نگاهی به اخبار کوتاه "دنیای نشر"
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، انتشار کتابهای «معنا و ساختار علم دینی»، معرفی کتاب «مأموریت به تهران» و«وقتی آقا جان دستگیر شد» و برگزاری پویش کتابخوانی «میراث زخمخورده» از عناوین اخبار کوتاه دنیای نشرهستند.
نگاهی به کتاب «معنا و ساختار علم دینی»
کتاب «معنا و ساختار علم دینی» در صدد است تا پنج نظریه از دیدگاههای مطرحشده در خصوص علم دینی که با یکدیگر همجهت بوده و پیگیریِ آنها میتواند منجر به شکلگیری یک نظریهی جامع گردد را به مخاطب معرفی کند.
بیش از دو دهه نمیگذرد که گفتمانی با عنوان «علم دینی» در مجامع علمی کشور مطرح گردیده است. اندیشمندان متعددی که طی این مدت در این زمینه سخن و قلم راندهاند، در جستجوی چیستی، امکان و چگونگی تحقق علمدینی هستند که این تلاشهای منجر به شکلگیری نظریات مختلف و متفاوتی در این عرصه شده است.
دیدگاههایی که بعضی با یکدیگر همجهت بوده و برخی دیگر در تقابل با هم هستند. کتاب «معنا و ساختار علم دینی» در صدد است تا پنج نظریه از دیدگاههای مطرحشده که با یکدیگر همجهت بوده و پیگیریِ آنها میتواند منجر به شکلگیری یک نظریهی جامع گردد را به مخاطب معرفی کند. ویژگی مهم کتاب اینست که از ادبیات تخصصی و طرح تفصیلی نظریات (با همه مبانی و ابعاد) اجتناب کرده و یک نمای کلی و کلان از مباحث ارائه داده است تا جوان دانشجویی که به این موضوعات علاقه داشته و مطالعات قبلی در این عرصه ندارد، بتواند به خوبی از این کتاب استفاده کند.
کتاب «معنا و ساختار علم دینی» از شش فصل تشکیل شده است که هر فصل به شرح یکی از دیدگاهها پرداخته است و توسط یکی از پژوهشگران این عرصه نوشته شده است.
فصل اول کتاب که توسط تهیهکننده کتاب نگاشته شده، به تبیین کلیاتی در باب «معناشناسی علم دینی» میپردازد. نویسنده تحلیل علم دینی را در دو مقام طرح مینماید: یکی مقام تولید و تأسیس و دیگری علوم موجود و محقق. فصل دوم امکان علم دینی در علوم تجربی را تحلیل مینماید. دکتر مهدی گلشنی یکی از پیشقراولان این عرصه است که از سالهای دور در ایران و مجامع علمی بینالمللی دیدگاه خاصی در علوم تجربی را طرح کرده که با استقبال خوبی هم مواجه شده است. دیدگاه ایشان بر این شالوده استوار است که علم مقولهای خنثی و بیطرف نیست و دانشمندان در تمامی مراحل فعالیت علمی –بهخصوص در هنگام پردازش نظریههای جهانشمول و تعبیر نظریههای علمی- پیشفرضهای ذهنی و متافیزیکی خود را دخیل میکنند. فصل سوم به تشریح دیدگاه دکتر خسرو باقری میپردازد. وی در رویکرد تأسیسی که به علم دارد، دو ساحت را مطرح میکند: مبانی متافیزیکی آن برگرفته از متون دینی است و بخش تجربی آن از علوم تجربی اتخاذ شده است. ایشان پنج مرحله برای رویکرد تأسیسی خویش مطرح مینماید که در این فصل تشریح میشود.
یکی از مهمترین و پرچالشترین دیدگاههایی که در این زمینه مطرح شده است، نظریه آیتالله جوادی آملی است که بیشتر در خلال مباحث کتاب «منزلت عقل در هندسه معرفت دینی» تبیین شده است. فصل چهارم کتاب به تشریح دیدگاه ایشان در ساختاری منسجم اختصاص دارد. ایشان با رویکرد حداکثری که دارد، معتقد است که گسترۀ دین شامل تمام علوم میشود. ایشان در تبیین نظریه خود از دو روش تفسیری و فلسفی استفاده میکند.
دکتر عبدالحسین خسروپناه که رییس فعلی پژوهشگاه حکمت و فلسفه ایران است، یکی دیگر از اندیشمندانی است که بالخصوص در زمینه علوم انسانی اسلامی نظریهپردازی کرده است. وی مدلی با عنوان «الگوی حکمی-اجتهادی» برای تولید علوم انسانی دینی مطرح کرده و بسط آن را در کتاب «در جستجوی علوم انسانی» تشریح کرده است. این فصل حاصل مصاحبه اختصاصی با ایشان است که به تبیین مبانی و ابعاد این مدل میپردازد.
فصل پایانی کتاب نیز حاصل مصاحبهای اختصاصی با دکتر شهریار زرشناس است. ایشان که از اندیشمندان غربشناس و منتقد مدرنیته و علوم انسانی غربی است، در این مصاحبه با دستهبندی علوم بشری به مدرن و ماقبل مدرن، لوازم گذار از علوم انسانی مدرن به علوم انسانی اسلامی را تبیین میکند.
