ملت عراق با بصیرت و شجاعت می تواند آمریکا را به زانو در بیاورد
خبرگزاری رسا – گروه بین الملل: جنگندههای اف-۱۵ ارتش آمریکا، یکشنبه گذشته، چند پایگاه از گردانهای حزبالله وابسته به سازمان الحشد الشعبی (بسیج مردمی) عراق را در مرز سوریه بمباران کردند و وزارت دفاع آمریکا با صدور بیانیهای این حمله را تأیید کرد. منابع الحشد الشعبی نیز اعلام کردند که در این حمله هوایی، دستکم ۲۸ تن از نیروهای الحشد الشعبی از جمله تعدادی از فرماندهان تیپ ۴۵ شهید و ۵۱ نفر دیگر مجروح شدند.
این اقدام آمریکا با واکنش های خارجی و داخلی بسیاری مواجه شد که از مهمترین آن ها تحصن و حمله به سفارت آمریکا در بغداد بود.
معترضان عراقی از صبح روز سه شنبه وارد منطقه ممنوعه –از دیدگاه آمریکایی ها- شدند و برخی از ورودی های سفارت این کشور در بغدد را به آتش کشیدند و پرچم های عراق و بسیج مردمی را بر فراز دیوارهای این لانه جاسوسی نصب کردند. در میان معترضان چهرهای سرشناس بسیاری نظیر هادی العامری فرمانده سازمان بدر، حجت الاسلام شیخ قیس الخزعلی فرمانده عصائب اهل الحق و فالح فیاض فرمانده بسیج مردمی حضور داشتند.
آمریکایی های نیز نسبت به این اقدام خودجوش مردمی عراقی ها ساکت نبودند و حالت آماده باش اعلام کرده و با اعزام نیروهای نظامی بیشتر به سفارت خود درپی محافظت از این مکان هستند. بالگردهای آمریکایی نیز امروز (پنجشنبه) بار دیگر حق حاکمیت عراق را نقض کردند و به صورت مداوم بر فراز سفارت ایران و منطقه سبز بغداد پرواز می کنند.
«احمد الشریفی» تحلیلگر امنیتی عراق هم در این باره گفت: «وضعیت بالگردهای آمریکایی در حین پرواز بر فراز بغداد، وضعیت جنگی است. واشنگتن میخواهد با اغراق نشان دهد که نسبت به امنیت سفارت آمریکا از سوی برخی گروهها نگران است.»
سازمان بسیج مردمی برای کاهش تنش ها و همچنین استمرار فشار بر آمریکایی ها طی بیانیه ای اعلام کرد: «سازمان الحشد الشعبی عراق از کلیه حاضران مقابل سفارت آمریکا می خواهد که به احترام تصمیم دولت عراق و حفظ اقتدار کشور عقبنشینی کنند. پیام شما رسید.»
در این بیانیه از مردم خواسته شده است که در مراسم ویژه گرامیداشت شهدای حمله هوایی آمریکا که در بغداد و سایر استانها برگزار میشود، شرکت کنند.
برخی منابع رسانهای از آغاز تحصن معترضان عراقی به حضور نظامیان آمریکایی در خاک کشورشان در خیابان «ابی نواس» در بغداد خبر میدهند، برخی دیگر از احتمال تحصن هواداران الحشد الشعبی در کنار هتل بابل بغداد و نزدیک به سفارت آمریکا میگویند.
باتوجه به آنچه که در فوق از مهمترین رویدادهای عراق برای مخاطبان گفته شد، چند نکته بسیار مهم باقی می ماند که مسؤولان و مردم عراقی باید بیش از پیش به آن توجه کنند.
1. حمله جنگنده های آمریکایی به مواضع حشد الشعبی یک اشتباه راهبردی و اساسی برای آمریکایی های بود به طوری که «استفان والت» تحلیلگر و نظریه پرداز آمریکایی به این اشتباه اقرار می کند و طی پیامی توئیتری ضمن استفاده از هشتگ عراق می نویسد: «ترامپ مانند یک شطرنجباز است که فکر می کند رقیبش هرگز فرصت حرکت دادن یک مهره را پیدا نمیکند به همین دلیل، او از واکنش به حرکات احمقانه خودش دائما غافلگیر میشود.» و از سوی دیگر «اسکات اندرسون» دیپلمات سابق سفارت آمریکا در عراق در این رابطه اظهار داشت: «حمله به نیروهای الحشد الشعبی اشتباهی بود که دولت دونالد ترامپ بدون محاسبه کردن عواقب آن مرتکب شد.»
2. حال که آمریکایی ها مرتکب این اشتباه راهبردی شده اند، ملت عراق باید نهایت استفاده را از این اشتباه ببرند و بر اخراج آنان از خاک این کشور و پایان اشغالگری عراق تاکید کنند.
3. ملت عراق حتی اگر نتوانند به آرزوی چندین ساله خود یعنی اخراج استکبار جهانی از میهنشان دست یابند، حداقل می توانند که با فشار به مسؤولان آمریکایی از آنان امتیازات لازم نظیر کاهش نیروهای نظامی، دیپلماتیک و غیره را بگیرند.
4. مسؤولان عراقی نباید از تهدیدات آمریکایی ها بترسند و با هیاهوی رسانه ای آمریکا و متحدانش از مواضع به حق و منطقی خود عقب نشینی کنند.
5. اتحاد ملی در برابر دشمن واحد و کنار گذاشتن اختلافات یکی از مهمترین نکات در شرایط کنونی عراق است که باید به آن توجه وافری داشته باشند.
6. همراهی برخی از مسؤولان عراقی با خواسته های آمریکایی ها و عقب نشینی از مواضع مردمی در واقع خیانت به عراق و مردم محسوب می شود.
جمع بندی:
مردم عراق اگر هوشیاری و بصیرت خود را نسبت به اقدامات جنایتکارانه آمریکا در خاک کشورشان حفظ و با شجاعانه بر مطالبات بر حقشان تاکید کنند، می توانند سران واشنگتن را مجبور به عقب نشینی و دادن امتیاز کنند. ملت عراق باید بدانند که رمز پیروزی و دستیابی به استقلال و آزادی حقیقی، ایستادگی در برابر استکبار جهانی است، در غیر این صورت رنگ ثروت های ملی خود را نخواهند دید و هیچ گاه به آرامش و حقوق اولیه شان دست پیدا نمی کنند.
نویسنده: حجت الاسلام عارف ابراهیمی کارشناس مسائل بین الملل