طرز تهیه چای زنجبیل با ۶ روش سریع و آسان
1. طرز تهیه چای زنجبیل آسان
مواد لازم (برای یک نفر):
یک یا دو برش از ریشهی زنجبیل
یک فنجان آبجوش
عسل (اختیاری)
نحوهی درستکردن:
ریشهی زنجبیل را داخل فنجان بگذارید؛
آبجوش را اضافه کنید و ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید و اجازه دهید تا دم بکشد؛
برای پیداکردن طعم بهتر، اگر مایلید به آن عسل اضافه کنید.
۲. طرز تهیه چای زنجبیل همراه با زردچوبه
مواد لازم (برای یک نفر):
یک یا دو برش از ریشهی زنجبیل
یک فنجان آبجوش
مقداری پودر زردچوبه
مقداری فلفل سیاه
عسل (اختیاری)
نحوهی درستکردن:
ریشهی زنجبیل را داخل فنجان بگذارید؛
آبجوش، زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید. خوب بهم بزنید و اجازه دهید ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد؛
اگر مایلید برای طعمدارکردن داخل آن عسل بریزید.
۳. طرز تهیه چای زنجبیل رندهشده
مواد لازم (برای یک نفر):
یک قاشقچایخوری ریشهی زنجبیل رندهشده یا ریز خردشده
یک فنجان آبجوش
عسل (اختیاری)
نحوهی درستکردن:
برای طرز تهیه چای زنجبیل کافی است ابتدا ریشهی زنجبیل را درون صافیِ قوری یا لیوان دمنوش قرار دهید و صافی را مستقیما داخل فنجان یا لیوان بگذارید (میتوانید به جای استفاده از صافی قوری یا لیوان، بعد از دمکشیدن چای، آن را از صافی رد کنید تا زنجبیلهای رندهشده جدا شوند)؛
آبجوش را اضافه کنید و ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان دهید تا دم بکشد؛
صافی زنجبیل را بردارید؛
درصورت تمایل، عسل اضافه کنید.
۴. درستکردن چای زنجبیل روی گاز
مواد لازم (برای ۴ نفر):
۵ سانتیمتر ریشهی زنجبیلِ تازه
۴ فنجان آب
عسل برای طعمدارکردن (اختیاری)
نحوهی درستکردن:
پوست زنجبیل را بکنید و آن را به ورقههای نازک برش دهید؛
آب را در یک شیرجوش بریزید و بگذارید به جوش آید. بعد از به جوش آمدن آب زنجبیل را اضافه کنید؛
درب شیرجوش را بگذارید و گاز را خاموش کنید. ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان دهید تا دم بکشد؛
برشهای زنجبیل را جدا کنید و دمنوش را در لیوان دلخواهتان بریزید. برای طعمدار کردن عسل اضافه کنید؛
همبزنید و از نوشیدنش لذت ببرید.
۵. طرز تهیه چای زنجبیل با لیمو
چای زنجبیل را به روش دلخواه درست کنید و به آن آب لیمو ترش اضافه کنید.
۶. طرز تهیه چای سبز زنجبیلی
یک روش ساده برای طرز تهیه چای زنجبیل با چای سبز یا هر چایی دیگر (چای سفید، چای اولانگ (یک نوع چای چینی) و چای سیاه) این است که ابتدا چای زنجبیل را درست کنید، سپس چای سبز را به این دمنوش داغ اضافه کنید و یک تا دو دقیقه صبر کنید تا دم بکشد.
احتیاط
یک فنجان چای زنجبیلی میتواند جایگزنی خوشمزه و انرژیزا برای یک فنجان قهوه باشد؛ ولی احتیاط کنید که در نوشیدن آن زیادهروی نکنید و اعتدال داشته باشید. برای بعضی افراد حد مجازِ مصرف این دمنوش، یک یا دو فنجان در روز است.
حداکثر میزان مصرف مجازِ زنجبیل بهطور روزانه، ۴ گرم یا کمتر از یک قاشقغذاخوری برای تمام منابع غذایی شامل چای و غذا است. اگر رفلاکس اسید معده یا ناراحتیهای دیگر دارید یا دارو مصرف میکنید، ممکن است این حد مجاز برای شما کمتر باشد یا مجبور باشید، بهطور کلی از مصرف زنجبیل پرهیز کنید.
با اینکه گفته شده است که زنجبیل باعث تسهیل گوارش میشود، ولی نوشیدن زیاد این چای میتواند باعث بروز معده درد واسهال شود.
اگر از بی خوابی رنج میبرید و متوجه شدید که این چای شما را بیخواب میکند، آن را هنگام شب و قبل از خواب مصرف نکنید.
زنجبیل ممکن است سرعت انعقاد خون را کاهش دهد، بنابراین دو هفته قبل یا بعد از جراحی یا به همرا مواد و داروهای ضدانعقادی و ضدپلاکت (مثل وارفارین، آسپیرین، سیر و جینکو) نباید مصرف شود. کسانی که اختلالات خونریزی دارند، نیز باید از مصرف آن خودداری کنند.
زنان باردار و شیرده باید قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنند.
اگر فشار خون بالا، سنگ کیسه صفرا، سوزش معده، رفلاکس معده اسیدی یا دیابت دارید، قبل از مصرف مداوم آن، با پزشک خود مشورت کنید.
به خاطر داشته باشید که چای زنجبیل نمیتواند به عنوان جایگزین، برای مراقبت و درمان استاندارد بیماری استفاده شود./1360/
منبع:راسخون