برگزاری آئین رونمایی از ترجمه و تفسیر قرآن استاد انصاریان
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی معاونت صدا، همزمان با بیست و پنجمین روز ماه مبارک رمضان، آئین رونمایی از پایگاه جامع قرآنی ایرانصدا و تفسیر و ترجمه 30 جلدی قرآن کریم از استاد حسین انصاریان، یکشنبه 20 خردادماه، با حضور حمید شاهآبادی، معاون صدای رسانه ملی، آیتالله هاشم هاشمزاده هریسی، عضو مجلس خبرگان رهبری، استاد حسین انصاریان، رضا قدیمی، معاون فضای مجازی سازمان صدا و سیما، مهدی شاملو منتظر مقدم، مدیر تولید چندرسانهای و چهرههای برجسته قرآنی و دوستداران کلام وحی رونمایی شد.
حجتالاسلام حسین انصاریان در این آئین بیان کرد: کرارا در این ماه مبارک رمضان بر زبان ملکوتی اهلبیت (ع) میشنویم که خداوند مهربان به ماه رمضان کرامت، شرافت و عظمت عطا کرد. خود رمضان در عالم ملکوتش ظرفی است که پروردگار عالم با ارزشترین زمان را که یک شب است در این ظرف قرار داده است.
وی درباره عظمت شب قدر، گفت: اگر انسان بخواهد قرآن مجید را به حقیقت ببیند، بهترین راه این است که به 52 اسمی که خود پروردگار روی قرآن مجید گذاشته، مراجعه کند که هر 52 نام مبارک این کتاب را ابوالفتوح رازی، مفسر بزرگ شیعه در قرن هفتم بیان کرده که میطلبد مفسری این اسامی را تفسیر و شأن و حقایق این اسامی را برای مردم بیان کند تا قرآن کریم در حدی از طریق اسم و اسامی شناخته شود.
استاد انصاریان افزود: قرآن مجید، فضلالله و نورالله است و بر این اساس، گرچه سورهها و آیات از لحاظ الفاظ محدود است، ولی ازنظر حقیقت نامحدود است. ظاهر و باطن آن عمیق است و این بینهایت بودن قرآن را نشان میدهد. وجود مبارک حضرت ابی عبدالله الحسین بنا به نقل فخر رازی، مفسر بزرگ اهل سنت، فرمودند: تمام محتوای 113 کتاب گذشته به کتاب خدا و قرآن مجید منتقل شده است. نگاه ابی عبدالله الحسین (ع) به قرآن این است که قرآن همه وحی الهی در دوران نبوت است و این کتاب حسنات و محسنات و زیباییهای همه کتابهای آسمانی را دارد.
این قرآنپژوه با اشاره به راهاندازی پایگاه جامع قرآنی ایرانصدا، اظهار کرد: کاری که شما پایهگذاری کردید در حقیقت کاری است که اولا خداوند متعال این کار را با لغت ابلاغ و مشتقاتش بیان کرد. کار را از خود قرآن مجید انتخاب کردید و عمل میکنید. این حرکت بسیار باعظمتی است، چون در رابطه با قرآن عظیم و حکیم است .حتما خداوند متعال در شما و مدیران این معاونت، پاکی دیده که قرآن را در دستتان سپرده تا بتوانید مفاهیم قرآن را به جهانیان برسانید، البته این کار اگر هنرمندانه به مردم برسد مردم آماده پذیرفتن هستند. با نگاه حقیقتبین کارتان را نگاه کنید و لمس کنید، چون عنایت و لطف خاصی به شما شده، بنابراین با رغبت بیشتر این کار کامل و جامع را به دست ملت اسلامی بدهید.
وی درباره تفسیر 30 جلدیاش نیز گفت: با عنایت خاص پروردگار، دو صفحهای را برای تفسیر 30 جلدیام نوشته که میخواهم ابتدای آن بیاورم. البته کار تفسیر و ترجمه از من نبوده، بلکه من ابزاری در دست پروردگار عالم بودم که قلم در دستم را حرکت داد و این ترجمه و تفسیر به وجود آمد. به شدت خودم را نسبت به این موهبت الهی شرمنده میبینم .شاید خیلی هم گریه کرده باشم که من کجا و تفسیر قرآن کجا؟ پاداش این ترجمه را تقدیم روح مطهر حضرت ابی عبدالله الحسین (ع)، کردم.
