۱۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۰
کد خبر: ۵۵۳۷۰۷
حجت الاسلام اژه ای مطرح کرد؛

از کاهش بودجه دستگاه قضا تا آخرین وضعیت مدیران دو تابعیتی

سخنگوی قوه قضاییه پیرامون موضوعاتی از قبیل آخرین وضعیت پرونده قطار تبریز، کاهش بودجه قوه قضائیه، تشویق قضات شایسته و آخرین وضعیت مدیران دوتابعیتی توضیحاتی را ارائه داد.
حجت الاسلام اژه ای

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضائیه در یکصدوبیست و چهارمین نشست خبری خود که عصر امروز یکشنبه برگزار شد ضمن گرامیداشت فرارسیدن دهه فجر و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی به پرسش های خبرنگاران پاسخ داد.

حجت الاسلام اژه ای در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی براینکه آخرین وضعیت پرونده شرکت تعاونی شهرداری منطقه 18 تهران چیست، گفت: این پرونده تقریبا در مراحل نهایی است و حدود یک تا دو هفته دیگر کیفر خواست صادر می شود. از مردم می خواهم زمانی که قصد انجام معامله دارند به شرایط توجه کنند. بسیاری از افرادی که عضو تعاونی نیستند و سهم خریداری می کنند باید بیشتر توجه کنند، گاهی یک عضو اجازه فروش سهم ندارد و یا اینکه باید با اجازه تعاونی این کار را انجام دهد.

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی براینکه با توجه به هشدار رییس دستگاه قضا به قضات متخلف، قوه قضائیه در این رابطه چه برنامه ای دارد، اظهار داشت: انسان باید در کنار افرادی که قصد دارد تنبیهشان کند به تشویق افراد زحمتکش نیز بپردازد، بسیاری از قضات از زمان شخصی و زندگی خویش ایثار می کنند و در زمان غیر اداری مشغول کار هستند و یا اینکه در نحوه کار خویش دقیق هستند. امروز دادسرای انتظامی قضات افرادی که خدمات شایسته و افرادی که بیش از حد وظیفه خود کار می کنند را شناسایی کرده و به تناسب این افراد شامل تشویق مادی و اغلب غیر مادی می شوند.

وی افزود: امروز معاونت فرهنگی قوه قضائیه قضات را رصد کرده و بنا بر پیشنهاد آنان قضات تشویق می‌شوند. افرادی که فریب شیطان را خوردند باید مجازات شوند. من معتقد هستم کافی نیست که دنبال گناه نرویم بلکه باید توجه ذاشته باشیم که گناه را به سمت ما می آورند و باید در این زمینه نیز تقوا و مراقبت بیشتر داشته باشیم.

معاون اول دستگاه قضا در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی براینکه رییس سازمان محیط زیست مطرح کرده که مافیای خودرو درکشور وجود دارد و مدعی است که قدرت رییس جمهور حتی به آنان نمی‌رسد، وزیر بهداشت نیز اشاره داشت که بیشتر تصادفات به دلیل کیفیت نامناسب خودرو ها هستند. آیا قدرت قوه قضائیه به این مافیا می رسد یا خیر، گفت: هرمدیری اکه قصد دارد مطلبی بیان کند باید با مستندات آن را ارائه دهد، اینکه یک معاون رییس جمهور بگوید یک مافیا داریم کار صحیحی نیست و فکر نمی کنم رییس جمهور معتقد باشد که چنین مافیایی وجود  دارد.

وی افزود: اگر چنین موضوعی وجود دارد باید توجه شود این خودرو از کجا وارد می شود؟ مسؤولان در این زمینه چگونه عمل می کنند. اگر مستنداتی در این زمینه وجود داشته باشد درخواست داریم برای قوه قضائیه ارسال شود.

حجت الاسلام اژه ای در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی براینکه در مورد مسائلی که علیه قوه قضائیه مطرح می شود آیا نیاز نیست که یک نهاد دیگر به آن رسیدگی کند، گفت: باید مشخص شود که کدام نهاد می تواند این کار را انجام دهد، در تمام دنیا این چنین است که دستگاه قضا به این موارد رسیدگی می کند، در دستگاه قضا سازوکار اینچنین مسائل پیش بینی شده است. به طور مثال اگر علیه یک قاضی شکایت شود براساس قوانین موجود و براساس یک سازوکار مشخص کار دنبال می شود.

