۱۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۹
کد خبر: ۵۸۴۴۵۶
رییس سازمان بسیج طلاب کشور:

امروز هزاران ردانی‌پور در مناطق محروم خدمت می‌کنند

حجت الاسلام گواهی گفت: اگر در دفاع مقدس یک ردانی‌پور و میثمی داشتیم امروز هزار ردانی‌پور در مناطق محروم خدمت می‌کنند، پیام تشکر مقام معظم رهبری به امام جمعه خرمشهر را ملاحظه کنید، مثل ایشان صد‌ها نفر را در حوزه‌های علمیه داریم.
بسیج طلاب

به گزارش خبرگزاری رسا، در دورانی که دشمنان با پیشرفت ابزار‌های ارتباطی و رسانه‌ای بیشترین هجمه را علیه انقلاب و روحانیون به راه انداخته‌اند، روحانیت وظیفه سنگین‌تری را به دوش می‌کشد تا در میان مردم به روشنگری بپردازد. بسیج طلاب به عنوان یک نهاد تأثیرگذار در این مسیر، نقش مهمی به عهده دارد. حجت‌الاسلام عبدالعلی گواهی مسؤول سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون در گفت‌وگویی با اشاره به تبلیغات منفی دشمنان از نقش مهم و تأثیرگذار روحانیون در جنگ نرم دشمنان می‌گوید.
 

روحانیون در دوران دفاع مقدس باعث اتحاد و همبستگی اقشار مختلف در جبهه‌های جنگ می‌شدند. دلیل این رجوع به روحانیت در آن دوره و دوران مختلف چه بوده است؟
سال‌های نخست پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی روحانیت جایگاه خاصی میان مردم داشت و دشمنان هنوز کارکرد روحانیت را درک نکرده بودند و تبلیغات منفی دشمن آن‌قدر گسترده و پررنگ نبود. در دوران دفاع مقدس ملت ایران با تمام همت و وجود از کشور دفاع کردند. مردم می‌دیدند روحانیت در کنار اقشار مختلف در دفاع از کشور ایستاده و این برایشان خیلی مهم بود. ما نمونه‌ای نداشتیم که روحانیت بگوید جنگ و جبهه چیست؟ روحانیون به آنچه می‌گفتند عمل می‌کردند و در صف اول خط مقدم جبهه قرار داشتند. بعد از دفاع مقدس تبلیغات مسموم دشمن علیه روحانیت و همه نهاد‌های ارزشی بیشتر شد. نه تنها روحانیت بلکه بسیج و سپاه هم مورد هجمه دشمنان قرار گرفت. بسیج مگر جز اینکه از خودش مایه گذاشته و با تمام وجود از انقلاب دفاع کرده و هر جا صحنه انقلاب نیاز به نیرو پیدا کرده به فریاد انقلاب رسیده کار دیگری کرده است. اما چهره بسیج را در تبلیغاتشان خراب می‌کنند و چه هتاکی‌هایی که به این نهاد انقلابی نمی‌کنند. نسبت به سپاه و دیگر نهاد‌های اثرگذار در جامعه هم همین رویه را در پیش دارند؛ لذا دشمن تبلیغات گسترده‌ای را شروع کرده که گاهی اثرگذار بوده است.

