کتاب «ده قاب، ده قهرمان»
به گزارش خبرگزاری رسا، کتاب «ده قاب، ده قهرمان» درباره مستندهای برگزیده «ملت قهرمان» جشنواره عمار به همت انتشارات «راه یار» دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی منتشر شد.
کتاب «ده قاب، ده قهرمان؛ مروری بر مستندهای برگزیده ملت قهرمان جشنواره مردمی فیلم عمار» به همت انتشارات راه یار منتشر شد. این کتاب 10 بخش دارد که هر بخش دوقسمت دارد: نخست. مروری بر مستند برگزیده و دوم. گفتگو با کارگردان آن مستند برگزیده.
نویسندگان، کتاب «ده قاب، ده قهرمان» را به سردار شهید حاج قاسم سلیمانی تقدیم کرده اند و این اولین کتابی است که سپهبد شهید سلیمانی تقدیم شده است.
محتوای کتاب
کتاب «ده قاب، ده قهرمان» درباره مستندهای برگزیده «ملت قهرمان» است: قاب اول: مشتی اسماعیل، قاب دوم: بدون مرز، قاب سوم: مهربانو، قاب چهارم: معلم، قاب پنجم: موزاییک انقلابی، قاب ششم: حاجشکرالله، قاب هفتم: ایمان، قاب هشتم: بانو، قاب نهم: روحانی دریا و قاب دهم: باباحاجی.
بخشی از مقدمه کتاب
نعمت الله سعیدی (نویسنده و منتقد هنری) در مقدمه کتاب نوشته است:
«کتابی که هم اکنون در دست دارید، یادداشتها و گفتگوهایی در مورد ده فیلم مستند است؛ مستندهایی که هرکدام در مورد یک شخصیت خاص ساخته شده است، آدمهایی که بیشک هر کدامشان عالَمی هستند برای خودشان و نخستین ویژگی خاصشان هم این است که جوری زندگی نکرده اند که بخواهند خیلی خاص باشند! آدمهایی که قبل از اینکه نگران و درگیر این باشند چطور دیده میشوند، چطور عروسی بگیرند که کسی نگرفته است، چطور لباس بپوشند که به چشم بیایند، چطور اسباب و اثاثیة خانه شان را بچینند که متفاوت باشد و... زندگی عادی خودشان را کردهاند. آدمهایی که قاعدتاً چطور دیدن برایشان به مراتب مهمتر است از چطور دیده شدن؛ چرا؟ چون خدا را باور کردهاند. اینکه آدم قبول داشته باشد رب و رسول و رستاخیزی هست، خیلی فرق دارد با باورکردنشان.»
سعیدی در ادامه مقدمه می نویسد: «در دورانی که طیف گسترده ای از رسانه های داخل و خارج و فعالان فضای مجازی و... همه تلاش می کنند بدترین تصویر ممکن را از مردم ایران بدهند و بسازند (و مخاطبان خود را نیز همینگونه تربیت کنند) اینکه به بهانة یکی از بخش های جشنوارة عمار سعی کنیم از خوبی ها و قهرمانی های یک مردم بگوییم و فیلم بسازیم، فرصتی است بسیار مغنتم و کاری ضروری. واقعاً عجیب است که وقتی هر بار فیلترشکن را روشن می کنی و به سایتهایی چون «صدای آمریکا» و «رادیو فردا» متصل می شوی، روزی نیست که رئیس جمهور یا وزیر امورخارجه یا یکی از بلندپایه ترین مقامات دولت آمریکا، در مورد نظام جمهوری اسلامی ایران ابراز نظر و ملامتگری نکرده باشند! آن هم با مضمون اینکه دیگر کار ایران تمام است! یا مجدداً اعلام اینکه شدیدترین تحریمها در راه است. آدم نمیداند بالاخره این شدیدترین تحریمها چند بار ممکن است؟ چرا یک ملت سالهاست که مورد بی سابقه ترین تحریمهای تاریخ جهان قرار میگیرند؟! این حجم از ملامت و دشمنی را چرا آمریکا با هیچ کشور و مردم دیگری ندارد؟! مثلاً مقاماتی چون رئیس جمهور و وزیر امورخارجه آمریکا هفتهای یکبار هم به صورت میانگین چیزی از چین و روسیه می گویند؟! ژاپن و هند و برزیل و ترکیه و عربستان جای خود!»
مشخصات