معاون اول دستگاه قضا در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی براینکه در اغتشاشات اخیر شخص یا گروهی به عنوان عامل اصلی شناسایی شده است یا خیر و یا اینکه مشخص شده است گروهی نقش زیادی در این قضایا داشته است، گفت: عاملی که به طور مثال در تمام شهرستان ها نقش داشته باشد شناسایی نشده است. اما اگر منظور شما این است که برخی سخنانی مطرح کرده اند که به این مساله دامن زده باشد، وجود دارد. 

حجت الاسلام اژه ای در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه انتقادات زیادی وجود دارد مبنی بر این که زندانیان مورد آزار و اذیت قرار می گیرند، حتی بیان شده قوه قضائیه اجازه نظارت به دستگاه های نظارتی نمی دهد. به نظر شما بهتر نیست که مجلس به عنوان ناظر وارد عمل شود، گفت: عمدتا این موارد از سوی ضد انقلاب مطرح می شود و یا اینکه خود زندانی این مسائل را مطرح می‌کند، اینکه یک یا چند نفر تخلف انجام می دهد متفاوت است با اینکه گفته شود ابهاماتی وجود دارد، امروز به طور کلی خدماتی که جمهوری اسلامی به زندانیان می دهد در دیگر کشورها وجود ندارد.

وی تصریح کرد: امکان تماس یا مرخصی به زندانیان، تسهیلاتی مبنی بر آزادی مشروط و تخفیف، به اندازه کشور ما در دیگر کشورها وجود ندارد و کمتر جایی است که به این میزان آزادی مشروط، عفو و مرخصی داشته باشند. انصاف این این است که موارد خوب را هم بگوییم. امروز وظایف دولت و قوه قضائیه مشخص است و در کار یکدیگر نمی توان دخالت کرد، قانون مشخص و معین است و کار در چارچوب قوانین درحال انجام است.

حجت الاسلام اژه ای در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی براینکه آخرین وضعیت پرونده قطار تهران تبریز چیست، گفت: تعدادی مجروح و کشته در این حادثه داشتیم. پرونده در حال رسیدگی است و هنوز به صدور کیفرخواست منجر نشده است.

معاون اول دستگاه قضا در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی براینکه مجلس در حال بررسی مصوبه ای است که به نهادهای خارجی اجازه می دهد  پرونده های قضایی را ملاحظه کنند، نظر شما در این زمینه چیست، گفت: این مصوبه هنوز تصویب نشده است و اگر تصویب شود آن زمان می توان درباره آن اظهار نظر کرد.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی براینکه اطرافیان احمدی نژاد بیان داشتند که دادگاه اقای بقایی علنی برگزار می شود و چنین نشده است، آیا چنین خبری صحیح است و آیا شما در این مساله اقدامی انجام داده اید، گفت: از سوی قاضی چنین مساله ای مطرح نشده است و ما مسؤول ادعای دیگران نیستیم.

معاون اول دستگاه قضا در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی براینکه وزیر خارجه امریکا ادعا داشته باقر نمازی آزاد شده است، علت آزادی او چیست و اینکه گفته شده قرار است دائمی آزاد شود صحیح است؟ گفت: وی آزاد نشده است، او مانند بسیاری از زندانیان به مرخصی رفته است و تقاضا کردند که با توجه به نیاز او به پزشک مدت زمان مرخص او 3 روز دیگر تمدید شد و فکر می کنم دیروز  این مرخصی تمام شده است.

حجت الاسلام اژه ای در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا علیه نزدیکان مدیران دولت سابق پرونده تشکیل شده است با توجه به اینکه شما پیش بینی برخی ناآرامی ها در ماه های انتهایی سال را داشتید، گفت: در دی ماه برخی اغتشاشات اتفاق افتاد و برخی دستگیر شدند و برخی نیز امکان دستگیری آنان نبود و ممکن است در این چند روز دستگیر شده باشند و حتی ممکن است برخی در آن روزها دستگیر شده باشند که ربطی به اغتشاشات نداشته باشند.