به نظر شما آن مرجعیتی که روحانیت در انقلاب و دفاع مقدس داشت، به‌رغم تبلیغات بیگانگان هنوز وجود دارد؟
به‌رغم همه هجمه‌ها، باز روحانیت محل رجوع مردم است. فکر نکنید این تبلیغات فقط معطوف به این چند سال اخیر است. از صدر اسلام به پیامبر اسلام(ص) اهانت می‌کردند. دوران امیرالمؤمنین (ع) هم همین تبلیغات منفی وجود داشت. وقتی خبر شهادت امیرالمؤمنین(ع) در جامعه پخش شد پرسیدند علی را کجا شهید کردند؟ گفتند مسجد. پرسیدند مگر علی نماز می‌خواند؟! یعنی جامعه محدود آن زمان که علی را می‌دید و همزمان با ایشان می‌زیست تحت تأثیر تبلیغات دشمن قرار گرفته بود. امروز با وجود تمام این تبلیغات مسموم دشمن، باز روحانیت جایگاه خودش را دارد. امروز اگر رهبر معظم انقلاب ندایی بر زبان جاری کنند گستره‌اش تا آن‌سوی مرز‌ها خواهد رفت. یا اگر یک مرجع تقلید مطلبی را می‌فرمایند ببینید گستره‌اش تا کجا می‌رود. شخصی مثل سیدحسن نصرالله حرف می‌زند و ببینید در دنیا چه کار می‌کند یا در عراق آیت‌الله سیستانی یک فتوا می‌دهد و جریان حشدالشعبی به وجود می‌آید و مردم بسیج می‌شوند. به‌رغم اینکه سال‌های طولانی روحانیت را در عراق و ایران کشتند، ولی نتوانستند اثرگذاری روحانیت را کم کنند. ناگفته نماند گاهی تبلیغات زیاد خواسته یا ناخواسته مؤثر واقع می‌شود.

گذشته از دفاع مقدس که روحانیت حضور پررنگی داشت، در دفاع از حرم هم شاهد حضور روحانیون بودیم.
بله، درصد جمعیتی شهدا را که نگاه می‌کنیم می‌بینیم درصد بالایی از شهدای دفاع مقدس و مدافع حرم به نسبت جمعیت روحانیون بالاست. همین امروز این‌گونه احساس می‌شود که نقش روحانیت در جامعه کمرنگ شده و جایگاه واقعی خودش را از دست داده است. اما باز نگاه می‌کنیم می‌بینیم نسبت به تناسب جمعیتی روحانیت جایگاه بالا و اثرگذاری خوبی دارد. اگر در دفاع مقدس یک ردانی‌پور و میثمی داشتیم امروز هزار ردانی‌پور در مناطق محروم خدمت می‌کنند. پیام تشکر مقام معظم رهبری به امام جمعه خرمشهر را ملاحظه کنید. مثل ایشان صد‌ها نفر را در حوزه‌های علمیه داریم. هزاران روحانی جوان مثل ردانی‌پور و میثمی داریم که قابل تحسین است. این را هر چه گسترده‌تر کنیم بهترین تبلیغ است. امروز تبلیغ عملی جواب می‌دهد. امروز نباید گوشه مسجد بنشینیم که مردم به سراغ ما بیایند ما باید به سراغ مردم برویم. حوزه علمیه با طرح هجرت روحانیون را به همراه خانواده‌هایشان با کمترین حقوق به یک روستا و مناطق محروم می‌فرستد و آن‌ها چند سال در منطقه محروم می‌مانند و مردم این طلبه را پرستش می‌کنند. این‌ها باید گفته شود.

مسلماً در کنار وظیفه تبلیغی، حضور عملی روحانیون در عرصه‌ها مثل دوران دفاع مقدس بین عموم مردم و خصوصاً جوان‌تر‌ها بسیار تأثیرگذار است، اگر می‌شود بیشتر به این حضور عملی بپردازیم.
از شروع انقلاب در تمام عرصه‌ها چه در پیروزی انقلاب، چه بعد از پیروزی انقلاب و ترور شخصیت‌ها و چه در دوران دفاع مقدس و چه در دفاع از حرم، روحانیت پیشگام بوده است. ما روحانی‌ای داریم که چهار فرزندش به شهادت رسیده‌اند. روحانیون زیادی داریم که تک فرزندشان شهید شده است. ۳۵۰ نفر روحانی آزاده داریم که سال‌های زیادی در اسارت دشمن بعثی بودند. بیش از ۷ هزار روحانی جانباز و بیش از ۱۷ هزار روحانی رزمنده داریم. در یک روز از دفاع مقدس ۱۴۰ شهید روحانی تقدیم انقلاب شده. معلوم است حضور روحانیت در جنگ حضور پررنگی بوده است. امروز در دفاع از حرم بیشترین مراجعات را از روحانیون داریم. بعضی از روحانیون به نیت زیارت عتبات عالیات به عراق رفتند و آنجا خودشان را به رزمندگان رساندند و در کنار آن‌ها در دفاع از حریم اهل بیت (ع) جنگیدند و به شهادت رسیدند.

