۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۰۷:۳۵
کد خبر: ۵۳۷۶۳۳
اینجا قرارگاه اربعین است...

عاشقانه هایی برای زائران سالار عشق

قرارگاه اربعین، امسال برای دومین بار به همت مردم قم و عاشقان سیدالشهدا(ع) با حرکتی مردمی و خودجوش در مصلای قم برپاشد تا بصورت شبانه روزی پذیرای زائران ایرانی و غیرایرانی اربعین باشد.
قرارگاه اربعین

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از شبستان، سلام بر نواده پیامبر. سلام بر پسر وصی پیامبر. سلام بر کسی که در کنار رود تشنه جان داد. سلام بر کسی که امت جدش حرمتش را پاس نداشتند. سلام بر کسی که در یک روز، داغ خاندان و فرزندان و یارانش را بر دلش گذاشتند. سلام بر کسی که زخم هایش التیام نیافت. سلام بر کسی که حقِ اسلام را با جان پرداخت. سلام بر کسی که زنده است و نزد پروردگار روزی می خورد. سلام بر کسی که مزارش زیارتگاه دل شکستگان است. سلام بر حسین...

این روزها همه جا حال و هوای عشق و دلدادگی دارد چه آنجا که میعادگاه عاشقان است و کرب و بلا می خوانندش و چه اینجا که قرارگاه عاشقان است هرچند برای لختی آرامش..

اینجا قرارگاه اربعین است...

قرارگاه اربعین در مصلای قدس قم. با 600 خادمی که عاشقانه های مسیر کربلا را برای زائران حسین سر می دهند و جامانده از این آرزوی عاشقانه، ارادت شان را با زدودن گرد خستگی از زائران اربعین  به امام شان نشان می دهند.

وارد قرار گاه می شوم. نوای خوش مداحی حال و هوای خاصی به فضای قرارگاه داده است. بوی اسفند فضا را معطر کرده است و جمعیتی که در صف پذیرش قرارگاه در حرکت اند. در بدو ورود سری به پذیرش بانوان میزنم و خادمانی که در بخش پذیرش سخت مشغول فعالیت هستند.

یکی از آنها می گوید: وقتی شنیدم این قرارگاه نیاز به خادم دارد مراجعه کردم ولازم دیدم در این قرارگاه به زائرین حضرت خدمت کنم.

وی  می گوید: در بدو ورود زائران نام نویسی و صدور کارت کامپیوتری انجام می شود وروزانه حدود 3 تا5هزار نفر در این قرارگاه از داخل و خارج پذیرش می شوند. 

گوشه ای از قرارگاه چشمم به غرفه بین الملل می افتد و جوانی پاکستانی که مشغول خدمت به زائران است. خودش را میثم تقوی معرفی میکند و فارسی را ثلیث تر از من صحبت می کند.

میثم می گوید: طلبه ی دانشگاه مجازی المصطفی است و در این غرفه هم به زائران خدمات می دهد و هم از آنها برای ثبت نام در دانشگاه المصطفی دعوت می کند.

فرصت را غنیمت شمرده و از او به عنوان مترجم استفاده می کنم. صحبت های امیراعظم زائر پاکستنی را که در کالج پاکستان مشغول تحصیل است را برایم ترجمه می کند:

امیر اعظم سفر عشق را پشت سرگذاشته و در حال برگشت به کشورش است. از هدفش از این زیارت می گوید:این زیرات را به خاطر اعتقادم آمده ام. چراکه معتقدم امیدواری با زیارت رفتن بوجود می آید.

وی می گوید: بدون ائمه(ع) نمی‌توان زندگی کرد و این توفیق بزرگی است که به زیارت ایشان می رویم آنها در قیامت شفیع ما هستند و این یک طلبیدن بوده است که توفیق شد و من توانستم به این زیارت بروم.

امیر اعظم به مهمان‌نوازی ایرانی‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: این همه محبت و مهمان نوازی ورای تصور من بود همه با عزت و احترام به استقبال مان آمدند و این احترام را هم در ایران و هم در عراق شاهد بودیم.

مختار حسین رحیمی طلبه پاکستانی که شاهد این گفتگوی ماست، در این گفتگو شرکت می کنند و خود را خادم زائرین کربلا معرفی می‌کند و می‌گوید: عشق و علاقه زائران دیدنی است و باید دست و پای آنها را بوسید.

مختار حسین خدمت به زائران امام حسین را افتخار خود می داند و می گوید: اینجا شاهد زائرانی هستیم که با سختی و مشقت به این سفر آمده اند برخی حتی با مشکلات جسمی.

کمی آن طرف تر مردی میانسال نشسته است. چند کلمه ای با او صحبت می کنیم. سید جمال حسن که از ازبکستان به عشق حسین این همه راه را آمده است.هر چه میپرسم تنها یک کلمه را تکرار می کند: حسین، حسین...

