۰۶ دی ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۸
کد خبر: ۵۹۱۳۸۲
سی.ان.ان:

نشانه‌ای از احتمال بازگشایی دولت فدرال آمریکا نیست

نشانه‌ای از احتمال بازگشایی دولت فدرال آمریکا نیست
رسانه‌های آمریکایی با اشاره به عدم توافق دو حزب اصلی این کشور بر بودجه ساخت دیوار مرزی مکزیک، می‌گویند که فعلا نشانه‌ای از پایان تعطیلی دولت نیست.

به گزارش خبرگزاری رسا، با اصرار «دونالد ترامپ» رییس‌جمهور آمریکا بر تعطیل ماندن دولت فدرال این کشور تا زمان تصویب بودجه جدید برای ساخت دیوار مرزی با مکزیک، به‌نظر می‌رسد که مذاکرات شامگاه چهارشنبه گروه‌های مختلف برای راه‌اندازی مجدد بخش‌هایی از دولت به بن‌بست رسیده است.

به نوشته وبگاه شبکه «سی. ان. ان» در هفته جاری پس از پیشنهاد «مایک پنس» معاون ترامپ برای اختصاص بودجه 2.5 میلیارد دلاری برای امنیت مرزی (رقمی که نصف مبلغ پیشنهادی رییس‌جمهور آمریکا است) مذاکرات متعددی در سطح کارکنان دولتی صورت گرفت.

قانونگذاران دموکرات اما تاکید می‌کنند که مبلغی بیشتر از 1.3 میلیارد دلار را برای امنیت مرزی، که ترامپ قصد دارد برای ساخت دیوار هزینه کند، تصویب نمی‌کنند.

از طرفی انتظار می‌رود دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا، طرحی را برای بازگشایی دولت فدرال در جلسه جدید رونمایی کنند اما «میچ مک‌کانل» رهبر اکثریت مجلس سنا تاکید کرده تنها طرحی که تصویب خواهد کرد همان طرح مورد حمایت ترامپ است و وعده داده که برای آن 60 رای لازم را جمع می‌کند

در حالی که ترامپ پیشتر گفته بود مسؤولیت هرگونه تعطیلی دولت را «با افتخار» می‌پذیرد، اما او اکنون دموکرات‌ها را مقصر تعطیلی پنج روزه دولت فدرال می‌داند.

ترامپ روز چهارشنبه در پاسخ به خبرنگاران درباره اینکه قرار است تا چه زمانی تعطیلی دولت فدرال به طول بیانجامد، گفت: «هر مقدار که نیاز باشد. منظور من این است که ما (نهایتا) دیواری (در مرز مکزیک) خواهیم داشت. ما امنیت خواهیم داشت».

در روز شنبه یکم دی ماه (22 دسامبر) بود که در پی عدم توافق دولت و کنگره آمریکا بر سر لایحه بودجه موقت، دولت آمریکا رسما وارد وضعیت موسوم به تعطیل شد. به تبع این امر،  ۹ وزارتخانه و ده‌ها اداره دولتی تا زمان تصویب بودجه تعطیل خواهند بود و کارکنان آن‌ها هم حقوق دریافت نخواهند کرد.

جلسه بامداد شنبه مجلس نمایندگان آمریکا که در آن اکثریت با حزب جمهوریخواه است، با تصویب طرح بودجه که در آن مبلغ درخواستی ترامپ برای دیوار مرزی گنجانده شده بود، پایان یافت اما بعد از آنکه روشن شد، دموکرات‌ها در سنا از این طرح حمایت نمی‌کنند، کار به رای گیری در این مجلس کشیده نشد. برای تصویب طرح بودجه در سنای آمریکا به آرای 60 سناتور از مجموع 100 سناتور نیاز است و دموکرات‌ها در مجلس فعلی، 49 کرسی را در اختیار دارند.

از سوم ژانویه سال آینده میلادی، کنگره جدید آمریکا آغاز به کار خواهد کرد؛ کنگره‌ای که اکثریت مجلس نمایندگان آن در اختیار دموکرات‌ها است و مجلس سنا در کنترل جمهوری‌خواه باقی می‌ماند./847/ب101/ف

منبع: فارس

ارسال نظرات