این گنجینه سرمایه عظیمی است
شاهآبادی نیز در این آیین گفت: خوشحال و خرسندم از اینکه در ماه مبارک رمضان رسانه ملی در معاونت صدا، دومین خدمت ویژه قرآنی را به ساحت قرآن و به حضور مردم تقدیم کرد. با افتتاح دو رادیوی تلاوت و ترتیل، تلاش کردیم فرصتهای بیشتری را برای انس مردم با قرآن کریم فراهم کنیم. در حال حاضر رادیو قرآن این افتخار را دارد که با مجموعهای 24 ساعته، مفاهیم و مبانی قرآن را به درستی بیان کند و برای 520 هزار معلمی که در آموزش و پرورش خدمت می کنند، آموزش قرآن داشته باشد . بعد از ماه مبارک رمضان، رادیو ترتیل در اپلیکیشین ایرانصدا و سایر درگاههای اینترنتی روی صفحه نما بهکار خود ادامه میدهد.
وی ادامه داد: رسانه ملی بهعنوان بزرگترین تولیدکننده سمعی و بصری قرآن کریم در طول 40 سال گذشته افتخاراتی را آفریده و سفرهای را به نام پایگاه جامع قرآنی ایرانصدا پهن میکند. در طول دهههای گذشته، زحمات بسیاری برای تولیدات سمعی با محوریت قرآن کریم صورت گرفته که شامل دهها تلاوت منحصر بهفرد، ترجمه و
رسانه ملی بهعنوان بزرگترین تولیدکننده سمعی و بصری قرآن کریم در طول 40 سال گذشته افتخاراتی را آفریده و سفرهای را به نام پایگاه جامع قرآنی ایرانصدا پهن میکند. در طول دهههای گذشته، زحمات بسیاری برای تولیدات سمعی با محوریت قرآن کریم صورت گرفته که شامل دهها تلاوت منحصر بهفرد، ترجمه و ترتیل است. این گنجینه سرمایه عظیمی است و رادیو وظیفه دارد که درگاه انتشار را در اختیار مردم قرار دهد.
معاون صدای رسانه ملی، تاکید کرد: بالاترین سرمایه جمهوری اسلامی ایران، شخصیتهای ارزشمند قرآنی است که به برکت نظام اسلامی تربیت شده و حرکتهای قرآنی که صورت گرفته این شخصیتها را معرفی میکند.
شاهآبادی افزود: اگر رادیو در موضوع قرآن حرفی برای گفتن دارد و بین رسانههای دیگر، قدرت عرضاندام دارد همه اینها به خاطر این است که کشور ما مهد علمایی است که در محضر قرآن کریم تربیت یافته و خدمت کردهاند. ما صاحب سرمایههایی همچون جوادی آملی و استاد حسین انصاریان هستیم که همه عمرشان را در خدمت قرآن گذاشتهاند و این از وظایف رادیو است که این داشته عظیم و سرمایه را پاس بدارد و عرضه کند.
وی با بیان اینکه تولیدات قرآنی در این چند دهه قابل مقایسه با گذشته نیست، تصریح کرد: رادیو با پشتوانه این تولیدات و سرمایههای عظیم تلاش میکند تا سبک زندگی قرآنی را برای شهروندان ترویج کند. خواه ناخواه ما در هجمه زندگی غربی هستیم و جوانان ما دفاعی جز ارائه الگوهای قرآنی ندارند. رادیو باید سرمایهها را تبدیل به نسخهای قابل بهرهبرداری در زندگی مردم کند.
معاون صدای رسانه ملی گفت: اگر میخواهیم در کشور به سبک زندگی ایرانی – اسلامی زندگی کنیم، باید از لحظه لحظه عمرمان استفاده کنیم واین فرصت را همکارانمان در رادیو فراهم کنند تا مردم از لحظات خود برای شنیدن کلام وحی و معارف قرآنی بهره ببرند. یکی از ویژگیهای پایگاه قرآنی ایرانصدا، مرجعیت افکار عمومی است. صحت ترجمه و تفسیری که ارائه میشود باید برای مخاطبان رادیو اطمینانآور باشد تا بهعنوان سند افتخار ارائه شود.
در بخش پایانی این آئین از برخی نخبگان قرآنی کشور همچون حمیدرضا مستفید، شهریار پرهیزگار، محمدحسین سعیدیان، سید مهدی سیف، عباس امامجمعه، حسین کرمی، بهروز یاری گل و محمد رضا پور زرگری، تجلیل شد.
پایگاه جامع قرآنی ایرانصدا به نشانی www.guran.iranseda.ir به تهیهکنندگی مسعودرضا خالقی و صدای فاخر سه استاد رادیویی رضا خضرائی، سعید بارانی و سعید توکلی با نظارت خانم قاسمآبادی تهیه و تولید شده است/۹۲۵/ د ۱۰۳/ش.