تلاش مجازی براندازان علیه محور مقاومت؛ آرزویی که به گور خواهند بُرد
به گزارش خبرگزاري رسا، بامداد روز جمعه، سیزدهم دیماه؛ و یک خبر که همه را شوکه کرد. همه آنهایی که بیخبر از نقشه جدید ترامپ بودند، حتی کنگره و روشنفکران آمریکایی و غربی که خودشان خواستار استیضاح رئیس جمهور کشورشان هستند.
عقدهگشایی، ترور، توطئه، اعلانی نظامی و یا هر چیز دیگری که باشد، خبر شهادت سپهبد پاسدار حاج قاسم سلیمانی و همچنین ابومهدی المهندس رئیس و فرمانده میدانی نیروهای حشدالشعبی عراق، آن چیزی نبود که جهان امروز منتظر آن باشد. پس از قرار گرفتن سفارت آمریکا در اختیار نیروهای عراقی، رسانههای معاند به ویژه دونالد ترامپ و دیگر دوستانش تمام تلاش خود را کردند تا با هرآنچه در دست داشتند، بالاخص در فضای مجازی و بلندگوهای BBC و VOA از ایران چهرهای سیاه نشان دهند، و به نوعی جَو را به فضایی ضد ایرانی تبدیل کنند، آنها در بامداد روز جمعه همه را غافلگیر کردند و پس از آن خودشان با دستی پُر در رسانهها تصویری و مجازی پای به میدان جنگ روانی (رسانهای) گذاشتند.
همچنین روز جمعه توییتر، اینستاگرام، کانالهای تلگرامی همسو با رسانههای آمریکایی، همه یک خط را به راهبری ترامپ پیش میبردند و افرادی چون مسیح علینژاد و حامیان حکومت پهلوی (سابق) از آب گِل آلود ماهی گرفتند. این افراد تمام تلاش خود را کردند تا بگویند برخی از مردم به اصطلاح آزادیخواه ایران و عراق از شهادت ژنرال نظامی جمهوری اسلامی ایران خوشحال هستند و شادمانی میکنند. از توییتها و کامنتهای بیحد و اساس علینژاد این مهره شبکههای خبری معاند گرفته تا عدم انتشار انزجار مردم دو کشور دوست و همسایه عراق و ایران از صهیونسیم؛ که البته دیری نپایید و در همین رسانه توییتر که امروز عصای دست ترامپ برای حل اختلافات درون حزبیاش شده، هشتگ ایران عزیز (DAER_IRAN) ترند میشود و حتی بدون اینکه خودشان بخواهند، رسانههایشان محلی برای نشر اعتراضات ضد صهیونیستی شد.
بسیاری از کاربران فضای مجازی، این اقدام بیمقدمه ترامپ را قماری بزرگ تلقی کردند و بسیاری کاری احمقانه خواندند. حتی برخی از رسانهها از جمله رسانههای آلمانی در گزارش و تحلیلهای مختلفی که روز جمعه (سیزدهم دیماه) داشتند، ترور حاج قاسم سلیمانی را اقدامی جنایتکارانه از سوی آمریکا خطاب کردند.
روزنامه "تاگس اشپیگل" آلمان با اشاره به این اقدام آمریکا نوشت: تهران این اقدام آمریکا را بی پاسخ نمیگذارد. به نوشته این روزنامه آلمانی این اقدام آمریکا ضربهای است که نه تنها خاورمیانه را میلرزاند بلکه عواقب آن در سراسر دنیا قابل توجه است. همچنین این روزنامه آلمانی نوشت که تهران ابزار و راهکارهای مختلفی برای انتقام گرفتن از این اقدام آمریکا دارد.
نشریه دی سایت آلمان هم در مطلبی در واکنش به این اقدام جنایتکارانه آمریکا نوشت: ترامپ با ترور قاسم سلیمانی گزینههای خود برای اقدام در خاورمیانه را به شدت کاهش داده است و این اقدام ترامپ بسیار احمقانه به نظر میرسد.
سجاد علیزاده کارشناس مسائل امور خارجه و فضای مجازی ،درباره تحولات اخیر منطقه و جنگ نرم رسانهای در فضای مجازی به ویژه توییتر اظهار کرد: با توجه به تحولات اخیر منطقه، یکی از هنرهایی که ما توانستیم در آن موفق باشیم و در همان مرحله اول به سرانجامی مثبت برسانیم، بنیان نسلی است که نماینده حاج قاسم سلیمانی هستند. آنها جنگ را ندیدند و در انقلاب اسلامی هم مشارکت نداشتند، حتی برخی از آنان چند ملیتی و از برادران و خواهران افعان، پاکستان، ترک و ... هستند. در واقع این افراد هرکدام نماینده تفکرات سردار سلیمانی شدهاند و توانستند در همین مدت کوتاه چند روزه فضای مجازی را در دست بگیرند.
