شور و هیجان مردم شیعه و سنی سیستان و بلوچستان در استقبال از زوار پاکستانی
رضا بختیاری، دبیر ستاد مردمی اربعین سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در زاهدان گفت: ستاد مردمی اربعین متشکل از جمعی از جوانان خودجوش انقلابی، فعال فرهنگی و آتش به اختیار است که با هماهنگی و همکاری مجموعه سپاه پاسداران، آستان قدس، پایانههای مرزی و اوقاف تشکیل شده است.
وی ادامه داد: در استان سیستان و بلوچستان تقریبأ 800 هزار خادم سازماندهی شدند که در پنج بخش خدمات مردمی اعم از بهداشت، درمان، اطعام و مسائل فرهنگی مشغول به خدمت هستند.
بختیاری با اشاره به مکانهای در نظر گرفته شده برای پذیرایی از زائرین اباعبدالله(ع) بیانکرد: در استان 4 مجموعه شامل پایانه مرزی میرجاوه، زائرسرای موقوفه امام رضا(ع) در زاهدان و دو موکب بین راهی در نصرت آباد و سفیدابه با مسؤولیت و محوریت اهل سنت برقرار هستند.
وی بیان داشت: اتوبوس ها صبح وارد پایانه مرزی شده تا بعدازظهر در موکب امام خمینی (ره) اسکان موقت دارند و بعد از آن به سمت زاهدان حرکت کرده و در موکب امام خامنهای واقع در زائرسرای امام رضا(ع) برای شام و استراحت اسکان یافته و روز بعد به سمت مقصد بعدی حرکت میکنند و با هماهنگیهای انجام شده در استانهای دیگر مورد استقبال و پذیرایی قرار میگیرند.
وی در ادامه تأکید کرد: مردم شیعه و سنی استان شور و هیجان بسیاری برای استقبال از زوار اربعین داشته و دارند.
دبیر ستاد مردمی اربعین سیستان و بلوچستان با بیان اینکه خدمترسانی به زائرین امام حسین(ع) توفیقی بزرگ محسوب میشود ابراز داشت: امسال 33 هزار و 681 زائر حسینی از کشور پاکستان و از طریق مرز میرجاوه وارد کشور شدند و ستاد مردمی اربعین سیستان وبلوچستان در پنج قالب فرهنگی، اسکان، اطعام، درمان و حمل و نقل به این زائران خدمت رسانی کرد که در حوزه امنیت نیز شاهد ارائه خدمات بسیار خوبی بودیم.
وی گفت: کمیته آمار و ارزیابی این ستاد به طور دقیق از همان ابتدای شروع کار که اول آبانماه بود ورود زائران را ثبت و ضبط میکرد؛ آخرین جمعبندی شامل ورود 17هزار و 116 زائر آقا، 16565 خانم و 2هزار 27 کودک میشود.
وی خاطرنشان کرد: این زائران به وسیله 433 دستگاه اتوبوس پاکستانی وارد کشور شدند که برای آن قبیل زائرانی که به صورت پیاده وارد میشدند نیز 185 دستگاه اتوبوس ایرانی مهیا شد و کار انتقال آنها از میرجاوه به زائرسرای امام رضا(ع) در زاهدان را انجام دادند.
بختیاری درباره ارائه خدمات درمانی گفت: با توجه به فراخوانی و رایزنیهایی که انجام شد در نقطه صفر مرزی میرجاوه به اندازه یک بیمارستان ارائه خدمات درمانی شد و مجموعه سپاه نیز به طور کامل وارد عمل شد و اکثر خدمات پزشکی را در بدو ورود به همه زائران ارائه کرد.
دبیر ستاد مردمی اربعین سیستان و بلوچستان با بیان اینکه سال گذشته حدود 22 هزار زائر وارد استان شد ادامه داد: امسال پیش بینی می کردیم که حدود 30 هزار زائر وارد شود اما زائران پاکستانی اربعین حسینی رکورد پیش بینی ها را شکستند و بیش از 33 هزار نفر وارد استان شدند که طبیعتا پذیرایی از این حجم زیاد زائران دشوار و سخت بود.
بختیاری تأکید کرد: از لحاظ زیرساختی کمبودهای زیادی به خصوص در مرز میرجاوه وجود داشت که زائران حتی برای استفاده از سرویس بهداشتی هم با مشکل مواجه بودند که لازم است این کمبودها سال آینده رفع شود و میزبانی بهتری برای این زائران داشته باشیم.
بختیاری با انتقاد از عملکرد برخی مسئولان ارشد سیستان و بلوچستان گفت: شایسته بود که مسوولان ارشد استان در بحث خدمت رسانی به زائران پاکستانی تلاش بیشتری میکردند./۸۳۱/ت۳۰۳/ب۲