صدور 120 کیفرخواست در تهران برای دستگیرشدگان اغتشاشگر
وی افزود: تا زمانی که این موارد پایان نپذیرد و پرونده ها تکمیل شود نمی توان به طور قطع اظهار نظر کرد. حدود ۲۴۶ نفر بازداشت هستند و البته ممکن است برخی به طور مستقیم ارتباط با اغتشاشات نداشته باشند. در تهران حدود 120 کیفرخواست صادر شده است و در شهرستان ها نیز کیفرخواست ها در حال صدور است.

معاون اول دستگاه قضا در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی براینکه در جریان نه به حجاب اجباری چند نفر بازداشت شده اند و جزئیات این پرونده چیست، گفت: برخی از این افراد از موضوع آگاهی نداشتند و تصور می کردند یک کار فردی است. قرار برای این افراد سنگین نبوده و سخت گیری برایشان انجام نمی شود. یک دسته هستند با مصرف برخی از مواد صنعتی دست به چنین رفتارهایی می زنند، برخی نیز به طور هدایت شده و هدایتگر هستند.

وی افزود: برای برخی مشخص است که حجاب قانونی و شرعی است و با یک کار تشکیلاتی و حساب شده و نوعا از بیرون از کشور دست به چنین اقداماتی می زنند و اگر ثابت شود این افراد عضو تشکیلات هستند به تناسب جرم و سازمان یافتگی اقداماتشان علیه آنان پرونده تشکیل می شود. خانواده ها باید بیشتر مراقب فرزندان خود باشند.

حجت الاسلام اژه ای در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی براینکه جمهوری اسلامی در مبارزه با فساد در چه جایگاهی قرار دارد، ابراز داشت: اعتقاد داریم حتی مقدار کمی از فساد نیز نباید وجود داشته باشد، تمام تلاش خود را انجام می دهیم که نه تنها مبالغی که از کشور خارج شده است به کشور بازگردد بلکه مجازات متخلفان نیز انجام شود. درباره پرونده مه آفرید تمامی مطالبات وصول شد و 700 میلیارد جریمه نیز دریافت شده است.

بدهی بابک زنجانی حدود دومیلیار یورو است
وی تصریح کرد:در مورد پرونده بابک زنجانی نیز یک میلیارد و ۴۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار  هزار یورو باید بابت نفت به شرکت نفت می داد که نداد، یک میلیارد و دویست میلیون یورو نیز در خارج از کشور به او داده بودند که به پیمانکاران دهد که نداد و البته از این مبلغ 650 میلیون یورو را نیز پرداخت کرده است. بابک زنجانی یک دکل در خارج از کشور داشت که 79 میلیون و پانصد هزار دلار ارزش آن بود که به دولت داد.

معاون اول دستگاه قضا  ادامه داد: مجموع بدهی او  دو میلیارد و ششصد و شصت میلیون یورو است که  650 میلیون یورو را داد و 79 میلیون یورو ارزش دکلش بوده و و حدود ششصدو و خورده ای میلیون یورو نفت را به شرکتی فروخته که در حال باز پس گیری پول آن هستیم. حدود هزار و ششصد و پنجاه میلیون تومان هم اموالش شناسایی شده و قیمت گذاری شده است که مصادره شده است.

وی اظهار داشت: آنچه در حکم آمده مابقی مبلغی است که بدهی دارد و کمتر از دومیلیارد یورو است. نهایت تلاش شده است که مبالغ بازگردد. در مورد دیگر پرونده ها مانند پرونده دکل نفتی شش جلسه تشکیل شده است که درحال رسیدگی است.