او در ادامه با بیان اینکه ما امروز با پدیده ارتش سایبری مواجه هستیم، گفت: برخی از کشورها با توان ارتش سایبری که دارند تولیدات خود را در زمینه اخبار جهتدار، اخبار دروغ و همچنین اخبار کانالیزه شده منتشر میکنند. اینکه ما امروز با سطح ادراک عادی مردم در جامعه مواجه هستیم از هنر خون شهید است و تفکراتی است که از فرهنگ شهادت به ما به ارث رسیده است.
این کارشناس مسائل امور خارجه، با تاکید به اثرگذاری خون سپهبد شهید قاسم سلیمانی اظهار کرد: ما تا امروز خط فرهنگی درستی را طی نکردهایم و ساختار کنترلی و مکانیزنی اثر گذار در فضای مجازی نداریم و باید به دنبال چگونگی ایجاد چنین کمپینی در حمایت از ایران به ویژه سردار قاسم سلیمانی برویم. باید در نظر داشته باشیم اینکه این حمایتها تا چه زمانی تداوم خواهد داشت و شانه خالی نکنیم، کار ماست، کار نسل امروز است. این شهید والا مقام با شهادت خودش تمام مردمی که براثر سختیها دچار چند دستگی شده بودند را به میدان آوردند و حالا این هنر ماست که از این ظرفیت استفاده کنیم و این شور و حرارت شهادت را به پختگی تبدیل کنیم.
او با اشاره به اقدامات اخیر دونالد ترامپ و اتفاقات اخیر منطقه یادآور شد: تمامی رخدادهای این چند وقت اخیر، عجولانه و بیفکر نبوده است، اینکه مدتهای طویل آنها فرمانده رسمی نظامی یک کشور را تحت نظر داشته باشند و رد آن را بزنند، قطعا در پایان به عملیات فکر کردند. درواقع باید توجه داشت که اختیارات هر رئیس جمهور تابع قدرت هر کشور است و کسانی مثل رئیس جمهور چین، روسیه و ایالت متحده آمریکا تابع قدرت کشورشان هستند و دونالد ترامپ هم از این قانون مستثنی نیست.
علیزاده در پایان با اشاره به اختیارات ترامپ در تصمیمات آمریکا و منطقه گفت: نظام ریاستی ایالت متحده آمریکا مبتنی بر سه قوه کنگره، دادستانی و ریاست جمهوری است، که پُرواضح است که قدرت ریاست جمهوری در آمریکا بیشتر از دو قوه دیگر است و بیشترین اختیارات را دارد، البته کنگره و دادستانی وظیفه کنترل فعالیتهای رئیس جمهور را دارند و برطبق قانون رسمی، برای لشگرکشی به هر کشوری باید مجوز کنگره را داشته باشد، البته عملیات نظامی در حیطه لشگرکشی تقسیم بندی نمیشود. کشور آمریکا به کشور لابیگریها معروف است و آن کس که بیشترین، دقیقترین و عمیقترین لابی را داشته باشد، میتواند راحتترین دسترسی را مسئول آمریکایی داشته باشد و در واقع آن طیف و جریانی که بتواند برای رئیس جمهور لابی کند میتواند اثرگذار باشد.
خط سوخته آمریکایی که هنوز هم علیه ایران توییت میزند
ترامپ همراهان بسیاری مانند شبکههای معاند غربی دارد که تنها ابزار دست او هستند، ترامپ منزوی شده، چراکه افراد مشهور و مطرح اطراف او، همه آن را دفع کردهاند و حالا او به تنهایی تصمیماتی احمقانه میگیرد. با شهادت سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، نه ایرانیها، بلکه همگان نشان دادند، میتوانند فضای سایبر (توییتر و اینستاگرام) را به نفع خود بچرخانند.
با تمام این اوصاف و توییتهای پیدرپی رئیس جمهور آمریکا از تلفن همراه خود، اینبار دروازه دنیای مجاز به روی پاشنه حمایت از ایران و کشورهای محور مقاومت میچرخد و هرچندبار که پلهوی طلبان و روشنفکران خود را با هشتگهای ضد ایرانی و اسلامی بالا ببرند، باز هم تمام معادلاتشان را یک فرمانده ایرانی بهم خواهد زد، همانطور که دیدند «#سردار_قاسم_سلیمانی» و «DAER_IRAN#» ترند فضای مجازی آمریکایی شد و در زمین بازی خودشان، زمین خوردند./1360/