زمان درو کردن کاشته های مقاومت
به گزارش خبرگزاری رسا، «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزبالله به مناسبت چهلمین سالگرد تأسیس حوزه علمیه «امام منتظر» در بعلبک، بیان داشت «امروز و در سال 2018 باید ثمره کاشتههای خود از سال 1982 (سال تأسیس حزبالله) را درو کنیم و مهمترین دستاورها همان حمایت از مقاومت و حفظ آن است.» در این جملات سید مقاومت به کاشته های محور مقاومت اشاره می کند. کاشته های محور مقاومت موضوعی است که بایستی به آن توجه داشت. این کاشته ها چیست که اینک زمان درو کردن آن فرا رسیده است؟ برخی از این کاشته ها را می توان حمایت از مقاومت، ایمان به مردم، و مبارزه با رژیم اشغالگر صهیونیستی عنوان کرد.
نخست؛ حمایت از مقاومت و حفظ آن
مهمترین برداشتی که سید حسن نصرالله بیان می کند اینک تبدیل به دستاورد برای محور مقاومت شده است همین حمایت از مقاومت و حفظ آن است. نگاهی به تقویم سال های بعد از 2014 نشان دهنده توطئه ای است که علیه محور مقاومت در منطقه روی داد. این توطئه که به سرکردگی عربستان سعودی، اردن، و برخی دیگر از کشورهای عربی صورت گرفت به دنبال ایجاد انشقاق در محور مقاومت برای از بین بردن ساختار و بافتار این محور بود. کشورهای خصم در هر کشوری که محور مقاومت در آن نفوذ معنوی خود را گسترانده بود تلاش می کردند تا آن را دستخوش تغییرات ساختاری و ایجاد خشونت و آشوب کنند. عراق، سوریه، لبنان، یمن از جمله کشورهایی بودند که معاندان تلاش می کردند تا با استفاده از حربه های مختلف خود آن ها را دچار فروپاشی کنند.
اما درایت و هوشمندی نخبگان محور مقاومت آن ها را در رسیدن به نیات خود ناکام گذارد. محور مقاومت مجددا تمامیت ارضی سرزمین های خود را به دست گرفت و همین موضوع سبب شد تا بسیاری از کشورهای جهان که تا دیروز سخن از رفتن نخبگان اجرایی آن می کردند، اینک به مشروعیت نظام های سیاسی که در کشورهای سوریه و عراق وجود دارد، اذعان کنند. اگر هزینه بسیار زیادی بر این محور بار شد، اما ثمره آن انسجام و تقویت ساختار فرهنگی و مقاومت موجود در این محور بوده است.
دوم؛ تمرکز بر رویارویی یا اسرائیل به عنوان امری اجتناب ناپذیر
بعد از خاتمه مناقشات در سوریه و متعاقبا شروع یک پرونده جدید توسط آمریکایی ها علیه محور مقاومت با اعلام قدس شریف به پایتختی رژیم اشغال گر قدس بود که دبیر کل حزب الله بیان داشت که محور مقاومت پس از دستاوردهای اخیر در رویارویی با داعش اکنون زمان کافی پیدا کرده که به درگیری با اسرائیل متمرکز شود. این جمله سیدحسن نصرالله نشان می دهد که محور مقاومت همچون گذشته نوک پیکان دشمنی با اسلام و اندیشه اسلامی را به درستی فهمیده و هر گونه زاویه ای با این نگاه، انحراف در مسیر روشنگری اسلامی تلقی می شود.
پیشتر نیز بارها توسط نخبگان معنوی محور مقاومت از جمله رهبر انقلاب گفته شده بود که در صورتی که آمریکایی ها از ماجراهای سوریه و عراق رهایی یابند، به دنبال ایجاد پرونده های جدید علیه محور مقاومت خواهند بود و به همین واسطه تلاش می کنند آشوبی جدید در منطقه در افکنند. تمرکز بر رویارویی با اسرائیل به عنوان یکی دیگر از میوه هایی است که محور مقاومت می بایستی بر آن تمرکز کند تا مسئله اصلی جهان اسلام یعنی فلسطین به نتیجه منتهی شود. اتفاقاتی که در یک ماه گذشته خصوصا در زمینه سقوط بالگرد صهیونیست ها توسط سوری ها افتاد یک زنگ هشدار محور مقاومت به رژیم صهیونیستی بود که از دید محور مقاومت رژیم اشغالگر قدس، بی تردید رفتنی است و اندیشه حذف این رژیم از ذهن دور نخواهد شد.
مبارزه با رژیم صهیونیستی را می توان بزرگترین ثمره ای عنوان کرد که مقاومت در پی رسیدن به آن بوده است. اینک عنوان «مبارزه برای نابودی» برای ملت های عربی نه تنها توام با ترس و وحشت نیست، بلکه دارای بار ارزشی مثبتی در کشورهای عربی نیز محسوب می شود. ارزش مبارزه با رژیم صهیونیستی را محور مقاومت به گفتمان مبارزه جهان اسلام و ملت های اسلامی اضافه کرده است. اینکه برخی کشورها و ملت ها به راحتی سخن از تحریم اسرائیل و کالاهای آن به میان می آورند، موضوعی نیست که مربوط به گذشته دور باشد. موضوعی است که محور مقاومت آن را به ادبیات مبارزه با این رژیم اضافه کرده است.
سوم؛ ایمان به مردم و ملت های مقاومت
یکی دیگر از ثمرات محور مقاومت این بوده است که ایمان به مردم را تقویت کرده است. سید حسن نصرالله در کوران نبرد با داعش که بسیاری از سرزمین های مقاومت تحت انقیاد آن بود، بیان داشت «به ملتهایمان و امتهایمان اعتماد و اطمینان داریم، حال دردها و فجایع به هر حدی برسد، این امت فلسطین را رها نخواهد کرد. در لبنان تمامی حسابها و کتابهایشان در سال 1982 به باد رفت الان این گونه با خود فکر میکنند منطقه که با جنگ و فتنه مواجه است، ملتها و رهبران آن بدون قدرت و آسیب دیده خارج خواهند شد و در توجهات آنها رویارویی با اسرائیل قرار نخواهد داشت. آنها دچار توهم شدهاند و محور مقاومت از این جنگ جهانی پیروز و مستحکمتر بیرون خواهد آمد. از ملتهای منطقه، جنبشهایی خارج خواهد شد که در آن، اولویت در اندیشه و رسانه و احساسات به فلسطین و آزادسازی قدس داده خواهد شد.» اینک که نزدیک به یک سال و اندی از آن سخنان می گذرد، تفسیر عینی سخنان سید مقاومت را می توان در صحنه عمل سیاسی و عملیات سیاسی به خوبی مشاهده کرد. داعش از سوریه و عراق رخت بسته، گروه های مختلف سیاسی به این نتیجه رسیده اند که نظام سیاسی سوریه با قوت و توان در حال تداوم موقعیت خود در صحنه سیاسی سوریه است و عراق کنفرانس بازسازی تشکیل می دهد و به اندیشه بازسازی و تقویت جایگاه خود در صحنه بین المللی است.
همانطور که سید مقاومت بیان می کند، این دستاوردها به واقع میوه ملت ها و امت ها است. بی شک جنگ جهانی که علیه محور مقاومت در گرفته بود و جاذبه ای داشت که شهروندان نزدیک به 100 کشور دنیا را در کشورهای سوریه و عراق جمع کرده بود، به شکست انجامید و این را می توان نتیجه کار عینی و تفکر انقلابی دانست که جوانان مقاومت به آن رسیده بودند./۹۶۹//۱۰۲/خ
منبع: فارس