معاون اول دستگاه قضا در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی براینکه برخی از نمایندگان بیان داشتند که هنوز مدیر دوتابعیتی داریم و نظر شما در این رابطه چیست، گفت: دادستان کل کشور پیگیر این موضوع هستند، ما امروز اطلاع نداریم که فرد دوتابعیتی در دستگاه ها حضور دارند یا خیر. در یک زمان 63 نفر مدیر دوتابعیتی گزارش شد و سه نفر از آنان ثابت شد و کنارگذاشته شدند و مابقی هنوز اثبات نشده است. امروز برای دستگاه ها  شخصی وجود ندارد که دوتابعتی باشد.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی براینکه براساس گزارشات سهم آلودگی خودروهای شخصی فقط 3 درصد است و بیشتر این آلودگی مربوط به اتوبوس ها و کامیون ها است ولی شورای شهر هزینه سنگینی برای ورود خودروهای شخصی به طرح ترافیک تصویب کرده است که بسیاری از مردم به آن اعتراض دارند. دستگاه قضا قصد ورود در این پرونده را دارد یا خیر، گفت: در موضوعات تخصصی قوه قضائیه نمی تواند ورود کند اما در جلسات مربوطه مسؤولان قوه قضائیه شرکت می کنند و اگر موضوع اثبات شود دستگاه قضا وارد عمل می شود و تا زمان اینکه موضوع اختلافی است دستگاه قضا نمی تواند کاری بکند.

معاون اول دستگاه قضا در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی براینکه شورای شهر بیان کرده که پل های که در تهران مابین ساختمان ها وجود دارند قراردادشان براساس رانت صورت گرفته است و نظر شما در این رابطه چیست، گفت: بنده در این موضوع اطلاعی ندارم.

حجت الاسلام اژه ای در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی براینکه هفتم دی ماه سال گذشته دبیر یکی از بانک ها بازنشسته شده و یک میلیارد پاداش گرفت و فردای آن روز به کار بازگشته آیا این موضوع خلاف نیست، گفت: در این رابطه اطلاعی ندارم.

معاون اول دستگاه قضا در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی براینکه آخرین وضعیت پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه و شرکت هایی که در این پرونده پول هایی را دادند چیست، گفت: از یک یا دو شرکت گزارش تخلف داریم و الان اطلاع دقیق ندارم، در مورد وصول مطالبات بانک ها بنده خبر ندارم و از بازپرس گزارش داریم که بدهکاران زمان می خواهند که بدهی را پرداخت کنند. افرادی که مدعی هستند بدهکاران بدهی خود را پرداخت نمی کنند باید در دادگاه حاضر شوند و بیان کنند که برخی معوقات خود را نمی دهند.

حجت الاسلام اژه ای در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی براینکه  دادستان کل مدعی است که وزارت اطلاعات اسامی مدیران دوتابعتی را به قوه قضائیه نمی دهد، علت این موضوع چیست. همچنین مهران مدیری شب گذشته در یک برنامه زنده گفته که اصلا نمی توان درباره قوه قضائیه حرف زد، نظر شما در این مورد چیست، اظهار داشت: این همه هجمه سخنان علیه دستگاه قضا که می زنند پس چیست.

وی در پاسخ به سوال اول این خبرنگار، گفت: وزارت اطلاعات در همه موارد ضابط قوه قضائیه نیست، در برخی موارد چنین است و باید اقدام کند و در برخی از موارد ضابط نیست، اینکه بیان می شود رابطه وزارت اطلاعات و قوه قضائیه سرد است صحیح نیست. درمورد دوتابعیتی ها یک بحث اختلافی داریم که دوتابعیتی هستند یا نه و اینکه شاغل هستند یا خیر، فکر نمی کنم فرد دوتابعیتی باشد و شاغل باشد که وزارت اطلاعات به ما نگوید.

حجت الاسلام اژه ای در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی براینکه دادستان از مردم خواستند که اگر دیدند به منابع طبیعی صدماتی وارد می شود بیان کنند تا به آن رسیدگی شود. برنامه قوه قضائیه برای حمایت های قانونی از مردمی که چنین گزارشاتی را می دهند چیست، گفت: در قانون تا حدودی پیش بینی شده از افرادی که خبر تخلف و شهادت می دهند چگونه حمایت شود.

