نگرانی های پیامبر به کتابفروشی ها رسید
به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا،پيامبر اسلام(ص)، آخرين سفير هدايت و سرچشمه علوم و معارف الهی، برای گسترش مبانی اسلام، در برابر انديشهها و باورهای نادرست و ويرانگر بسيار كوشيدند و بر همين اساس در آغاز پيدايش اسلام، تمام كردار و گفتار روشنفكرانه آن حضرت مورد توجه ويژه مسلمانان قرار گرفت؛ هريك از گروندگان به دين اسلام بر آن بودند تا با پيروی از آموزههای ايشان گرايش خود را به اسلام نشان دهند و با دستورات دينی آشنا شود.
در زمان حضور آن حضرت، صحابه با مراجعه مستقيم به ايشان از مشكلات خود گره میگشودند، كه بیشك پس از رحلت آن حضرت تمام كردار و رفتار ايشان، به عنوان سنت نبوی، يكی از منابع احكام اسلامی بود و تمام فرق و مذاهب اسلامی به آن عمل میكردند. و در اين ميان احاديث و روايات بخش مهمی از سنت پيامبر(ص) را تشكيل میدهند.
ویژگی های اثر:
اين نوشتار با نگرش موضوعی به سخنان ارشادگرانه رسول اكرم(ص)، بخشی از آن رهبر آسمانی درباره آينده امت اسلامی را به نگرش در آورده است، ابتدا به طرح مسئله، سپس روايت نگرانی پيامبر(ص) و بعد از آن به شواهدی از تحقق آن نگرانهها پرداخته شده است.
شیوه مولف در بیان این موضوعات پس از طرح مسئله، اشاره به روایات پیامبر (ص) است و سپس نقل شواهدی از تحقق آن نگرانی ها .
ساختار کتاب:
نویسنده اين كتاب در ۱۳ بخش ذيل تدوين کرده که عناوین آن بدین شرح است:
نگرانی رهبری پس از خود، نگرانی از تفرقه و كشتار ميان امت اسلامی، نگرانی از عملكرد حاكمان گمراه، نگرانی از آينده اهل بيت(ع)، نگرانی از منافقان، نگرانی از پيدايش انحرافات دينی، نگرانی از هوا پرستی امت، نگرانی سوء استفاده از قرآن، نگرانی از رياكاران، دنياگرايی امت اسلامی، نگرانی از خانوانده، نگرانی از خانواده، نگرانی از ضعف اراده و كسالت روحی، نگرانی از انكار تقدير و تصديق نجوم.
برشی از کتاب:
نگارنده در بخشی از کتاب و در موضوع «نگرانی رهبری پس از خود» در صفحه 17 کتاب چنین می آورد:
در سایه سار سخنان پیامبر
محدثان و مورخان سخنان هشداردهنده فراوانی را از آن حضرت نقل کرده اند. آن پیامبر و ژرف اندیش و آینده نگر ، به طغيانگری و کج اندیشی قریش هشدار داده بود و این که پس از آن حضرت د مسئله خلافت و جانشینی ایشان ، با علی بن ابی طالب عل به مخالفت برخاسته و او را از حقش محروم خواهند ساخت.
محمد بن سلیمان کوفی در مناقب نقل نموده است: روزی پیامبر به علی فرمود:
« فانك لن ترجع بعدی کافرا و لا ضالا و اما الواحدة التي اخافها عليك فغدر قریش بك بعدی ؛ یا علی ! تو پس از من هرگز به سوی کفر و گمراهی برنمیگردی ؛ اما تنها چیزی که نسبت به تو بیم دارم آن است که قریش پس از من با تو از در نیرنگ و حیله در آید.»
از جابر بن عبدالله انصاری نقل شده است روزی رسول خدا منبر رفت و درباره فضایل و برتری های علی خطبهای ایراد فرمود: ( ....... هر کس علی را دوست بدارد مرا دوست داشته هر کس او را دشمن دارد مرا دشمن داشته است هر کس او را یاری کند مرا یاری کرده است.» و در آخر فرمود:
« ایها الناس اسمعو ما آمركم به واطيعوه فاني أخوفكم عقاب الله يوم تجد كل نفس ما عملت من خير محضرا؛
ای مردم! آن چه به شما فرمان دادم بشنوید و فرمان برید، من شما از عقاب پروردگار بیم میدهم. در آن روز که هرکس نتیجه کردار نیکویی که به جا آورده می یابد.
موسسه انتشارات دلیل ما، به مناسبت ایام رحلت پیامبر اعظم کتاب « نگرانی های پیامبر» به قلم حیدر مظفری روسی را در 206 صفحه و با قیمت 13000 تومان و با شمارگان 3000 نسخه و در قطع رقعی و با جلد شومیز، تجدید چاپ کرده است.
علاقهمندان میتوانند برای تهیه این کتاب و دیگر آثار انتشارات دلیل ما به قم- بلوار معلم- مجتمع ناشران - طبقه همکف - واحد ۹ مراجعه کرده، یا با تلفنهای ۰۲۵۳۷۷۴۴۹۸۸ و ۰۲۵۳۷۷۳۳۴۱۳ تماس بگیرند.