جنگ با آمریکا، آری یا خیر؟
خبرگزاری رسا – گروه بین الملل: سپاه پاسدان انقلاب اسلامی بامداد امروز در پاسخ به اقدام تجاوزکارانه و جنایتکارانه آمریکا در به شهادت رساندن سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس، پایگاه هوایی عین الاسد در عراق را هدف حمله موشکی قرار داد.
پایگاه هوایی عین الاسد یک فرودگاه نظامی در استان الانبار در غرب عراق است و در ۱۰۸ کیلومتری غرب «الرمادی» مرکز استان الانبار قرار دارد. در سال ۲۰۰۳ میلادی، تفنگداران آمریکایی این پایگاه را اشغال کردند. عین الاسد دومین پایگاه هوایی بزرگ آمریکا در عراق محسوب می شود.
این اقدام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علیه آمریکا، دو نوع بازتاب در میان مردم جهان داشت. اول، آن دسته از افرادی هستند که از جنایت، تجاوز، استکبار و اقدامات وحشیانه آمریکایی ها در منطقه خسته شده اند و دوم آن دسته از افرادی هستند که هنوز آمال و آرزوهای خود را در افکار آمریکایی ها جستجو می کنند. دسته اول به طور قطع و یقین از پاسخ موشکی ایران به آمریکا بسیار خوشحال شدند و حتی برخی می گفتند که این اقدام در برابر جنایت های بیشمار آمریکا کم است. دسته دوم به شدت از این واقعه هراسان هستند و به شیوه های مختلف ایران و آمریکا را به خویشتن داری دعوت می کنند و خواهان دوری سایه جنگ از منطقه هستند.
اما همان طور که از مطلب فوق متوجه شدید، یکی از اهداف آمریکا در اقدامات اخیر خود، ایجاد دو دستگی و یا چند دستگی میان مردم منطقه است. برای توضیح این مطلب باید به سراغ اخبار عراق و حتی لبنان رفت. مردم عراق پس از تجاوز به چند پایگاه حشد الشعبی و ترور عبدالمهدی المهندس نائب رییس حشد الشعبی به دو دسته تقسیم شدند. دسته اول آن کسانی که خواهان اخراج آمریکایی ها و دسته دوم موافقان حضور آنان هستند. یکشنبه گذشته موضوع اخراج نظامیان آمریکایی ها در پارلمان عراق مطرح شد، اما نکته قابل تامل آن است که احزاب کُرد و برخی از احزاب اهل تسنن در این جلسه حضور نیافتند. این دسته همان افرادی بودند که خواهان ارتباط با آمریکایی هستند و حضور آنان را مفید می دانند. اما دسته دوم کسانی بودند که با قاطعیت، اخراج نظامیان آمریکایی ها را تصویب کردند. تعداد افراد این دسته در پارلمان 328 نفری عراق، کمتر از 180 تن بود.
با بررسی اخبار چند ماه اخیر لبنان نیز به همین نکته دست پیدا می کنیم، برخی موافق آمریکا و مخالف حزب الله و جبهه مقاومت هستند و برخی مخالف آمریکا و موافق حزب الله. ممکن است برخی در این جا مطرح کنند که این دسته بندی ها از قبل هم بوده و یک مساله جدیدی نیست. در پاسخ باید گفت که اگر چه این دسته بندی ها از قبل بوده ولی در هیچ زمانی به این اندازه مخالفان و موافقان آمریکا با یکدیگر متحد نشده بودند و علیه همدیگر به فعالیت نمی پرداختند. ما در چه زمانی به این میزان شیعیان عراق را علیه آمریکایی ها متحد می دیدیم، به گونه ای که به طور آشکار، آمریکایی ها را تهدید به حمله نظامی کنند؟
هر انسان آزادی خواه، وطن پرست، دینمدار، انقلابی و ... اگر اندکی تاریخ جنایت های آمریکا در منطقه را بررسی کند، خواهد دانست که حضور امریکایی ها در منطقه هیچ نفعی برای هیچ شخصی جز خودشان ندارد. آمریکایی ها بیش از 16 سال است که عراق را اشغال کرده اند؛ اگر نفعی در حضورشان بود، باید تا الان نمایان می شد. متاسفانه برخی اقدامات آمریکا در بعضی از کشورهای منطقه نظیر افغانستان، پاکستان، سوریه و یمن را یا نمی بینند و یا فراموش کرده اند که این گونه خود را مجذوب سران آمریکا کرده اند. این گونه افراد باید از خواب غفلت بیدار شوند، در غیر این صورت زیر چکمه های دشمنان بیدار خواهند شد.
نویسنده: حجت الاسلام عارف ابراهیمی کارشناس مسائل بین الملل