وی افزود: از مردمی که از ابتدای انقلاب همت کردند و بسیاری از توطئه ها و ترورها و انفجارها خنثی شده است درخواست می کنم از بیان این مطالب دریغ نکنند. البته باید دقت لازم انجام شود و توهین و بی احترامی در این موارد انجام نشود.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی براینکه دلایل رد صلاحیت 28 نفر از کاندیداهای کانون وکالت قوه قضائیه چیست، گفت: علت فقط تخلف و داشتن جرم نیست، بلکه یک مرجع صلاحیت افراد را بررسی می کند.

وی خاطرنشان کرد: احراز صلاحیت با احراز عدم صلاحیت متفاوت است، به طور مثال فردی که می خواهد پیش نماز شود باید عدالتش احراز شود، به طور مثال در سفر وارد یک مسجد می شویم و می بینیم که یک روحانی یا یک غیر روحانی در حال اقامه نماز است و نمی توانیم همینجوری به او اقتدا کنیم. این بدان معنا نیست که او فسقی را انجام داده است اما در جایی که یک روحانی در یک مسجد حضور دارد و مردم بسیاری به او اقتدا می کنند می توان به او اعتماد کرد.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی براینکه شهردار تهران در روزهای گذشته خبر از وجود تخلف بزرگ مالی را در شهرداری داده و گزارش پانصد صفحه ای را به شورای شهر ارائه داده آیا نباید از این دست موارد به دستگاه قضا ارجاع شود، گفت: اگر یک فسادی اتفاق افتاده باشد حتما باید شهردار و شورای شهر پرونده را  به قوه قضائیه ارسال کنند.

کاهش بودجه قوه قضائیه سبب انجام نشدن وظایف دستگاه قضا می شود
معاون اول دستگاه قضا در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره اظهار نظر رییس کمیسیون بررسی بودجه  در زمینه این که بودجه سال آینده قوه قضائیه کاهش چشمگیر دارد و مسؤولان قوه قضائیه اشاره داشته اند که با این بودجه شاهد کنارگذاشتن 650 قاضی با سابقه خواهند بود، نظر شما در این زمینه چیست، گفت: به صراحت  می گویم تکالیفی که خود مجلس برعهده قوه قضائیه گذاشته است با تحقق این بودجه انجام نخواهد شد.

وی اظهار داشت: ما به 23 هزار میلیاد تومان بودجه برای انجام تکالیف نیاز داریم، در برنامه ششم این تصویب شد که بودجه قوه قضائیه 2.9 درصد از بودجه عمومی کشور باشد. متاسفانه در لایحه دولت این مبلغ پایین تر درنظر گرفته است، به روایتی 2.2 و 2.6 در نظر گرفتند و با تلاشهایی که شد حدود هشتصد میلیاد تومان افزایش یافت که البته با افزایش این میزان با 2.9 هنوز فاصله داریم.

وی افزود: ما نمی دانیم که آن میزان که درآمد پیش بینی شده تا چه میزان محقق می شود. در فصل سوم امسال نزدیک بود در پرداخت بودجه دچار مشکل شویم. در یکی دوسال اخیر شاهد یک اتفاق جدید هستیم که خزانه هزینه های تصویب شده را نیز پرداخت نمی کرد. 

سخنگوی قوه قضاییه  ادامه داد: در قانون پیش بینی شده درآمدهای سازمان ثبت 100 درصد به قوه پرداخت شود که برای سال آینده اجازه این کار را ندادند. ما گله مند نیستیم ولی حقیقتا اگر بخواهیم تکالیف خود را انجام دهیم با این میزان بودجه نمی توانیم.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه خبر تبرئه شدن مربی صوت و لحن صحت دارد یا خیر، گفت: بله تقریبا تبرئه شده است، بنده در نشستی که با دانشجویان داشتم به طور کامل موضوع را توضیح دادم.

حجت الاسلام اژه ای در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی براینکه در رابطه با نوسانات ارز آیا اقدامی در قوه قضائیه صورت گرفته است یا خیر، گفت: مجتمعی ایجاد شده برای مسائل پولی و بانکی، به اطلاعات خود اکتفا نمی کنیم و برای این افراد کلاس های آموزشی درنظر گرفته شده است. شش نفر در این رابطه بازداشت شدند که البته الان اطلاع دقیق درباره پرونده این افراد ندارم./811/پ۲۰۰/ق

ارسال نظرات