بسیج طلاب در زمینه تبلیغاتی چه کار‌هایی را در عرصه جنگ نرم انجام داده است؟
امروز روحانیت در دورترین نقاط کشور در تمام شئون زندگی با مردم همراه است. مردم روستایی که ۲۰ خانوار جمعیت دارد حداقل روزی یک بار طلبه مسجد‌شان را می‌بینند و مشکلات‌شان را با او در میان می‌گذارند. روحانیون در سختی‌ها و ناگواری‌ها و شادی‌ها باید با مردم باشند. وقتی جریان زلزله بم به وجود می‌آید می‌بینیم اگر آن روز روحانیت به تعداد انگشت‌شمار حضور پیدا کرد در زلزله کرمانشاه بیش از ۱۵۰۰ روحانی در روز‌های مختلف کنار مردم بودند. در پیاده‌روی اربعین حضور چشمگیر روحانیون در کنار مردم را می‌بینیم. دشمن نگاه می‌کند کارکرد کدام یک از اقشار بیشتر است و همان قشر را مورد تهدید و تخریب قرار می‌دهد. می‌بیند روحانیت می‌تواند نقش بیافریند و مردم را بسیج کند پس می‌خواهد این جایگاه را تخریب کند. چرا جایگاه اهل بیت را تخریب و تبعید می‌کردند، چون نقش هدایتگری داشتند.

طلاب و روحانیون در برابر این تخریب چه کاری باید انجام دهند؟
حضور روحانیت و نیرو‌های ارزشی در میان مردم باید بیشتر شود. گاهی خدماتی که ارائه می‌شود را نمی‌گویند. اگر نیرو‌های ارزشی و کسانی که در عرصه دین با مردم کار می‌کنند عملکرد خودشان را به مردم بازگو کنند و همه چیز شفاف باشد مردم هم اعتماد می‌کنند. همین کاری که مقام معظم رهبری پیش گرفته‌اند. مقایسه‌ای کنیم از گذشته و حال و اینکه گذشته چه بودیم و امروز چه هستیم. ببینیم در ۴۰ سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی چه اتفاقاتی افتاده و چه تهدید‌هایی را پشت سر گذاشتیم و چه تحریم‌های ناجوانمردانه‌ای را پشت سر گذاشتیم، ولی باز همچنان پدر قدرت و باعزت هستیم. من به جرأت می‌توانم بگویم خدمات روحانیون در مناطق محروم از حد توانشان بیشتر است. در بسیاری از روستا‌ها روحانیون حضور پیدا کرده و در تمام لحظات با مردم هستند. این‌ها باز باید بیشتر شود و بیشتر بازگو شود. اگر گفته نشود ممکن است تأثیر واقعی خودش را نداشته باشد. وقتی به طلاب جوان می‌گوییم شما در شهر‌ها می‌روید و کار‌هایی که انجام داده‌اید را بازگو کنید می‌گویند این کار‌ها را برای خدا کرده‌ایم.

