۰۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۰
کد خبر: ۷۰۰۹۰۴
معرفی کتاب؛

خاطرات و مبارزات شهید محلاتی

خاطرات و مبارزات شهید محلاتی
تاب «خاطرات و مبارزات شهید محلاتی» در برگیرنده اسناد و تصاویر بیش از 100 برگ سند از مبارزات و فعالیت‌های شهید محلاتی است که در این کتاب گنجانده شده است.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، کتاب «خاطرات و مبارزات شهید محلاتی» در برگیرنده اسناد و تصاویر بیش از 100 برگ سند از مبارزات و فعالیت‌های شهید محلاتی است که در این کتاب گنجانده شده و بر غنای مطالب آن افزوده است. چاپ دوم این کتاب در 396 صفحه و با قیمت 90 هزار تومان توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی روانه بازار کتاب شده است.

با آنکه نام و یاد شهید محلاتی در تاریخ انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس ماندگار و آشناست اما سابقه‌ی فعالیت‌های وی چندان شناخته شده نیست. این کتاب در بخش نخست به دوران کودکی و آغاز تحصیل ايشان در محلات مي‌پردازد و سپس ورود وي به قم و آشنایی با فدايیان اسلام تا عزیمت وی به تهران را شرح مي‌دهد.

پس از آن به حضور جدّی و نقش فعال ايشان در نهضت امام خمینی(ره) تا انقلاب اسلامی و دوره‌ی پیروزی انقلاب اسلامی تا زمانِ گفت و شنود (سال 1357) با وی اشاره مي‌كند. بخش دوم کتاب شامل گفتگويي با شهيد محلاتی است كه ايشان در ضمن آن به ذکر نکته‌ها و خاطرات دور و نزدیک خود می‌پردازند. در پايان، گاهشمار زندگي ايشان، نمونه‌هايی از اسناد وزارت جنگ، ساواك و شهرباني از فعاليت‌هاي مبارزاتي شهيد محلاتي و تصاوير مختلف وي آمده است.

توضیح

این اثر اول‌بار در سال 1376 توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد که شامل گفتگوهای حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید حمید روحانی با شهید آیت‌الله فضل‌الله محلاتی بود. این گفتگوها در سال 1362 تا 1363 انجام گرفت و با شهادت آیت‌الله محلاتی ناتمام ماند. در سال 76 این گفتگوها در قالب یک متن منسجم، به انضمام اسناد و نیز مصاحبه‌های خانواده شهید محلاتی چاپ و منتشر شد و امروز، کتاب «زندگی و مبارزات شهید محلاتی» برای اولین‌بار تجدید چاپ شده است. این کتاب شامل یک مدخل پژوهشی پیرامون زندگی شهید محلاتی، متن کامل خاطرات ایشان بدون دخل و تصرف، روزشمار زندگی شهید و 106 برگ از اسناد مبارزاتی ایشان است.

خاطرات شهید محلاتی به شیوه پرسش و پاسخ تدوین شده است. او خاطرات خود را از معرفی خانواده و بیان روایت‌هایی از دوران کودکی آغاز می‌کند. همگامی با فدائیان اسلام، ترسیم فضای سیاسی ایران در دهه 30، آشنایی با امام خمینی، تشریح مبارزات نهضت اسلامی و یادمانده‌های شهید محلاتی از وقایع اولین سال‌های پیروزی انقلاب اسلامی برخی از سرفصل‌های این خاطرات را تشکیل می‌دهد.

شهید محلاتی در بخشی از خاطراتش درباره آغاز فعالیت‌های سیاسی خود می‌گوید: «یکی دو سال که قم بودم و منزل آسید محمدتقی خوانساری آمد و شد داشتم با مرحوم نواب صفوی آشنا شدم. انس من با او و یارانش باعث شد که روحیه مبارزه در من به وجود بیاید. اولین برنامه مبارزه من که همگام با فدائیان اسلام بود، مبارزه با آوردن جنازه رضاخان به ایران بود. شاه نه تنها می‌خواست حکومت خودش را تثبیت کند، بلکه می‌خواست افکار پدرش را هم زنده کند. بنابراین فدائیان اسلام به مقابله برخاستند و طبق جلساتی که محرمانه داشتیم تصمیم گرفتیم که فجایع رضا شاه در مدرسه فیضیه بیان شود...»

 

ارسال نظرات