انتشار کتابی با محوریت «قرآن در فرهنگ ملل مسلمان» به زبان روسی
به گزارش خبرگزاری رسا، کتاب «حول القرآن» اثر آیتالله محمدعلی تسخیری از سوی بنیاد مطالعات اسلامی روسیه به زبان روسی ترجمه و با همکاری مرکز علمی آموزشی «اسلامیکا»ی انستیتو شرقشناسی مسکو منتشر شده است.
متن عربی این اثر با عنوان «حول القرآن؛ مقالات و محاضرات القاها الشیخ محمدعلی التسخیری»، با گردآوری تحسین البدری و ترجمه روسی آن با عنوان «قرآن در فرهنگ ملل مسلمان» منتشر شده است.
حول القرآن، دربردارنده مجموعهای از مقالات و سخنرانیهای آیت الله محمدعلی تسخیری، مشاور عالی رهبر انقلاب در امور جهان اسلام است که در آن به تبیین مسائل کلیدی اسلام از منظر قرآن پرداخته شده است. در بخش اول این اثر به مباحث پایهای درباره قرآن همچون علوم قرآن، تاریخ قرآن، مکی و مدنی، حکمت وجود متشابه در قرآن، سلامت قرآن از تحریف، قرآن از منظر روایات اصول کافی، وحی و اعجاز و شبهات شرقشناسان و تفسیر علمی قرآن پرداخته شده است و در بخش دوم نیز ذیل عنوان «نمونههایی از تفسیر موضوعی»، مباحثی چون «فطرت هنر جاوید الهی»، حضرت ابراهیم الگوی انسان متمدن کامل، حضرت موسی منجی مستضعفان، آینده جامعه بشری، شرطهای دیالوگ، حقوق فردی و اجتماعی و روابط بینالملل آمده است.
کتاب حول القرآن در «سری قرآنی» بنیاد مطالعات اسلامی روسیه و با همکاری انستیتو شرقشناسی آکادمی علوم روسیه منتشر شده است. این اثر با ترجمه «دمیتری میکولسکی» و «فریس نوفال» از زبان عربی به روسی ترجمه و با ویراستاری علمی دمیتری میکولسکی و ویراستاری ادبی اولگا چخوا، با جلد سخت در 296 صفحه توسط انتشارات صدرای مسکو منتشر شده است. ویراستار علمی ترجمه روسی اثر، پروفسور دمیتری والنتینویچ میکولسکی، عربیدان برجسته انستیتو شرقشناسی آکادمی علوم روسیه است.
لازم به ذکر است مطالعات قرآنی یکی از پروژههای محوری بنیاد مطالعات اسلامی روسیه است و این مرکز تاکنون علاوه بر انتشار ترجمه و تفسیر کامل قرآن کریم به زبان روسی، حدود 30 عنوان اثر در موضوعات مختلف مرتبط با قرآن منتشر کرده است که از جمله آنها میتوان به آثاری چون «علوم قرآن» اثر محمدهادی معرفت، «قرآن در اسلام» اثر علامه طباطبایی، «اعجاز علمی قرآن» اثر محمدعلی رضایی اصفهانی، «قرآن و پیامبر در اشعار کلاسیک روسیه» اثر ناظم الدیراوی، «روششناسی تفسیر قرآن» اثر علیاکبر بابایی و «قرآنشناخت» اثر بهاءالدین خرمشاهی را نام برد.
همچنین پروژههای جدیدی در زمینه قرآنپژوهی با همکاری مرکز بینالمللی مطالعات اسلامی موزه مردمشناسی و قومشناسی آکادمی علوم روسیه «کُنست کامرا»(اتاق اشیاء نادر) در حال انجام است. وبسایت القرآن نیز به صورت تخصصی درباره مباحث قرآنی به زبان روسی فعال است./۸۴۷/ب۱۰۳/ع
منبع: ایکنا