علما و سیاستمداران جامعه برای مبارزه با افراط گرایی باید در کنار هم قرار بگیرند
به گزارش خبرگزاری رسا، فیض محمدعثمانی، وزیر ارشاد، حج و اوقاف افغانستان، در مراسم افتتاحیه سی و یکمین کنفرانس وحدت اسلامی، ضمن تقدیر از تلاشهای دستاندرکاران برگزار کننده این کنفرانس، اظهار داشت: ملت افغانستان با به زانو درآوردن شوروی بخشی از توانایی خود را به نمایش گذاشتند، اما بعد از این پیروزی کشورهای اسلامی افغانستان را رها کردند به همین علت افغانستان به سمت درگیریهای داخلی حرکت کرد.
وی افزود: ملت برای بازسازی کشور و جبران خسارتها گامهایی را برداشت و دروازههای مکاتب بر روی جوانان باز شد، به همین علت اکنون در این کشور شاهد حضور نسل جدید تحصیل کردهها هستیم که در رشتههای مختلف توانسته اند به مدالها و دستاوردهای مطلوبی برسند.
وزیر ارشاد، حج و اوقاف افغانستان خاطرنشان کرد: در افغانستان اقوام مختلف شیعه و سنی در کنار یکدیگر زندگی میکنند اما به نقلی 20 گروه تروریستی بینالمللی نیز در افغانستان فعالیت دارند که به کشتار مردان، زنان و کودکان مشغول هستند.
وی با اشاره به اینکه افغانها هیچ مشکلی با یکدیگر ندارند، گفت: به دنبال زندگی در فضایی دوستانه هستیم، اما افغانستان به میدان رقابت گروههای مختلف تبدیل شده است و گروههای فریب خورده برای مقابله با یکدیگر افغانستان را انتخاب کردهاند.
عثمانی از گروههای مبارزه افغانستان مقابل گروههای تروریست تقدیر کرد و ادامه داد: افغانستان از کشورهای اسلامی انتظار دارد که اجازه ندهند تروریستها و اسلحهها از کشورهای آنها وارد افغانستان شود، همانطور که دولت افغانستان نیز نسبت به کشورهای همسایه خود این نگاه را دارد.
وی با تأکید بر اینکه برای مبارزه با افراطیگریها علما و سیاستمداران جامعه باید در کنار یکدیگر قرار گیرند، عنوان کرد: تأمین امنیت افغانستان سبب افزایش امنیت کشورهای مختلف منطقه میشود، چرا که ضرر تروریسم موجود در افغانستان متوجه کل جهان است.
عثمانی یادآور شد: از نمونههای وحدت در کشور افغانستان به رسمیت شناختن شیعه، سنی و سایر اقلیتهای مذهبی است، پیروان این اقلیتها اکنون در کنار یکدیگر زندگی میکنند و به عبادت خود مشغول هستند.
وی با اشاره به اینکه حکومت افغانستان نسبت به تکریم پیروان اقلیتهای مختلف و تامین بسترهای مورد نیاز عبادی برای آنها نگاهی ویژه دارد، تصریح کرد: آغاز تمدن نوین اسلامی نیازمند برداشتن موانع اخلاقی مسیر تحقق اتحاد است و سوءذهنها و بدگمانیها از جمله این موانع اخلاقی است که باید برطرف شود؛ اکنون راهکار دیگری به غیر از چنگزدن به تمدنهای اصیل اسلامی نداریم./۸۴۷/ب۱۰۲/ف
منبع: تقریب