۰۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۸
کد خبر: ۵۶۶۱۵۵
در کتاب خصائص ام المومنین» می‌خوانیم؛

۱۶۰ ویژگی خدیجه کبری از دیدگاه بزرگان شیعه و سنی

حجت الاسلام حسین تهرانی در کتاب «خصائص ام‌المؤمنین خدیجه الکبری» به شرح ۱۶۰ ویژگی حضرت خدیجه کبری از دیدگاه بزرگان شیعه و سنی پرداخته است.
حضرت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا،به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، انتشارات طوبی محبت؛ کتاب «خصائص ام‌المؤمنین؛ خدیجه الکبری» را به قلم  حجت الاسلام حسین تهرانی منتشر کرد.

در تاریخ پر فراز و نشیب اسلام؛ کمتر بانویی در جامعه زنان همچون حضرت خدیجه، همسر بزرگوار رسول خدا درخشیده است و بهره‌مندی از صفات عالی انسانی و رفتار برخاسته از بینش متعالی او چنان شخصیتی از وی ساخته که تا سال‌ها پس از رحلت جانسوزش؛ هرگاه پیامبر اکرم(ص) نام او را می‌شنید، اشک بر گونه‌های مبارکش جاری می‌گشت و از او به بزرگی یاد می‌نمود؛ از این رو نگارنده هدف از نگارش این کتاب را این گونه شرح داده است:

در این نوشتار برآنیم که بررسی شخصیت آن بانوی با فضیلت بپردازیم که ویژگی‌های وی همانند ایمان و اعتقاد راسخ، نجابت و پاکدامنی، حق‌جویی و حق‌پذیریی، ایثار و فداکاری، حسن رفتار با همسر، راستی و درستی و مقاومت و صبوری از او شخصیت ممتازی ساخته است که وی را به عنوان الگوهای کمال و جمال انسانی برای همه مسلمان‌ها به ویژه بانوان حق طلب مطرح می‌سازد؛ ویژگی‌های والایی که سبب شرافت مقام و کسب امتیازات منحصر به فرد آن بانو گردید.

 از این قلم رو بیان از وصف شخصیت، عظمت و جلالت شأن ام‌المؤمنین حضرت خدیجه کبری عاجز و ناتوان است و باید گفت غیر از حضرات اهل بیت و طهارت کسی نمی‌تواند آن حضرت را آن گونه که بوده‌اند توصیف نماید. لذا در این مجموعه، برآن شدیم که با بهره‌وری از آیات و روایت معتبر در منابع شیعه و سنی اشاره به 160 ویژگی از خصوصیات حضرت خدیجه کبری نموده و در حد توان، فضائل آن حضرت را بازگو کنیم.

 نویسنده در این کتاب به ۱۶۰ ویژگی منحصر به فرد حضرت خدیجه کبری همچون: دریافت از سلام خداوند، مباهات خداوند حضرت خدیجه(س)،حسن رفتار با همسر، جلب رضایت همسر، وزیر صداقت، خشنودی خدیجه سرچشمه خیر فراوان، حضرت خدیجه مهتر بانوان امت، بانوی برگزیده، بانویی با اخلاص، حضرت خدیجه بانوی محجبه؛ الگوی کارایی حجاب، سمبل عزت و آزادگی،  مادر توحیدگران، مادر فضیلت‌ها، مادر بهترین بانوان، مادر مملوکه پروردگار، پرورش فرزندان صالح؛ ملکه جمال و کمال و حضرت خدیجه از دیدگاه بزرگان شیعه و سنی اشاره کرد.

 حضرت خدیجه نه تنها در زمان ظهور اسلام، بلکه قبل از آن هم مسأله حجاب را به طور کامل رعایت می‌کرد و خود را معرض دید نامحرمان قرار نمی‌داد؛ از این رو در عصر جاهلیت، آن حضرت ملقب به «طاهر» شد؛ از این رو نویسنده  در زیر عنوان  "حضرت خدیجه الگوی کارایی حجاب" چنین آورده است:

بعد از بعثت پیامبر اکرم(ص)،  نیز مانند گذشته این سیره و روش را ادامه داد و به سفارش و توصیه پروردگار که خطاب به همسران پیامبر فرمود: «زن‌ها در خانه‌هایشان بمانند»، عمل کرد و حتی وقتی رسول خدا (س) حسب دستور پروردگار مأموریت یافت که چهل روز از حضرت خدیجه(س) فاصله گیرد و به عبادت پردازد؛ در این مدت نیز در خانه ماند و تخلف از امر پروردگار و پیامبر اکرم(ص) نکرد و پس از اتمام چهل روز، وقتی پیامبر اکرم(ص) به خانه مراجعت کرد و در خانه را به صدا درآورد حضرت خدیجه عرضه داشت:‌ «کوبنده در کیست؟ کسی جز حضرت محمد (ص) حق ندارد در این خانه را بزند! رسول خدا فرمود: «ای خدیجه! در را بگشا که محمد آمده است!»

بنابراین حضرت خدیجه در طول مدت عمر خود، مسأله حجاب و پوشش خود را در برابر نامحرم به خوبی رعایت کرد. از این رو؛ بانوان جامعه ما در رابطه با مسأله حجاب لازم است این درس را از زندگی نورانی آن حضرت بگیرد و حضرت خدیجه را الگوی خویش در همه ابعاد، به ویژه در مورد موضوع حجاب قرار دهند.

حضرت خدیجه از همان روزهای آغازین بعثت و دعوت آسمانی پیامبر اکرم(ص) با پیشگامی در برگزاری  نماز و انفاق و با شناخت مقام والای امیرمؤمنان دل در گرو مهر او نهاد و با رهنمود و پیشنهاد  پیامبر(ص) با امیرمؤمنان به عنوان  جانشین راستین پیامبر ختمی مرتبت بیعت نمود؛ با اینکه در آن زمان مکلف به این امر نشده بود و این یکی از مناقب حضرت خدیجه کبری(س) به شمار می‌آید؛ از این رو نگارنده  در این باره چنین آورده است:

حضرت خدیجه در حمایت از اسلام و آینده مسلمین، در ردیف امیرمؤمنان و هماهنگ با او  به درجات  کمال ایمان  اعتراف کرده  و این یکی دیگر  از ویژگی‌های حضرت خدیجه می‌باشد  که ولایت حضرت علی(ع) را پذیرفت؛ همان کسی که پرورش یافته در خانه حضرت طاهره و نور چشم آن حضرت است. حضرت خدیجه مربی او بوده؛  فرزندان گرامی‌شان که جانشینان واقعی پیامبر اکرم(ص) می‌باشند که با وجود ایشان، دین اسلام و راه پیامبر(ص) از انحراف و کجی حفظ می شود و دشمنان دین و قران مأیوس و سرشکسته می‌گردند و آینده مسلمین با داشتن اولی الامر به خطر نخواهد افتاد.

انتشارات طوبای محبت، جلد اول کتاب «خصائص ام‌المؤمنین خدیجه الکبری»  را با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه، در ۷۱۲ صفحه به قیمت  ۷۳۰۰۰ تومان منتشر کرده است و علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه این کتاب به آدرس قم، بلوار سمیه، خیابان عباس آباد،  پلاک ۱۱۲ مراجعه و یا با شماره تلفن‌های ۰۲۳۷۷۴۰۰۶۶ تماس حاصل کنند./۹۹۸/پ ۲۰۲/ش

 

 

 

 

ارسال نظرات