رجبعلی زائردیگری است که برای دومین بار در مراسم باشکوه اربعین شرکت می کند. وی در پاسخ به سوال ما در خصوص مشکلات می گوید: تا زنده هستم در پیاده روی اربعین شرکت میکنم و تمام مشکلات را تا کربلا هرچه که باشد به عشق امام حسین (ع) به جان میخرم.

بی بی فاطمه بانوی پاکستانی است که نیت کرده با پای برهنه به زیارت آقایش برود و مسیر پاکستان تا کربلا را با همین پاهای برهنه ای که من شاهدش هستم طی کرده است...

ام البنین گلیش زن سالخورده ای که از مازندران راهی این سفر شده است از حال و هوای کربلا می گوید و از جمعیتی انبوه که به عشق امام حسین(ع)  در مسیر کربلا قرار گرفته بودند وی با ابراز رضایت از خدمات قرارگاه از رفتار و برخورد دوستانه و صمیمی خادمان تشکر می کند.

عباس رحیمی نیز دیگر زائر اربعین که ازتبریز عازم کربلا شده است از عشق بی پایان حسین می گوید و هدفش را درک درد و ستمی که به اهل بیت امام حسین(ع) رفته است عنوان می کند.

در ادامه با یکی دیگر از خادمان قرارگاه هم صحبت می‌شویم محمد مهدی شوشتری که در بخش تبلیغات و اطلاع رسانی قرارگاه فعالیت می‌کنند.او می‌گوید اینجا مصلای قدس نیست بلکه اینجا قطعه ای از کربلاست با همان حس و حال موکب های نجف تا کربلا.

وی می گوید: از زمانی که زائر وارد پارکینگ قرار گاه می شود مورد تکریم و احترام است و کمیته استقبال با اسفند به استقبال آنها می‌رود.  وقتی زائر وارد این قرارگاه می شود هر نوع خدماتی که نیاز داشته باشد به او ارائه می‌شود و این قرارگاه بزرگ ترین موکب داخلی با چنین ظرفیتی است.

به سراغ مسئول قرارگاه می رویم. وی از لزوم تشکیل این قرارگاه مردمی می گوید و می افزاید: قم به خاطر جایگاه ویژه اش و به خاطر مضجع شریف حضرت معصومه (ع)، مسجد جمکران و موقعیت جغرافیایی این شهر برای رسیدن به مرزهای خروجی کشور، زائران زیادی از قم عبور می‌کنند، چراکه که قم محور مواصلاتی چندین شهر کشور است و شهر قم جزو سرآمدان بحث خدمت رسانی در بحث پیاده روی اربعین است،.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مهدی حسین‌زاده ادامه می دهد: قرارگاه اربعین در شهر قم برای خدمت رسانی به زائران راه اندازی شده است و با ارائه خدمات فرهنگی، اسکان و پذیرایی  زائران از 5صفر تا 25 صفر برای اسکان و پذیرایی از زائران از داخل و خارج از کشور فعال است.

مسئول قرارگاه اربعین استان قم یادآور می شود: اولین هدف قرارگاه اربعین، اسکان زائرین است همچنین خدمات رسانی فرهنگی گام دوم قرارگاه اربعین است تا در قالب غرفه‌های مختلف در پاسخگویی به مباحث شرعی، احکام، مبانی اربعین  قدمی برداشته باشیم و هدف سوم پذیرایی است .ایجاد غرفه های کفاشی،خدمات موبایل، خیاط خانه، درمانگاه و ...هم از دیگر خدماتی است که به زائران ارائه شده است.

وی با بیان این که بیش از 600 نفر خادم مشغول خدمت رسانی هستند می گوید: امیدواریم این حرکت الگویی برای سایر استان‌ها باشد تا هر کسی که توفیق نشد زائر امام حسین (ع) باشد، در شهر خود خدمتگزار زائران باشد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسین‌زاده ادامه می دهد: در حوزه فعالیت‌های فرهنگی قرارگاه اربعین، حدود 130 مبلغ دینی به زبان‌های مختلف فعالیت می‌کنند.

 مسئول قرارگاه اربعین خاطرنشان می کند: سال گذشته از 67 هزار زائر در این مکان پذیرایی و خدمات رسانی شد که از این تعداد 12 هزار نفر از 10 کشور مختلف جهان بوده اند.
حجت الاسلام حسین زاده با بیان این که این قرارگاه از سوی ستاد اربعین استان قم به عنوان ستاد مرکزی مردمی معرفی شده است می گوید: این قرارگاه وابسته به هیچ نهادی نیست بلکه توسط دانشجویان و طلبه ها و کمک های مردمی حمایت می شود.

وی در پایان یادآور می شود: این قرارگاه پذیرای روزانه بین 3 تا 5 هزار زائر است که از داخل و خارج از کشور ازجمله کشورهای پاکستان، ازبکستان، هند، روسیه،افغانستان،آرژانتین، انگلستان، الجزایر و .. بوده است که به زیارت امام حسین(ع) مشرف شده اند./۱۳۲۵//۱۰۳/خ

ارسال نظرات