنن و 27 کرسی هم به شیعیان اختصاص دارد و 10 کرسی دیگر شامل 8 کرسی به دروزیها و 2 کرسی هم به علویهای لبنان اختصاص پیدا میکند./۹۸۸