کتاب «معنا و ساختار علم دینی» به همت قاسم بابایی از سوی انتشارات کانون اندیشه جوان در ۲۰۲ صفحه و به قیمت ۱۵۵۰۰ تومان منتشر گردیده است.
پویش کتابخوانی «میراث زخمخورده»
انتشارات تلاوت آرامش به مناسبت ایام دههی فجر پویش کتابخوانی «میراث زخم خورده» را در دو بخش «مسابقه کتابخوانی» و «مسابقه بهترین روایت» برگزار میکند.
برای شرکت در مسابقه کتابخوانی ابتدا کتاب میراث زخم خورده را خریداری کنید. درکتاب یک کد شرکت در مسابقه وجود دارد. کد خود را به آیدی telavat_aramesh@ در تلگرام یا سروش یا آی گپ ارسال کرده و برگه شرکت در مسابقه را دریافت نمایید. هر سه نفر می توانند از یک کد استفاده کنند. پاسخ های خود را برای همان آیدی ارسال کرده و یا به آدرس الکترونیکی telavat.a@gmail.com ایمیل کنید.
۲ مسابقه بهترین روایت
یک پاراگراف مورد علاقه و جذاب کتاب را انتخاب کرده و با صدای خودتان برای ما بخوانید و فایل صوتی را برای آیدی telavat_aramesh@ در تلگرام یا سروش یا آی گپ ارسال کنید.
جوایز
شرکتکنندگان به ازای شرکت در مسابقه شانس برنده شدن جوایز زیر را دارند:
یک کارت هدیه 3 میلیون ریالی برای نفر اول
۶ کارت هدیه یک میلیون ریالی به ۶ نفر
جهت تهیه کتاب و شرکت در پویش کتابخوانی میراث زخم خورده، از روشهای زیر اقدام کنید:
۱٫ تماس با دفتر انتشارات ۰۲۶۳۲۷۷۷۰۶۶ داخلی ۲
۲٫ در خواست کتاب از مراکز پخش:
موسسه کتاب فردا ۰۲۵۳۷۷۴۶۹۹۲
نشر معارف ۰۲۵۳۱۰۷۷
موسسه شهید کاظمی ۰۲۵۳۷۸۴۰۸۴۴
کتابستان معرفت ۰۲۵۳۱۰۷۴
مفاهیم جدی با لحن طنازانه در یک اثر نوجوانانه
«وقتی آقا جان دستگیر شد» نوشته داوود امیریان به نوجوانان گرامی معرفی میشود.
این کتاب در برگیرنده ۶ داستان کوتاه با نامهای وقتی آقا جان دستگیر شد، سبقت، فریاد بی صدا،دیوار کج، مرضیه و آخرین مبارز سیاسی است. این داستانها از زبان نوجوانانی که حوادث پیرامونشان را از دریچه ذهن خود بررسی میکنند، روایت شده است.
داستانهای این مجموعه روایتی رئالیستی، خطی و ساده دارند که نویسنده در تلاش است تا با بهره گیری از رگه های طنز به آن ابعاد بیشتری ببخشد.
«وقتی آقاجان دستگیر شد» عنوان نخستین داستان این مجموعه است که در آن دستگیری مردی سالمند به دلیل ترقه بازی در شب چهارشنبه سوری دستگیر شده است. در دل این روایت با چند روایت فرعی از جمله خواستگاری دختر کوچک خانواده و دردسرهایی که برای اهل محل بوجود می آورد روبرو می شویم.
ویژگی کتاب، لحن طنازانه نویسنده برای بیان یک موضوع کاملا جدی است؛ لحنی که قصهها را از افتادن در ورطه شعارو پند و اندرز میرهاند و به عنصر لذت در کنار بیان مفاهیم عمیق ارج در یک اثر هنری ارج مینهد.
داستانهای این مجموعه روایتی رئالیستی، خطی و ساده دارند که نویسنده در تلاش است تا با بهره گیری از رگه های طنز به آن ابعاد بیشتری ببخشد.
«وقتی آقاجان دستگیر شد» که چاپ سوم آن در سال ۹۲ منتشر شده است در قطع رقعی و با قیمت ۴۹۰۰تومان توسط سوره مهر به علاقهمندان کتاب معرفی میشود.
معرفی کتاب «مأموریت به تهران»
به مناسبت کشتار مردم ایران در 8 بهمن 1357 به دستور ژنرال آمریکایی، کتاب «ماموریت به تهران» که خاطرات ژنرال رابرت هایزر مأمور ویژه ایالات متحده امریکا است معرفی میشود.
کتاب اموریت به تهران خاطرات ژنرال رابرت هایزر مأمور ویژه ایالات متحده امریکا برای مقابله با نهضت اسلامی مردم ایران با ترجمه نعمتالله عاملی توسط انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است. هایزر در چهاردهم دی ماه ۱۳۵۷ بطور مخفیانه وارد ایران شد.
درواقع هایزر، روزشمار مأموریت خود از ورود به ایران در ۱۴ دی تا پیروزی انقلاب در ۲۲ بهمن ۵۷ را در قالب خاطرات خود نوشته است./۹۹۸/پ ۲۰۴/ش