آیا حمله به پایگاه نظامی «بگرام» تاثیر داشته است؟
به گزارش خبرگزاری رسا، «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان یک روز پس از حمله طالبان به بزرگترین پایگاه نظامیان آمریکایی در بگرام در توییتر واکنش نشان داد.
خلیلزاد نوشت که «ما توقف کوتاهی میکنیم تا آنها (طالبان) با رهبران خود مشورت کنند».
به گفته خلیلزاد، طالبان باید نشان دهد که تمایل به صلح دارد.
طالبان دو خودروی بمبگذاری شده را در حالی که مذاکرات آمریکا و طالبان در قطر ادامه داشت در نزدیکی پایگاه نظامی بگرام و در مقابل کلینیک کرهایها منفجر کردند.
ژنرال «محفوظ ولیزاده» فرمانده پلیس ولایت «پروان» گفته بود که بر اثر انفجارهای قوی چند ساختمان اطراف تخریب شدند.
«وحیده شکار» سخنگوی والی پروان نیز اظهارداشت که پس از این انفجار، مهاجمان با نیروهای خارجی درگیری شدند.
«عبدالشکور قدوسی» فرماندار بگرام نیز خاطرنشان کرد که در این حمله 7 مهاجم حضور داشتند که دو خودروی بمبگذاری شده را در مقابل کلینیک کرهایها واقع در روستای «جان قدم» منفجر کردند.
وی افزود که این منطقه بخشی از تاسیسات پایگاه هوایی بگرام است.
با این حال، «سهیل شاهین» سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر نیز در توییتر خود خبر داده است که زلمی خلیلزاد و ملابرادر شب پنجشنبه (21 آذر) دیدار کردند و قرار شد که پس از یک توقف دو طرف به مذاکرات خود ادامه دهند.
سخنگوی دفتر سیاسی طالبان درباره توقف مذاکرات جزئیات بیشتری ارائه نکرده است.
کارشناسان معتقدند که اینکه افراد طالبان درست همزمان با مذاکرات این حمله را انجام داده و هدف خود را پایگاه نیروهای آمریکایی قرار میدهند یک پیام اساسی برای مذاکرات صلح دارد؛ آن پیام این است که طالبان اگر مذاکره میکند، معنای این مذاکره و یا حتی توافق، "آتشبس" نیست.
گروه طالبان میتوانست این عملیات را در جای دیگر و در مقابل اهداف دیگر از جمله نیروهای نظامی افغان انجام دهد اما انتخاب پایگاه بگرام به عنوان هدف حمله در واقع پیام مهم دیگر است؛ آن پیام این است که طالبان هدفاش در نهایت نیروهای خارجی است و اگر با آمریکا مذاکره میکند این مذاکره به معنای "آشتی" هم نیست و به قول خودشان جهادشان در مقابل خارجیها را ادامه خواهند داد.