راهكارهای حقوقی مقابله با اسلامهراسی در آلمان
به گزارش خبرگزاری رسا، یالچین تكین اوغلو، وکیل آلمانی در دادگاه اروپایی حقوق بشر میگوید: ما باید درباره نژادپرستی علیه مسلمان در آلمان بیشتر صحبت کنیم و بنویسیم. چرا که جرائم با انگیزه اسلامهراسی در این سالها افزایش یافته است. در این میان معمولا مسلمانانی که مورد حمله واقع میشوند، نمیدانند که باید با چه کسی تماس بگیرند و چه کاری انجام دهند. در 29 مارس سال 2017، دو زن مسلمان به دلایل نژادپرستانه در مانهایم مورد حمله قرار گرفتند. شکایت حقوقی آنها در سالگرد این اتفاق، باعث محکومیت مجرم شد. روزانه حملات مشابهی علیه مسلمانان و مهاجران در آلمان و اروپا اتفاق میافتد، خوشبختانه اغلب در حد مشاجرات کلامی است اما در برخی مواقع نیز صدمات جدی به قربانیان وارد میشود. با این حال در بیشتر مواقع قربانیان از راهکارهای قانونی برای شکایت علیه مجرمان استفاده نمیکنند. این در حالی است که قربانیان نژادپرستی در سیستم حقوقی آلمان راههای زیادی برای شکایت از مجرمان دارند.
یکی از راههای مقابله با مجرمان با انگیزه اسلامهراسی، شکایت در دادگاه کیفری است. پلیس و دادستان موظف هستند حملات لفظی و یا فیزیکی را که معمولا با آسیب جسمی شدید همراه است، پیگیری کنند. این مهم است که قربانیان بتوانند از طریق شهادت افراد، فیلم یا عکس، ادعای خود را ثابت کنند و به عنوان یک قربانی با نوشتن شکایتنامه قابل فهم و واقعی به تشریح جرم کمک کنند. مقامات پلیس متاسفانه در تعداد زیادی از موارد، پروندهها را به دلیل عدم شواهد کافی متوقف میکنند.
علاوه بر شکایت در دادگاه کیفری، روند «حفاظت از قربانیان خشونت» در سیستم حقوقی آلمان، یک راه سریع، ارزان و آسان برای حمایت قانونی از قربانیان فراهم میکند. در این پروسه به منظور حفاظت از قربانی، دادگاه مأموری را موظف میکند تا به طور مداوم با قربانی تماس بگیرد و اگر مجرم علیه قربانی عملی انجام دهد، دوباره مجازات خواهد شد. در این پروسه، معمولا دادگاه حداکثر ظرف 4 هفته یک جلسه دادرسی برگزار میکند که در آن صحبتهای قربانی و مظنون شنیده میشود. این روش در مقایسه با سایر روشهای حقوقی که ممکن است در آن یکسال تا برگزاری دادگاه طول بکشد، سریعتر است.
علاوه بر این، قربانیان جرائم اسلامهراسی میتوانند از متهم در دادگاه مدنی تقاضای پرداخت خسارت کنند. البته در این روند، قربانی مجبور است دلایل شکایت خود را اثبات کند و اگر شکایت قابل اثبات نباشد، پرونده مختومه میشود. همچنین روند شکایت در دادگاه مدنی بسیار گرانتر و طولانیتر از پروسه محافظت از قربانیان خشونت است. مبلغ جریمه برای جبران خسارت قربانیان در پروندههای مختلف نیز متفاوت است، به عنوان مثال، برای توهین 1500 یورو و در پروندههای قتل تا 50 هزار یورو و یا بیشتر به قربانیان پرداخت میشود. همچنین قربانیان میتوانند هزینه مراقبتهای پزشکی خود را نیز از مجرمان بگیرند. در این مواقع، اگر قربانی آسیب دائمی دیده باشد، میتواند برای گرفتن پول به صورت ماهانه نیز درخواست دهد.
اگرچه در بیشتر مواقع هزینههای بالا و روند طولانی در پروندههای حملات نژادپرستانه باعث آزار قربانیان میشود، اما شکایت قانونی تنها راه مقابله با حملات نژادپرستانه و ضد مسلمانان است. علاوه بر این، اگر قربانی در دادگاه موفق شود، مجرم مجبور میشود تا تمام هزینهها را پرداخت کند. از سوی دیگر اگر فردی توانایی مالی کافی نداشته باشد، امکان دریافت کمک قانونی وجود دارد. به این ترتیب هزینههای وکیل و دادگاه از سوی دولت پرداخت میشود. بنابراین قربانیان برای شکایت در زمینه جرائم اسلامهراسی و نژادپرستانه تنها کافی است با وکیل متخصصی تماس بگیرند که تجربه کافی در این زمینه را دارد./۸۴۷/ب۱۰۲/ر
منبع: رایزنی فرهنگی ایران در آلمان