۱۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۰
کد خبر: ۵۵۳۲۵۱

نگاهی به نشست‌های دینی دانشگاه «مونستر» آلمان

دانشگاه «مونستر» آلمان اخیرا میزبان سلسله سخنرانی و نشست‌هایی دینی بود که با حضور کارشناسان و سیاستمداران بین‌المللی برگزار شد.
دانشگاه «مونستر» آلمان

به گزارش خبرگزاری رسا، دانشگاه مونستر اخیرا میزبان سلسله سخنرانی‌ و نشست‌هایی با عنوان «دین و محیط زیست» بود و در اولین سخنرانی از این سلسله نشست‌ها، کاترینا گِلاب، سیاستمدار بین‌المللی و پروفسور دانشگاه نروژ درباره نقش گروه‌های مذهبی در سیاست‌های اقلیمی سخنرانی کرد. گِلاب مطالعات زیادی در زمینه دین و پایداری دارد.

دانشگاه مونستر در این باره اعلام کرد: براساس مطالعات علوم سیاسی در سیاست بین‌المللی آب و هوا، گروه‌ها و سازمان‌های مذهبی به طور فزاینده‌ای می‌توانند در مسائل مربوط به محیط زیست تأثیرگذار باشند. کاترینا گلاب، پروفسور، دکتر و متخصص علوم سیاسی، از دانشگاه علوم زیست محیطی و علوم زیست شناسی نروژ در یکی از برنامه‌های «دین و محیط زیست» در دانشگاه مونستر گفت: «گروه‌های مذهبی بسیاری به عنوان بازیگران تأثیرگذار در کنفرانس‌های آب و هوایی سازمان ملل متحد حضور دارند. بسیاری از این گروه‌ها، سازمان‌هایی غیر دولتی برای این کار تأسیس کرده‌اند و باید به آن‌ها به عنوان قدرتی که می‌تواند فعالیت‌های زیست‌محیطی مؤثری در بسیاری از کشورها را آغاز کند، نگاه کرد. گروه‌های مسیحی، مسلمان، بودایی و سایر گروه‌های مذهبی سعی دارند معیارهای اخلاقی را در سیاست اقلیمی وارد کنند.»

گلاب افزود: «سیاستمداران محیط زیستی در عرصه بین‌المللی به طور فزاینده‌ای با تأثیر نقش گروه‌های مذهبی روبرو شده‌اند؛ زیرا آن‌ها برای ایجاد تحولات اجتماعی بسیار پتانسیل دارند و بدون آن‌ها اجرای سیاست‌های زیست‌محیطی دیگر امکان پذیر نیست. بسیاری معتقدند که ادیان می‌توانند جهان‌بینی را شکل دهند، اقتدار اخلاقی بالایی ایجاد کنند، پیروان بسیاری داشته باشند و علاوه بر منابع انسانی قابل توجه، سرمایه‌ای بزرگ برای ایجاد جوامع قوی نیز در اختیار بگیرند. این امر قدرتی به آن‌ها می‌دهد که می‌توانند تغییراتی را در سیاست و شرایط اجتماعی سراسر جهان به طور مداوم ایجاد کنند.»

زبان احساسی

همانطور که مطالعات گلاب نشان داده است، گروه‌های مذهبی برای اجرای سیاست آب و هوا، به زبانی احساسی متکی هستند و از نکات فنی استفاده نمی‌کنند. علاوه بر این، فعالان مذهبی محیط زیست ترجیح می‌دهند در تظاهرات عمومی شرکت کنند.

گلاب بخشی از پروژه تحقیقاتی «بازیگران مذهبی در حکومت جهانی» بوده است. به گفته او معاهده اقلیمی پاریس در سال 2015، نشان داده است که میزان مشارکت مذهبی در حال افزایش و ائتلاف‌ بین مذاهب در حال رشد است. این محقق گفت:«واقعیت این است که سیاستمداران بین‌المللی در حال مشورت با فعالان محیط‌زیستی هستند و این کار، درک ما را از رویکردهای جدید به میزان قابل توجهی افزایش داده است.اکنون مشخص شده که وقتی اخلاقیات نادیده گرفته می‌شوند، رویکردهای سیاسی، اقتصادی و تکنولوژیکی برای فعالیت‌های اقلیمی کافی نیستند. زیرا آنها به طور مستقیم بر روابط قدرت، حقوق فردی و تعهدات اجتماعی در کشورهای آسیب‌پذیر در زمینه محیط‌زیست تاثیر می‌گذارند.».

علاوه بر این سخنرانی که 27 دی‌ماه(17 ژانویه) برگزار شد، سوم بهمن‌ماه(23 ژانویه) نیز، آنیک دِویک، دكتر جامعه‌شناس از هلند سخنرانی با عنوان «معنویت معاصر و تحول به سوی پایداری» در دانشگاه مونستر داشت.

آموزش قرآن و تعالیم دینی به کودکان در آلمان

تحادیه ترکی - اسلامی آلمان در یکی از مساجد واقع در شهر بن (Bonn) طی ساعات مشخصی در هفته برنامه‌ آموزش قرآن و تعالیم دینی به کودکان خردسال را برگزار می‌کند.

محمد کایا، امام جماعت این مسجد طی سخنانی با اشاره به فعالیت‌های دینی و قرآنی اتحادیه ترکی - اسلامی آلمان، گفت: در این برنامه‌ها کودکان ضمن تفریح و سرگرمی با تعالیم دینی نیز آشنا می‌شوند. آنان همچنین با استفاده از مداد رنگی حروف و کلمات قرآنی را روی دفتر نقاشی‌هایشان می‌نویسند. تجربه ثابت کرده است کودکان خردسال در کنار تفریح و سرگرمی مطالب را بهتر یاد‌ می‌گیرند.

وی در ادامه با اشاره به برنامه‌های در نظر گرفته شده برای والدین این کودکان، تصریح کرد: فرصت فراگیری قرآن و تعالیم دینی برای کسانی که فرزندانشان را برای شرکت در این برنامه‌ها به این مکان می‌آورند، فراهم شده است. آنان نیز می‌توانند در کلاس‌های جداگانه‌ای روخوانی قرآن کریم و تعالیم دینی را فراگیرند.

محمد کایا، در بخشی از سخنانش نیز از تصمیم اتحادیه ترکی و اسلامی آلمان برای گسترش این برنامه‌ها در مساجد مختلف آلمان خبر داد./۹۹۴/ب۱۰۱/ف

منبع: ایکنا

ارسال نظرات