تا چه میزان در فضای مجازی و علوم ارتباطی جدید که جوانان بیشتر با آن سر و کار دارند ورود کرده‌اید؟
الان دوستان در عرصه‌های فراوانی کار می‌کنند باز امکان ورود در تمام عرصه‌ها برایمان وجود ندارد و امکانات و بودجه لازم را نداریم. دشمن پول‌های زیادی خرج می‌کند. عربستان سالانه میلیون‌ها جلد کتاب علیه تشیع و دین چاپ می‌کند و در فصولی که مردم به حج و عمره می‌روند پخش و یا در کشور‌های مختلف توزیع می‌کنند. در حالی که بیشترین تیراژ کتاب‌های ما ۲ هزار جلد است. همچنین رسانه و فضای مجازی گسترده‌ای در اختیار دارند. کشور عربستان مرکز علوم دینی‌اش هزار برابر مراکز دینی ما اعتبار در اختیار دارد. ما چقدر بودجه داریم که بخواهیم این کار‌ها را انجام دهیم. حوزه روحانیت وهابیت خیلی گسترده است. تمام تبلیغاتشان علیه تشیع است. ما اهل سنت را نمی‌گوییم و منظورمان وهابیت است. در مساجد عربستان می‌بینیم حقوق کلانی در اختیار ائمه جماعات قرار می‌گیرد.

مبلغان‌تان به زبان روز جامعه نزدیک می‌شوند تا با اقشار مختلف ارتباط بگیرند؟
هر روحانی که توانست به مردم نزدیک شود و در غم و شادی مردم حضور پیدا کند موفق عمل کرده است. هر جا ما خودمان را کنار کشیدیم و سوار ماشین شدیم به مسجد رفتیم و با ماشین از مسجد برگشتیم نتوانستیم موفق شویم. امروز یک شخصیتی مثل آقای آل‌هاشم در تبریز تمام بسط و دیوار‌هایی که در نماز جمعه بین مردم کشیده شده را برمی‌دارد و در تمام برنامه‌ها با مردم حضور پیدا می‌کند و ببینید چه محبوبیت بالایی پیدا می‌کند. به نظر من وقت آن رسیده برخی از این دیوار‌های بی‌اعتمادی که دشمن بر اثر ترور‌ها ایجاد کرده را برداریم. حفاظت و حراست از مسئولان اثرگذار لازم است، ولی این دیوار‌ها هم باید برداشته شود. اگر این اتفاقات بیفتد خیلی اثرگذار خواهد بود. روحانیت باید در مساجد و دانشگاه‌ها و جا‌های دیگر وقت بگذارد و با مردم و جوانان حرف بزند. مقام معظم رهبری برخی مناصب را به روحانیون جوان می‌دهند که قطعاً با تدبیر و درایت است. چون این روحانی جوان حوصله صحبت و برخورد با جوانان را دارد و باعث می‌شود که جوان رویش بشود با زبان خودش با روحانی صحبت کند. این درک متقابل خیلی با سخنرانی در مسجد فرق می‌کند. امروز باید روحانیون این فضا را ایجاد کنند. یک اتفاقی در تبریز می‌افتد بارقه امید در مردم به وجود می‌آید. امیدواریم همه روحانیون به این شکل عمل کنند.

در دیگر کشور‌ها فعالیت‌های تبلیغاتی برای معرفی و جذب اسلام رحمانی و حقوقی وجود دارد؟
امروز حوزه‌های علمیه در شرایط بسیار خوبی به سر می‌برند. شاید هزاران نفر از مبلغین ما در خارج و داخل کشور با افراد مختلف در ارتباط باشند. در تلویزیون خانواده‌ای مسیحی را می‌دیدم که شیعه شده بودند. می‌گفتند بر اثر صحبت روحانی یک کاوران زیارتی در مکه با اهل بیت آشنا شدم و مشتاق شدم بیشتر از این بزرگان بدانم. همین دانستن باعث جذب مردم به ادیان دیگر می‌شود. امروز در کشور‌های مختلف روحانیون در حال تبلیغ با زبان‌های مختلف هستند. طلبه‌های جوان به زبان و سلاح امروز مسلط هستند. امروز رایزن‌های فرهنگی خوبی در کشور‌های اسلامی و غیراسلامی داریم که فعالیت‌های تبلیغی خوبی انجام می‌دهند./
۸۰۴/د۱۰۳/ب۱
منبع: روزنامه جوان

ارسال نظرات