نگاهی به کتاب منظومه فکری و رفتاری بسیجی مطلوب
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا انتشارات زمزم هدایت کتاب منظومه فکری رفتاری بسیجی مطلوب نوشته سید قوام الدین حسینی سیاهکلرودی را روانه بازار نشر کرده است.
نویسنده این کتاب را در چهار فصل سامان داده است که شاخصهای فردی بسیجی مطلوب، شاخصهای سازمانی بسیجی مطلوب، شاخصهای اجتماعی بسیجی مطلوب و شاخصهای سیاسی بسیجی مطلوب عنوانهای مطالب آن است.
مؤلف در مقدمه کتاب نداشتن تصویری جامع و یک دست از الگوی بسیجی مطلوب را علت تدوین این کتاب دانسته و گفته است:
نداشتن تصویری جامع و یک دست از الگوی بسیجی مطلوب، فضا را برای تندرویها و کندرویها و تفسیرهای نادرست از آن آماده میسازد و زمینه نفوذ انحرافات و کجفکریها را در این نهاد انقلابی فراهم میکند. از این چشمانداز، ارائه الگویی جامع از بسیجی مطلوب با استناد به قرآن کریم و روایات و با نقشه راهی که بنیانگذار بسیج مردمی امام خمینی و احیاگر آن امام خامنهای ترسیم کردهاند و در زندگی بسیجیان فداکار و شهدای انقلاب اسلامی تبلور یافته است، گامی مؤثر در راستای صیانت از این نهاد انقلابی و دستیابی به اهداف بلند آن است.ارائه چنین الگویی، افزون بر آنکه راه تفسیرهای نادرست را سد میکند و از انحرافات و کج رویها باز میدارد، میتواند در آموزشها و گسترش و تداوم فرهنگ بسیج کارساز و راه گشا باشد.
خداوند سلامت جسم و جان آدمی را در هم تنیده است. بیمارهای روحی و اخلاقی، جسم انسان را نحیف و ضعیف و بیمار میسازد و در مقابل، نداشتن سلامت جسمانی، نشاط و شادابی را از روح میگیرد لذا نویسنده در صفحه 80 درباره راز تندرستی چنین آورده است:
آموزههای دینی، حفظ سلامت و تندرستی را واجب شمردهاند و انجام وظایف دینی را مشروط به آن کردهاند. ریز و درشت احکام و آداب دینی از واجبات گرفته تا اعمال مستحب در زمینه بهداشت و تغذیه، سلامت و اعتدال را به جسم و جان آدمی برمیگرداند. رسول خدا(صلیالله علیه و آله و سلم) درباره روزه فرمودند:«صُومُوا تَصِحُّوا؛ روزه بدارید تا تندرست باشید.» امیرالمومنان درباره برخی آداب غذا خوردن فرموده اند: ای کمیل، غذای خود را با دیگران بخور، و بخل نورز. تو به کسی روزی نمیدهی و خداوند به تو پاداش فراوان دهد. بر سرسفره خوشخوی باش، همنشینت را خوشنود ساز، پیشخدمت را نران و بر او بانگ نزن. کمیل، آرام غذا بخور تا رفیقت سیر شود و دیگران هم استفاده کنند. کمیل، پس از غذا، خدا را سپاس گذار و با صدای بلند شکر کن تا دیگران هم شکر گویند و اجر تو زیاد شود. کمیل معده را از طعام آکنده نکن، برای آب و باد هم جایی بگذار. تا هنوز اشتها باقی است دست بکش، که غذا گوارا شود. سلامت تن در گرو کم خوردن غذا و آب است.
نگارنده در فصل دوم یکی از شاخصهای اجتماعی بسیجی مطلوب را امر به معروف و نهی از منکر میداند و اینگونه شرح داده است:
بسیجی خود را لشکر مخلص خدا میداند و در راهی که انبیاء و اولیای الهی در آن قدم نهادهاند، گام مینهد. او همانند بندگان شایسته الهی بر هدایت مردم و احیای ارزشهای الهی و انقلابی حرص میورزد و از گسترش پلیدی و گناه در جامعه رنج میبرد و در برابر آن احساس مسئولیت میکند و میکوشد خود را در احیای ارزشهای دینی و انسانی پیشقدم و الگو باشد و با شناخت درست معروف و منکر در هر زمینه و زمانه و ایجاد تواناییهای فردی و جمعی لازم، شرایط وجوب این فریض الهی را در خود ایجاد کند و با بهرهگیری از بهترین روشها، مردم را به نیکی دعوت کند و از بدیها بازدارد. و در این مسیر، راه و روش عالمان و شهدا را الگویی روشن میداند و گوش به فرمان فرامین امام خامنهای است.
جنگ نرم، تهاجم هوشمندی است که دشمن با برنامهریزی دقیق و اقدامات رسانهای، تبلیغاتی و روانی میکوشد بر باورها، و احساسات و رفتاریهای جامعه هدف تأثیرگذار، به گونهای که آنان همان چیزهای را باور کنند که دشمن میخواهد؛ همان چیزهای را احساس کنند که دشمن اراده کرده است؛ همان کاری را انجام دهند که دشمن دوست دارد نویسنده در فصل چهارم از کتاب در موضوع مقابله با جنگ نرم در شاخصهای سیاسی بسیجی مطلوب چنین گفته است:
جنگ نرم، امروزه مؤثرترین، کارآمدترین و کم هزینهترین و در عین حال خطرناکترین و پیچیدهترین نوع جنگ علیه امنیت ملی کشور است. جنگ نرم به روحیه، به عنوان یکی از عوامل قدرت ملی، خدشه وارد میکند، عزم و اراده ملت را از بین میبرد، مقاومت و دفاع از آرمانها و سیاستهای نظام را تضعیف میکند. فروپاشی روانی یک ملت میتواند مقدمهای برای فروپاشی سیاسی-امنیتی و ساختارهای آن باشد. دشمن در این جنگ درصدد تغییر رفتار و ساختار سیاسی جامعه هدف از طریق تغییر در افکار، اندیشهها و باورهای آنان است.
انتشارات زمزم هدایت کتاب منظومه فکری رفتاری بسیجی مطلوب را با شمارگان 2000 نسخه و در 334 صفحه به قیمت 20000هزار تومان منتشر کرده است.//۹۹۸/ن ۶۰۱/ش