مراکز پژوهشی باید پروژه های خارج از توانایی فردی را تهیه کنند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین علی خراسانی در مراسم بزرگداشت «دائره المعارف قرآن کریم و رونمایی از جلد 15 این دائره المعارف» که به همت پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در تالار شیخ طوسی این پژوهشگاه برگزار شد، اظهار داشت: بیش از 100 نفر از پژوهشگران حوزه و اساتید دانشگاه در تنظیم این دائره المعارف به ما کمک کردند.
وی گفت: برخی از اعلامی که در حوزه علوم قرآن مطرح بودند و بعضی از تفاسیری که قرار بود در قالب مداخل مستقلی ارائه شود، به 3000 هزار رسید و نسبت به مقالات و مداخل اصلی که در ذیل آن مقاله ارائه می شود، حدود 2300 مورد است و اکنون که 15 جلد از این دائره المعارف منتشر شده، 1136 مقاله در این مجموعه ارائه شده است و نیمی دیگر در 15 جلد بعدی خواهد آمد و حدود بیش از 700 مدخل ارجاعی است.
مدیر گروه دایرةالمعارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: در بحث اعلام قرآنی که گفته بودند، باید باید قلمرو گسترش داشته باشد، باید گفت که در حوزه اعلام قرآن آن جامعیتی که قول داده بودیم در زمینه معارف قرآن و علوم و اعلام قرآن داشته باشیم، مجموعه اعلام قرآن را آوردیم.
وی افزود: مراکز پژوهشی باید پروژه هایی را انجام دهند که افراد به شکل موردی و شخصی به تنهایی نمی توانند پروژه هایی را انجام دهند.
حجت الاسلام والمسلمین خراسانی اظهار داشت: جای پروژه های بزرگ مانند تفسیر موضوعی قرآن و همچنین دانش نامه های تخصصی خالی است گرچه که امروز مقالات مختلفی در قالب مجموعه موضوعات ارائه دادیم، اما اینها مقدمه کار است و مطمئنا باید قدمی به سمت دانش نامه های تخصصی باشد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به شبهات فراوانی که علیه شیعه و تشیع درباره عدم انجام فعالیتی در خصوص قرآن از سوی تشیع مطرح کرد و زبان فارسی هم یک زندانی برای معرفی این آثار در دنیا است، بحث ترجمه مسأله ای جدی است که ان شاءالله بتوانیم آثار را به زبان های مختلف ترجمه کنیم./۸۲۲/پ۲۰۳/ش