تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ایران اقدامی صد در صد تروریستی است
به گزارش خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی روز پنجشنبه پس از امضاء اسناد همکاری در نشست مشترک خبری با همتای ترکیهای خود، اظهار داشت: در جلسه شورای عالی روابط راهبردی برای رفع موانع احتمالی در زمینه توسعه روابط اقتصادی و تجاری دو کشور تصمیمگیری شد.
رییس جمهور با بیان اینکه در مذاکرات دوجانبه با رییس جمهور ترکیه همکاریهای دوجانبه ،مسایل منطقهای و بینالمللی مورد بحث و بررسی قرار گرفت، گفت: روابط دو کشور بر مبنای مناسبات تاریخی، فرهنگی، دینی، منافع مشترک، توسعه صلح و ثبات در منطقه استوار است.
روحانی با قدردانی از مواضع بسیار قاطع و صریح شخص اردوغان و دولت ترکیه در برابر یکجانبهگرایی و تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه آمریکا علیه ایران، تصریح کرد: این مواضع به معنای پایبندی دو کشور به قانون، منافع مشترک و اخلاق است.
رییس جمهور اقدام آمریکا علیه ایران را اقدامی صد در صد تروریستی توصیف کرد و گفت: دولت آمریکا با اعمال تحریمهای ظالمانه دولتها و شرکتهای دیگر را برای اجرای قطعنامه 2231 و تجارت آزاد با جمهوری اسلامی ایران میترساند و این اقدام آمریکا برخلاف مقررات بینالمللی است.
روحانی خاطر نشان کرد: قطعنامه 2231 به عنوان یک قطعنامه الزامی از همه کشورها میخواهد که از آن حمایت کنند. لذا معدودی از کشورها که به تفکر آمریکایی ملحق شدهاند، در حقیقت قوانین و مقررات بینالمللی را زیر پا گذاشتند.
رییس جمهور تصریح کرد: معتقدیم دوران قلدرمآبی در جهان به پایان رسیده است و امروز ملتها بر مبنای منافع مشترک تصمیمگیری و رفتار میکنند.
روحانی در ادامه با اشاره به بررسی موانع موجود در تحکیم هر چه بیشتر روابط تهران – آنکارا در جلسه شورای عالی روابط راهبردی، گفت: در این جلسه مسایل مربوط به مسایل بانکی، تجاری، صنعتی، گمرک، حمل و نقل و گردشگری و همکاریهای فرهنگی دو کشور مورد بررسی و بر تقویت آن تأکید گردید.
رییس جمهور با اشاره به اهمیت توسعه همکاریهای دو کشور در زمینه ترانزیت و حمل و نقل، گفت: ایران و ترکیه با همکاری مشترک در زمینه ترانزیت و خطوط ریلی میتوانند، آسیا را به اروپا متصل کنند و این اقدام به نفع کل جهان و منطقه بسیار حساس خاورمیانه است.
روحانی خاطر نشان کرد: در جلسه شورای راهبردی آقای برات و واعظی به عنوان مسئولین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور، تعیین شدند تا با تقویت همکاریهای مشترک سرعت توسعه روابط دو جانبه را افزایش دهند.
رییس جمهور افزود: دو کشور همچنین مشکلات تجار و شرکتهای خصوصی را مورد بررسی قرار داده و تصمیم گرفتیم که برای رفع این مشکلات کمک کنیم.
روحانی همچنین با اشاره به بررسی مسایل منطقه بویژه تحولات سوریه، گفت: در مذاکرات آستانه ایران، ترکیه و روسیه همکاریهای نزدیکی با یکدیگر داریم و امروز تصمیم گرفتیم این همکاریها را با قوت ادامه دهیم.
رییس جمهور تأکید کرد: معتقدیم سرنوشت سوریه صرفاً بایستی در اختیار مردم سوریه باشد، تمامیت ارضی سوریه باید مورد احترام قرار بگیرد و در این زمینه دو کشور با یکدیگر اتفاق نظر داریم و مصمم هستیم همکاریهای خود را در این عرصه افزایش دهیم.
روحانی همچنین با اشاره به شرایط دشوار و سخت یمن، خاطر نشان کرد: در مذاکرات مشترک توافق کردیم تا برای ایجاد صلح و ثبات در یمن و کمک به مذاکرات یمنی – یمنی و ارسال کمکهای نوعدوستانه، رایزنیها و همکاریهای خود را افزایش دهیم.
رجب طیب اردوغان در این نشست مشترک خبری اهتمام کشورش را برای توسعه و تحکیم بیش از پیش روابط با جمهوری اسلامی ایران مورد تأکید قرار داد و گفت: ترکیه مصمم است روابط خود را با ایران محکمتر از گذشته ادامه دهد و بر عزم و اراده خود در راستای تعمیق روابط دو کشور تأکید داریم.
رییس جمهور ترکیه همچنین با تأکید بر اینکه تمامی طرفین برجام باید بر آن متعهد باشند و ادامه آن به نفع صلح و امنیت جهانی است، گفت: پایبندی ایران به برجام بارها از سوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی تأیید شده و خروج آمریکا از این معاهده درست نیست.
اردوغان با بیان اینکه اعمال تحریم آمریکا علیه ایران امنیت و ثبات منطقه را تهدید میکند، گفت: به عنوان ترکیه از این اقدام آمریکا به هیچ وجه حمایت نمیکنیم و برای کاهش تبعات آن نسبت به ایران آماده همکاری هستیم چرا که حقوق همسایگی ایجاب میکند که کشورهایمان در روزهای سخت در کنار یکدیگر باشند لذا به رغم فشارهای ناحق نسبت به ایران در کنار مردم این کشور خواهیم بود./1323/د103/ق