بررسی دلایل جنگ طلبی رژیم صهیونیستی علیه حماس
به گزارش خبرگزاری رسا، چند ماهی است که رسانه های فلسطینی خبرهایی را از وقوع آتش بسی دراز مدت در نوار غزه ارائه می دهند. گزینه آتش بس، از نگاه مقاومت یک گزینه راهبردی نیست و فرماندهان گروه های مقاومت به دنبال آتش بس دراز مدت نیستند بلکه آتش بس کوتاه مدت را فرصتی برای تنفس نوار غزه ای می دانند که 10 سال در فشار شدیدترین محاصره قرار دارد. اما این گزینه از سوی مقامات سیاسی رژیم صهیونیستی به شدت در حال پیگیری است.
چرا مقامات سیاسی رژیم صهیونیستی به دنبال توافق آتش بس هستند؟
مقامات سیاسی رژیم صهیونیستی از یکسو در فرافکنی های رسانه ای شان هر از چندگاهی اخباری را منتشر می کنند که حکایت از پایان یک توافق آتش بس دست کم 10 ساله دارد و از سوی دیگر بر میانجیگرانی که در حال رایزنی برای امضای این توافق هستند فشار می آورند تا هرچه زودتر این آتش بس صورت گیرد.
علت امر کاملا روشن است. صهیونیست ها از یک جهت می خواهند با این آتش بس دراز مدت، مقاومت را در نوار غزه خلع سلاح کنند و از جهتی دیگر به دلیل اسارت تعدادی از سربازان رژیم صهیونیستی در دست مقاومت در نوار غزه، صهیونیست ها به شدت از جانب جامعه یهودیان سرزمین های اشغالی تحت فشار قرار دارند و آنها می خواهند ضمن این آتش بس این مشکل را نیز حل کنند.
مخالفت مقامات امنیتی
در مقابل مقامات سیاسی، مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی به شدت مخالف امضای توافقنامه آتش بس در غزه هستند. مقامات امنیتی امضای هرگونه توافقنامه آتش بس را به ضرر رژیم صهیونیستی می دانند. این امر وجوه مختلفی را در بر دارد که بعضا دارای پیچیدگی هایی هستند. چرا که این سؤال پیش می آید: با وجود آتش بس صهیونیست ها مقاومت را در غزه دست کم برای کوتاه مدت خاموش خواهند کرد. چگونه ممکن است این آرامش- که طی 10 سال گذشته وجود نداشته- به ضرر امنیت رژیم صهیونیستی باشد؟
دلایل مخالفت مقامات امنیتی
انزوای ابومازن و تشکیلات
به اعتقاد مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی هرگونه توافقنامه ای که با حماس امضا شود موجب خواهد شد این حماس باشد که در مرکز ثقل دایره تصمیم گیری قرار گیرد بنابراین تشکیلات خودگردان و شخص ابومازن - که در حال حاضر تأمین کننده امنیت رژیم صهیونیستی از طریق هماهنگی های امنیتی است- از این دایره خارج خواهد شد. این امر موجب می شود گروه های مقاومت و حماس تصمیم سازان عرصه سیاسی فلسطین شوند. یعنی عملا حامیان سازش و مزدوران رژیم صهیونیستی از عرصه تصمیم گیری و تصمیم سازی به حاشیه رانده خواهند شد و کسانی به این عرصه نزدیک می شوند که داعیه محو رژیم صهیونیستی را دارند.
تأیید پیروزی رویکرد مقاومت در افکار عمومی
مهمتر از انزوای سیاسی جناح سازش و مرکزیت یافتنِ گروه های مقاومت، تأیید پیروزی مقاومت نزد افکار عمومی و عموم مردم فلسطین است. مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی از جمله نداف آرگمن، رئیس دستگاه امنیت داخلی رژیم صهیونیستی، شاباک، می گوید اگر توافقنامه آتش بس با حماس امضا شود این مسئله نزد افکار عمومی فلسطین اثبات خواهد شد که مقاومت مقابل اسرائیل بالاخره نتیجه داده است و هرکس مقاومت کند بالاخره از آن نتیجه خواهد گرفت. زیرا مقاومت توانسته است پس از چند دهه مقابله با اسرائیل، آنها را مجبور به امضای توافقنامه آتش بس کند. آنگاه تمام مردم فلسطین به مقاومت روی خواهند آورد.
فعال شدن احتمالی هسته های مقاومت در کرانه باختری
مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی میگویند اگر حماس موفق شود با رژیم صهیونیستی یک توافقنامه آتش بس امضا کند به احتمال قوی هسته های مقاومت در کرانه باختری فعال خواهند شد. زیرا در صورت موفقیت حماس در امضای توافقنامه آتش بس- همانگونه که در نکته نخست گفته شد- جنبش های مقاومت در مرکز تصمیم گیری قرار خواهند گرفت و رویکرد مقاومت تقویت خواهد شد آنگاه اقبال عمومی از این گروه ها بیشتر خواهد شد و با این اقبال عمومی عضو گیری های جدید هسته های مقاومت در کرانه باختری آغاز خواهد شد.
از سوی دیگر در صورتی که در نوار غزه آتش بس برقرار شود، گروه های مقاومت برای یک دوره -که همان دوره توافقنامه آتش بس است- خیالشان از حملات رژیم آسوده خواهد بود و فارغ البال خواهند شد. آسودگی خاطر گروه های مقاومت از نوار غزه، به آنها این فرصت را می دهد که در کرانه باختری فعالیت خود را پی گیری کنند و این امر به سازماندهی و فعال شدن مجدد هسته های مقاومت در کرانه باختری منجر خواهد شد.
جمع بندی
به رغم اصرار مقامات سیاسی رژیم صهیونیستی برای امضای توافقنامه آتش بس با جنبش حماس در نوار غزه که به منظور ایجاد آرامش در جبهه جنوبی و خلاصی از فشار اجتماعی ناشی از اسارت چند سرباز ارتش این رژیم دنبال می شود، مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی به شدت نسبت به امضای این توافقنامه آتش بس با جنبش حماس هشدار می دهند و آن را برای امنیت رژیم صهیونیستی مضر می دانند.
عمده دلایل مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی انزوای حامیان سازش، تأیید رویکرد مقاومت در افکار عمومی و فعال شدن هسته های مقاومت در کرانه باختری است. ریشه استدلال مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی در مخالفت با این توافقنامه، تقویت رویکرد مقاومتی و جایگزین شدن آن با رویکرد سازش است. مقامات امنیتی معتقدند با این توافقنامه پیروزی نگاه مقاومتی بر نگاه مذاکراتی اثبات می شود و صهیونیست ها با دست خود، کسانی را که سال ها در راستای منافع آنها به سمت سازش آمده اند به حاشیه خواهند راند./۸۴۷/ب۱۰۲/ع
منبع: تسنیم