پایان داعش، تداوم مبارزه علیه افراط گراها
به گزارش خبرگزاری رسا، با خبر آزادسازی بوکمال به دست نیروهای ارتش و مقاومت مردمی سوریه، آخرین پایگاه داعش در آن کشور هم از اشغال تروریستهای تکفیری خارج شد و متعاقب آن با پیام سردار سلیمانی به رهبر انقلاب اسلامی، وی به عنوان فرمانده گروههای مقاومت در عملیاتهای ضدتروریستی در سوریه و عراق و عالیترین مستشار نظامی ایران در آن دو کشور رسما پایان حضور تروریستهای داعش را در خاک سوریه و عراق اعلام کرد.
چندین سال خشونت، ترور، قتل عام وحشیانه و بیثباتی در برخی کشورهای منطقه باعث هرج و مرج بسیار و تحمیل هزینههای جانی و مالی زیاد به کشورهای قربانی جنایات توطئهگران منطقهای و بینالمللی شد.
سوریه و عراق به عنوان دو کشور خط مقدم مبارزه علیه گروههای تروریستی افراطگرایی چون داعش و جبههالنصره در سالهای اخیر با حمایتهای بیدریغ جمهوری اسلامی ایران، روسیه و حزب الله لبنان و البته با تکیه بر توان داخلی و حفظ وحدت خود توانستند در نهایت طعم شیرین پیروزی را بچشند.
در خصوص این مسأله چند نکته حائز اهمیت است:
*قطعا این پیروزی نتیجه مقاومت نیروهای جبهه مقاومت و در رأس آنها ایران است که بار دیگر نتیجهبخش بودن راه مقاومت در برابر زیادهخواهیها و زورگوییها را به اثبات رساند.
*نقش روسیه به عنوان حامی بینالمللی سوریه در ابعاد سیاسی و عملیاتی بسیار مهم، قابل تفسیر و تحلیل است و باید در خصوص تداوم همکاریهای همه جانبه و راهبردی با این کشور در مسائل منطقهای بیش از پیش اهتمام ورزیم.
*حضور مستشاری ایران در دو کشور عراق و سوریه از همان ابتدای بحران و ورود تروریستها به خاک آنها، به درخواست رسمی دولتهای مشروع آن دو کشور بوده و لذا کاملا قانونی است. این حضور برخی عناصر خارجی و وابستگان آنها در خاک آن دو کشور است که محل شک و تردید قرار دارد.
این پیروزی بزرگ را حتما باید جشن گرفت و ازعملکرد بسیار عالی کلیه افراد و نیروهای تاثیرگذار داخلی، منطقه ای و بین المللی که در فرآیند مبارزه علیه تروریست ها نقش فعالی داشتند از جمله نیروهای مردمی و ارتش های سوریه و عراق، دولتهای آن دو کشور و حامیان آنها، مرجعیت و ... به طرق مختلف تقدیر به عمل آورد.
*ضمن بزرگداشت مسأله پیروزی نهایی بر تروریستها، بهتر است نسبت به این نکته که مساله داعش و دیگر گروههای تکفیری هنوز به طور کامل تمام نشده است، تاکید شود. چرا که مسئله تکفیریها و افراطگراها تا زمانی که تفکر وهابیت، افراطگرایی و خشونت زنده است، ادامه خواهد داشت و این آتشی که به جان امت اسلامی انداختهاند خاموش نمیشود تا زمانی که آن تفکر هم خاموش شود.
*در سطوح مختلف لازم است نسبت به بررسی ابعاد مختلف اتفاقات حادث شده در سالهای اخیر در راستای تقابل هر چه بهتر با گروههای تروریستی در آینده، نشستها و جلسات متعدد کارشناسی با حضور مقامات و تحلیلگران مختلف داخلی و خارجی برگزار شود تا بتوانیم از نقاط قوت و ضعف خود آسیبشناسی مناسبی داشته باشیم.
برگزاری اولین اجلاس بینالمللی محبان اهل بیت (ع) و مسأله تکفیریها که به تازگی با حضور بیش از ۵۰۰ مدعو خارجی از ۹۴ کشور جهان در تهران برگزار شد، گام مفید و موثری بود که امیدواریم این قبیل نشستها و همایشهای بین المللی تداوم داشته باشد.
*همچنین باید هوشیاری بیشتری نسبت به توطئههای برخی بازیگران منطقهای و حامیان بینالمللی آنها داشته باشیم، کسانی که از فضای «پساداعش» راضی نیستند و امنیت خود را در ناامنی، بی ثباتی، جنگ و آشوب در منطقه تعریف کردهاند. به همین دلیل است که قائلههایی چون همهپرسی اقلیم کردستان عراق و سپس استعفای حریری از نخست وزیری لبنان را کلید میزنند تا نگذارند التهاب و بیثباتی از منطقه ما رخت بربندد.
در نتیجه مبارزه علیه تروریستها کماکان ادامه دارد و البته به واسطه پیروزی دلچسب و شیرینی که به دست آمده و به پشتوانه تجارب ارزشمندی که نیروهای جبهه مقاومت در این مدت کسب کردهاند و افزایش اعتماد به نفسی که در میان آنها به واسطه پیروزیهای پیاپی و ارزشمند ایجاد شده، قطعا تلاشها در راستای مبارزهای چندوجهی و جامع در ابعاد مختلف نظامی، امنیتی، سیاسی، ایدئولوژیک، اقتصادی، رسانهای و فکری با جدیت بیشتری نسبت به گذشته ادامه پیدا خواهد کرد./۸۴۷/ب۱۰۲/ف
محمدمهدی ملکی